موسوی سرپرست معاونت پایش و نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص وضعیت رودخانه مرزی ارس اظهار داشت: هماکنون در پی آخرین بررسیهای میدانی از این رودخانه متوجه افزایش بار آلی مخزن سد ارس و احاطه کل فضای مخزن از سوی جلبکها شده ایم.
وی تصریح کرد: به نوعی آلودگی بسیار بالایی در ارس تخلیه میشود که این اتفاق در نتیجه تخلیه فاضلابهای انسانی و صنعتی به وقوع پیوسته است.
سرپرست معاونت پایش و نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان غربی با بیان اینکه در سالهای گذشته شاهد مرگ و میر پرندگان به دلیل مسمویت جلبکی بودهایم اذعان داشت: از آن جایی که این رودخانه مرزی بین چند کشور ایران، ترکیه، ارمنستان و آذربایجان قرار دارد، نجات رودخانه ارس نیازمند تعاملات بینالمللی است.
موسوی در خصوص منابع آلوده کننده این رودخانه مرزی بیان کرد: تخلیه پساب صنایع مس کشور ارمنستان در شرق رودخانه، ورود پسابهای چند کارخانه از کشور آذربایجان که سیستم تصفیه خانه آنها فاقد استانداردهای زیست محیطی است و تخلیه فاضلابهای انسانی شهرها و روستاهای مستقر در حاشیه این رودخانه منجر به َآلودگی امروزه آن شده است.
وی در باره ی میزان آلودگی رودخانه ارس از سوی ایران گفت: از سوی ایران نیز، آلودگی در رودخانه ارس تخلیه میشود ولی بار آن نسبت به سایر کشورهای هم مرز به این رودخانه بسیار کمتر است.
انتهای پیام/