به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
بوشهر، استان بوشهر با داشتن 20 درصداز منابع آبهای نامتعارف کشور شامل آب های شور، پسابهای فاضلاب، زهآبهای کشاورزی و همه آبهایی که به روشهای مصنوعی تهیه می شوند، ظرفیت عظیمی از این نعمت خدادادی را در خود جای داده است .
کارشناس شرکت آب منطقه ای بوشهر در این خصوص گفت: باید با مطالعه دقیق میزان آبهای نا متعارف که به صورت پساب در منطقه هستند، به عنوان کمک بزرگی به منابع موجود صنعت و کشاورزی استان و کشور استفاده کرد.
جابر مظفری زاده با بیان اینکه کاهش بارندگی، کمبود و اضافه برداشت از منابع آب شیرین و تداخل آن با منابع آب شور، مدیریت و استفاده از این آبها را برای استان ضروری کرده است افزود: به منظور جلوگیری از افت شدید مخازن و سفره های آب زیر زمینی استان، کاهش آثار خشکسالی در کوتاه و بلند مدت، دسترسی به منابع جدید آب و جلوگیری از تاثیر اقتصادی و اجتماعی روز افزون خشکسالی و حفظ و بهبود منابع آب و خاک باید استفاده از آبهای نامتعارف و ایجاد زیر ساختهای لازم در این زمینه بیش از پیش مورد توجه مسوولان استان قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه در مورد منابع آبهای نا متعارف در استان کار زیادی انجام نشده، تصریح کرد: از آبهای نامتعارف در دنیا استفادههای زیادی میشود در حال حاضر در بیشتر کشور های دنیا از این طریق علوفه دامی، دانه های روغنی، فرآورده های شیمیایی و انواع کود و نمک و حتی برق تولید میشود اگر این کار در استان بوشهر انجام شود این استان میتواند در زمینه علوفه دامی بی نیاز شود و به بقیه استان ها هم صادر کند.
کارشناس شرکت آب منطقه ای بوشهر همچنین گفت: شرکت آب منطقهای فعالیت هایی را در این زمینه شروع کرده و قرار است یک مزرعه به صورت تمونه در منطقه دلوار ایجاد شود و در آن چند گونه از گیاهان با استفاده از آبهای نا متعارف بومی سازی شوند.
انتهای پیام/ش