درحالی که دنیا می کوشد تا اهداف سال گذشته کنفرانس پاریس را تحقق بخشد، خبر کاهش میزان مصرف ذغال سنگ با این واقعیت که نفت سهم خود را در بازار مصرف انرژی افزایش داده است، در شرایطی که افت بهای انرژی میزان تقاضا را در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه بالا برده، مورد توجه قرار گرفته است.
اسپنسر دیل، اقتصاددان ارشد "بریتیش پترولیوم" (بی پی) می گوید:" تقاضا برای نفت افزایش محسوسی داشته است، زیرا با افت قیمت انرژی، تقاضا برای آن بالا می رود. بیشترین زیان سال گذشته از سوی بازار ذغال سنگ بوده است. به دلیل وجود مخاطرات زیست محیطی، در حقیقت شاهد تغییر رویکرد بازار نسبت به مصرف ذغال سنگ هستیم."
در این گزارش آمده است: بر پایه اعلام بی پی، میزان مصرف ذغال سنگ طی سال 2015، 1.8 درصد کاهش داشته است که بازار این میزان کاهش مصرف را آخرین بار در اواسط دهه 60 میلادی تجربه کرده بود.
از سال 2005, سهم سوخت در بازار 29.2 بوده است و این در حالیست که سهم نفت برای نخستین بار از سال 1999 افزایش یافت.
رکود بهای نفت خام در طول دو سال اخیر موجب شد بنزین و گازوئیل مقرون به صرفه شوند و محرکی برای بیش از پیش راندن اتومبیل های مصرف کنندگان باشند. بنابر اعلام بی پی، با افزایش دو برابری میزان تقاضا نسبت به سال 2014، نفت توانست سهم خود را در بازار سه برابر افزایش دهد.
به دنبال تعطیل شدن نیروگاه های برق در برخی کشورها و روی اوردن آن ها به انرژی های پاک، مصرف ذغال سنگ نیز کاهش یافته است. میزان کاهش مصرف ذغال سنگ در آمریکا و چین ( به ترتیب 13 و 1.5 درصد) بارز تر از کشورهای دیگر بوده است، در حالی که تقاضا در کشورهای هند و اندونزی که هنوز بهای سوخت ارزان است، تمایل برای استفاده از گاز طبیعی به منظور تولید برق وجود دارد.