کارشناسان اقتصادی معتقدند به منظور اشتغالزایی پایدار باید مشکل ساختاری در اقتصاد و فضای کسب و کار برطرف شود، در غیر اینصورت شاهد هدررفت سرمایه ملی در کشور خواهیم بود.

علیرضا دقیقی اصل کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به برنامه ریزی برای ایجاد 400 هزار فرصت شغلی درسال جاری افزود: اقتصاد کشور مزیت ها و ظرفیت های زیادی دارد اما مشکلات ساختاری و دوره ای باعث رکود در کشور شده و موانعی بر سر راه اشتغالزایی به وجود آورده است.

وی افزود: اگر فضای اقتصاد داخلی و بین الملل آرامش بیشتری را تجربه کند و سیاست های دولت در جهت گسترش روابط اقتصادی و آوردن تکنولوژی و سرمایه به کشور باشد،ایجاد این تعداد اشتغال، دور ازدسترس نیست.

وی در ادامه با بیان اینکه این تعداد اشتغالزایی،می تواند بالاتر از این رقم هم باشد، اظهار کرد: این امر منوط برآن است که سیاست هایی در جهت ارتقای فضای کسب و کار بین المللی در پیش گرفته شود که تحقق آن بستگی به حمایت های مقامات عالی کشور دارد.

این کارشناس اقتصادی در ادامه عنوان کرد:  هم اکنون فضای کسب و کار با مشکلات زیادی مواجه است که باید برای بهبود این وضعیت آرامش در کشور حاکم شود تا سرمایه گذاران با اطمینان وارد عرصه تجارت شوند که با ورود این سرمایه ها به کشور و پیشرفت فضای تولیدی و صنعتی، وضعیت اشتغال نیز بهبود می یابد.

دقیقی اصل در ادامه تصریح کرد: باید توجه داشت اکثر کارخانجات تولیدی بخاطر مشکلات تعطیل شده و یا در آستانه ورشکستگی قرار گرفتند که برای ادامه حیات خود به حمایت های همه جانبه نیاز دارند تا بتوانند ظرفیت های موجود را ارتقا داده و بستر را برای رونق اقتصاد فراهم نمایند.

وی در ادامه با بیان اینکه درسال های گذشته شاهد خروج سرمایه از کشور بودیم عنوان کرد: در حال حاضر کمبود سرمایه نداریم و باید مشکل ساختاری در اقتصاد و فضای کسب و کار برطرف شود.

***اشتغالزایی از طریق ایجاد سیاست های اقتصادی

ابوذر ندیمی نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص اشتغالزایی در کشور اظهار داشت: عوامل متعددی در ایجاد اشتغال و افزایش تولید موثر است و باید ابتدا از طریق برنامه ریزی مناسب، برای این امر بسترسازی کرد.

وی ادامه داد: برای ایجاد اشتغال، از طرفی به منابع ارزی و ریالی و از طرف دیگر به فرصت های اقتصادی برای جذب سرمایه نیازمندیم که علی رغم تلاش های بی شائبه دولت در ماجرای برجام، تحقق این امر ظرف یک سال، امکان پذیر نیست.

به گفته وی بسیاری از بنگاه ها به دلیل ممنوعیت قانونی نمی توانند فعالیت اقتصادی کنند، طبیعی است که وجود این عوامل مانع رونق اقتصادی می شود.

نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی در ادامه اذعان کرد:در گذشته، سالانه  100میلیارد دلار پول ناشی از فروش نفت عائد کشور می شد که این امر زمینه ساز گردش پول در کشور بود اما اکنون بخاطر یک سری از مشکلات ، برخی از واحدها از جمله بانک ها و بیمه ها توان سرمایه گذاری در بخشهای کلیدی را ندارند.

وی در پایان تصریح کرد: رونق تولید و ایجاد اشتغال پایدار حاصل اخذ سیاست های اقتصادی- تجاری مناسب است که بایستی در کنار این سیاستها منابع، امکانات، اعتبارات، شرکای خارجی و داخلی و بازار خرید هم در نظر گرفته شود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۶ ۲۰ خرداد ۱۳۹۵
مشکل جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی - مشکل مدیریتی در هدایت سرمایه ها به سمت تولید و کسب و کار
آخرین اخبار