به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، رضا نجفی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی امروز (چهارشنبه) در جریان برگزاری نشست شورای حکام آژانس با انتقاد از سرعت ناکافی اجرای موافقتنامههای تجاری و اقتصادی با دیگر کشورها در دوره پسابرجام، مسئولیت پذیری دیگر طرفهای برجام در امر اجرای تعهدات خود را شرط ماندگاری این توافق دانست.
نجفی گفت: از زمانی که کلیه مفاد قطعنامههای گذشته شورای امنیت سازمان ملل متحد و نیز قطعنامههای شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره مسئله هستهای ایران مختومه شدند، ایران به اجرای کامل سهم خود از توافق ادامه داده که این امر مورد نظارت و تایید آژانس قرار گرفته است.
وی ادامه داد: همان گونه که از ابتدای شروع این روند متذکر شدهایم اجرای متقابل و کامل تعهدات گروه 1+5 مبنای اصلی برجام و بخش حیاتی توافق برای حفظ آن است. لغو کامل کلیه تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد و کلیه تحریمهای مرتبط هستهای یک جانبه یا چند جانبه که قانوناً محقق شده است، باید به همکاری بیشتر با ایران در همه زمینهها منتهی شود.
*قرائت بیانیه تنها کافی نیست
به گزارش فارس، سفیر و نماینده کشورمان در آژانس در ارزیابی فعالیتهای دوره پسابرجام اظهار داشت: هر چند نتایج برجام در زمینه همکاری با ایران پیشرفت داشتهاست و موافقتنامههای جدیدی در زمینههای مختلف به ویژه در حوزههای اقتصاد و تجارت امضا میشوند، ولی سرعت اجرای آنها کافی نیست. گروه کشورهای 1+5 برای اجرای برجام «با حسن نیت و در فضایی سازنده مبتنی بر احترام متقابل و اجتناب از هر گونه اقدام ناسازگار با متن، روح و نیت برجام که اجرای موفقیتآمیز آن را تضعیف کند» از مسئولیتی مشخص برخوردار هستند. قرائت بیانیه تنها کافی نیست. آنان باید حسن نیت خویش را در صحنه عمل بروز دهند.
*ضرورت حفظ محرمانه بودن اطلاعات ارائه شده به آژانس
نجفی در بیانیه خود همچنین بر ضرورت حفظ محرمانه بودن اطلاعات ارائه شده به آژانس تأکید کرد و گفت: بار دیگر یادآوری میشود که علاوه بر مفاد موافقتنامه جامع پادمانها و ماده 5 پروتکل اضافی در مورد حفاظت از اطلاعات محرمانه، متن برجام نیز به روشنی از آژانس میخواهد «تا به منظور حفاظت از اسرار بازرگانی، فنآوری و صنعتی و همچنین دیگر اطلاعات محرمانهای که به آگاهی آن رسانده می شود، هر گونه اقدام احتیاطی را معمول دارد». از آنجا که به مرحلهای مهم در امر اجرای پروتکل اضافی درباره اعلامیه ابتدایی نزدیک می شویم، این کوششها باید دو چندان شوند.
وی همچنین با تشکر از کوششهای آژانس در خصوص نظارت و راستیآزمایی برنامه اقدام جامع مشترک (برجام) در ایران متذکر شد که به نظر ایران متن گزارشهای مدیرکل آژانس در خصوص اجرای برجام هنوز هم میتواند با اجتناب از طرح برخی اطلاعات غیر ضروری در آن کوتاهتر شود.
*پاسخ به نماینده رژیم صهیونیستی
رئیس هیأت نمایندگی کشورمان در نشست شورای حکام در پایان سخنرانی خود به ادعای طرح شده توسط نماینده رژیم صهیونیستی علیه کشورمان پاسخ داد و این ادعاها را کوششی نافرجام برای سرپوش نهادن به برنامه سلاحهای هستهای رژیم مزبور که تهدیدی واقعی برای صلح و امنیت منطقه ای و بینالمللی است معرفی کرد.
انتهای پیام/