به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
آبادان؛مدیر جهاد کشاورزی آبادان گفت: وجود نیتریت و نیترات در مواد غذایی و اثرات سوء آنها بر روی سلامتی موضوعی است که امروزه همچنان بر روی آن جدال و مباحثه وجود دارد.
ناجی شهیبزاده افزود: نیترات و نیتریت در مقدار گستردهای از مواد غذایی وجود دارند این ترکیبات به صورت طبیعی در گیاهان و نباتات سبز یافت میشوند که استفاده زیاد از کودهای شیمیایی میزان آنها را در گیاه بالا میبرد.
وی گفت: یکی از عوامل محیطی دخیل در ایجاد سرطانهای دستگاه گوارش فوقانی، میزان نیتریت و نیترات موجود سبزی و صیفی است.
مدیر جهاد کشاورزی آبادان افزود: این پروژه با حجم 20 نمونه آزمون خاک و 20 نمونه آزمون محصول (برگ و میوه) در خرداد ماه سال جاری با اعتباری بالغ بر 7 میلیون ریال و با مشارکت 20 بهرهبردار با هدف تعیین سطح نیترات محصولات زراعی و مقایسه آن با حد مجاز نیترات انجام شد.
شهیبزاده گفت: این پروژه از محل طرح افزایش سبزی و صیفی در روستاهای صیداویه، رمیله، ثوامر، کوت شنوف، ابوعقاب، ابوشانک، ملاکه، سیحان و سعدونی اجرا شد.
وی افزود: میزان نیترات و نیتریت در رژیم غذایی از یک منطقه تا منطقه دیگر به شدت متفاوت بوده و این موضوع تابع عواملی مانند تکرر کشت، وضعیت آب و هوایی، کیفیت خاک، فرآیندهای تولید مواد غذایی، نوع و مقدار کود شیمیایی مصرفی است.
انتهای پیام/