به گزارش
گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ سایت وزارت خزانهداری آمریکا روز چهارشنبه در بخش مربوط به «پرسشهای پرتکرار»، توضیحات جدیدی درباره روابط بانکی و مالی با ایران ارائه کرد.
خزانهداری آمریکا در بخش اول این توضیحات تصریح کرد مبادله موسسات مالی آمریکایی با آن دسته از موسسات مالی غیرآمریکایی و غیرایرانی که با موسسات مالی ایرانی غیرمشمول در فهرست تحریمهای آمریکا روابط کارگزاری دارند، بلامانع است.
خزانهداری آمریکا، علیرغم این یادآور شده که موسسات مالی غیرآمریکایی، کما فیالسابق، باید از هدایت مبادلات مربوط به ایران به نظام مالی آمریکا خودداری کنند.
در توضیحات این نهادآمریکایی که مسئولیت اجرای تحریمها را به عهده دارد چنین آمده است: علیرغم این، هدایت مبادلات مربوط به ایران به مسیر موسسات مالی آمریکا یا به گونهای که اشخاص آمریکایی را وارد آن معاملات کند، کماکان ممنوع است.
علاوه بر این خزانهداری آمریکا، به یک سوال دیگر مبنی بر اینکه آیا یک موسسه غیرآمریکایی یا غیرایرانی در شرایطی که یکی از اعضای هیئت مدیره یا مدیران ارشد آن اشخاص آمریکایی باشند میتواند وارد معاملاتی با اشخاص ایرانی غیرمشمول در فهرست تحریمها شود؟ این گونه پاسخ داد: حضور یک یا چند شخص آمریکایی در هیئت مدیره یک شرکت غیرآمریکایی یا غیرایرانی، الزاماً موجب ممنوع شدن معاملات آن شرکت با اشخاص غیرمشمول در فهرست تحریمها نمیشود.
قوانین ایالات متحده آمریکا کلیه اشخاص آمریکایی را از انجام هر گونه معامله و تجارت با اشخاص و موسسات ایرانی منع میکند. این محدودیتها، بانکهای آمریکایی را نیز شامل میشود و موسسات مالی این کشور از ارائه هر گونه خدمات مالی به اشخاص و نهادهای ایرانی منع شدهاند.
واشینگتن، علاوه بر این، استفاده بانکهای ایرانی از خدمات موسوم به معاملات «چرخه دلار» را ممنوع اعلام کرده است. منظور از مبادلات چرخه دلاری، استفاده بانکهای ایرانی از خدمات دلاری بدون ارتباط مستقیم با نظام بانکی آمریکا است. تا قبل از سال 2008 بانکهای ایرانی با واسطه بانکهای خارجی (مانند بانکهای سوییسی) مجاز به استفاده از اینگونه مبادلات بودند، اما واشینگتن از نوامبر آن سال استفاده بانکهای ایرانی از این خدمات را ممنوع اعلام کرد.
ایران و گروه 1+5 به توافقی در تیرماه سال گذشته رسیدند که قرار است تحریمهای وضعشده به بهانه برنامه هستهای ایران را در ازای محدودیتهایی در برخی از جنبههای این برنامه رفع کند. ایران به اذعان مقامات کشورهای مختلف و آژانس بینالمللی انرژی اتمی، تاکنون به تمامی تعهدات خود تحت این توافق پایبند بوده، اما به دلیل کارشکنیهای واشینگتن از مزایای رفع تحریمها برخوردار نشده است.
کارشناسان میگویند ایران با توجه به سلطه دلار در مبادلات خارجی بدون دسترسی محدود به مبادلات امکان برخورداری از آثار رفع تحریمهای هستهای را نخواهد داشت.
انتهای پیام/