به گزارش خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، از زاهدان،؛ هنر سکه دوزی در بلوچستان مانند سوزن دوزی دارای سابقه ای طولانی است و تقریبا در تمامی مناطق روستائی استان رایج است و تولید و عرضهی آن جنبه محلی دارد و اگر داد و ستدی در این خصوص صورت بگیرد بیشتر در بین خود اهالی است و به اقتصاد خانواده های بلوچی نیز کمک می کند.
خانم شهرکی هنرمنده سکه دوزدر باره این هنر میگوید:سکه دوزی هنر بسیار زیباجنوب سیستان و بلوچستان است که در گذشته سکه های که خانواده ها قصد پس انداز ان را داشتن سوراخ و به پارچه های که از مو بز بافته میشد می دوختن وبا صدف تزیین میکردند.
وی افزود:دختران در سنین کودکی این هنر را در کنار مادران و مادربزرگ های خود یاد می گرفتند.
عیسی زهی سرپرست صنابع دستی و هنرهای دستی استان با بیان اینکه سکه دوزی از دیرباز در سیستان وبلوچستان به خصوص در مناطق بلوچستان رواج داشته است و مردم به خصوص عشایر برای تزیین سیاه چادرها استفاده می کردند.
از زیباهای این هنر اصیل وقدمت ان که بگزیرم نوبت به حمایت مسیولین و سازمان های مربوط میرسد.
تنها فروشنده محصولات سکه دوزی دربازار صنایع دستی از عدم حماین مسولان می گوید:هیچ حمایت از سوی مسیولین نمی شوند و بازارچه برای فروش محصولات سکه دوزی وجود ندارد که اگر ایجاد شود در راستای اقتصاد مقاومتی می تواند قطبی برای ایجاد درآمد برای اهالی استان شود.
حمایت نشدن توسط مسیولین باعث شده در بازار صنابع دستی هیچ محصولی از سکه دوزی پیدا نشود.
در حال حاضر افرداری که مشغول کار سکه دوزی هستند به صورت سفارشی کار میکنند.
مواد اولیه کار سکه دوزی وطرح اولیه را از صاحب کار گرفته و هنر دستی تولید شده را پس از اتمام به وی برمی گردانند.
انتهای پیام/ع