به گزارش خبرنگار
دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ترکیه یکی از کشورهای منطقه غرب آسیاست که در سال های اخیر تلاش های زیادی برای حمایت از تروریست های تکفیری در عراق و سوریه داشته است.
تحلیلگران معتقدند که مقامات "حزب عدالت و توسعه" در سوریه به نام حمایت از "معارضان میانه رو" انبوهی از سلاح ها را در اختیار تندرو ترین گروه های تروریستی قرار می دهند تا با نظام قانونی سوریه بجنگند.
بشار اسد رئیس جمهور سوریه در این زمینه گفت: دولت "اردوغان" پس از آنکه در سوریه شکست خورده، اکنون بر "حلب" متمرکز شده است. "حلب" به گورستانی تبدیل خواهد شد که آرزوهای "اردوغان" را در خود دفن خواهد کرد. فتنه انگیزی در سوریه، مرده ای است که برخی سعی در زنده کردن آن دارند.**پایگاه نظامی ترکیه در قطر
اما اخیرا مقامات ترکیه تصمیم دارند تا یک پایگاه نظامی در کشور قطر و در نزدیکی پایگاه هوایی "العدید" در نزدیکی "دوحه" احداث کنند و اینکه چه هدفی از این اقدام دنبال می شود در ظاهر مبارزه با تروریست های داعش در عراق و سوریه است.
اولین پایگاه نظامی ترکیه در منطقه غرب آسیا به گفته مقامات ارشد "آنکارا" با هدف انجام عملیاتی خاص صورت نگرفته بلکه هدف از راه اندازی آن ادعای "حفظ ثبات" در خلیج فارس است. راه اندازی پایگاه نظامی ترکیه در قطر در چارچوب توافق سال 2014 میان دو کشور صورت گرفته است. این توافق در ماه ژوئن سال 2014 به تایید "پارلمان ترکیه" رسید.
داوود اوغلو نخست وزیر سابق ترکیه در این زمینه مدعی شد: "میتوانم اکنون به شما بگویم که امنیت و ثبات قطر، مانند امنیت و ثبات ترکیه است. ما خواستار خلیج (فارس) با ثبات و امن هستیم . ترکیه و قطر، سرنوشتی یکسان دارند".
احمد دمیروک سفیر ترکیه در قطر در ماه دسامبر 2015 (آذر 1394) به رویترز گفته بود این اولین پایگاه نظامی ترکیه در خارج از کشور محسوب میشود که در آن 3 هزار نیروی زمینی به همراه یگانهای هوایی و دریایی، مربیان نظامی و نیروهای عملیات ویژه مستقر میشوند.
وی افزود این پایگاه «چند منظوره» در درجه اول به عنوان محلی برای تمرینهای آموزشی مشترک مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این توافقنامه همچنین به قطر این امکان را میدهد که پایگاهی در ترکیه ایجاد کند.
به گفته رسانه های غربی واقعیت امر این است که ترکیه به دنبال تقابل با جمهوری اسلامی ایران است و در این راستا یک پایگاه نظامی در اطراف پایتخت قطر احداث می کند تا توانایی رقابت خود را با ایران افزایش دهد.
نکته قابل تامل اینکه "حزب عدالت و توسعه " در سال های اخیر به دنبال گسترش روابط با کشورهای حاشیه خلیج فارس است و در این راستا قطر و عربستان سعودی گزینه های اصلی توسعه روابط دیپلماتیک "آنکارا" به حساب می آیند.
ترکیه و قطر هر دو از اخوان المسلمین در مصر و تروریستهای مخالف دولت سوریه حمایت میکنند و مداخله نظامی روسیه در سوریه را محکوم کردهاند. قطر یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان، میزبان بزرگترین پایگاه نظامی امریکا در منطقه غرب آسیا ؛ " پایگاه العدید"، است.
عصمت یلماز وزیر دفاع ترکیه درباره پایگاه نظامی ترکیه در قطر عنوان داشت: پایگاه هوایی ترکیه که درحال حاضر ساخت آن در قطر جریان دارد تا دو سال دیگر آماده خواهد شد.
وزیر دفاع ترکیه گفت: این اولین تاسیسات نظامی ترکیه در منطقه خواهد بود. وی افزود :« این پایگاه تا دو سال دیگر تکمیل خواهد شد» . وزیر دفاع ترکیه اضافه کرد: این قرارداد بخشی از توافق دفاعی است که قطر و ترکیه اواخر سال 2014 امضا کردند و زمینه های آموزش نظامی و استقرار نیروهای مسلح ترکیه را در خاک قطر شامل می شود.
**تفاهمنامه امنیتی "آنکارا- دوحه" به گفته مقامات "آنکارا" همکاری در زمینه آموزشی و رزمایشهای نظامی و مشارکت در ثبات منطقه را محقق با احداث پایگاه نظامی ترکیه در قطر محقق می شود و این قرارداد دو طرفه است و حضور نظامیان و جنگنده های قطر در ترکیه را نیز شامل می شود.
ژورنال تخصصی ارتش آمریکا اعلام کرد انتظار میرود در پایگاه نظامی تازه ساخت ترکیه در قطر حدود 3000 پرسنل نظامی حضور داشته باشند که در این میان نیروهای زمینی، یگان ویژه عملیات مخصوص و نیروهای آموزشی حاضر خواهند بود.این ژورنال با توصیف پایگاه نظامی جدید ترکیه در منطقه نوشت: قرار است در این پایگاه نظامی نیروهای مسلح ارتش ترکیه با حضور خود به کار آموزش نیروهای نظامی قطر نیز مبادرت کرده و زمینه را برای انجام رزمایش نظامی مشترک فراهم آورند .
به علاوه، پایگاه نظامی در قطر به عنوان مکانی بالقوه برای خنثی کردن نفوذ رو به افزایش ایران در منطقه است. این پایگاه نظامی همچنین بخشی از ائتلاف کشورهای منطقه با هم و شکل گیری جبهه ائتلاف ترکیه، قطر و عربستان است.
ترکیه و قطر به خاطر عدم اطمینانشان به ایران با هم متحد شدهو در عین حال حامی دشمنان ایران در سوریه و یمن هستند. از سویی، به خاطر توافق هستهای ایران، آمریکا دیگر نیروی پشتوانه نظامی قابل اطمینانی برای مواجهه با قدرت قابل توجه ایران نیست. کشورهای حاشیه خلیج فارس فکر میکنند از آنجایی که آمریکا دیگر ایران را به عنوان یک تهدید تلقی نمیکند، بنابراین منطقه را ترک خواهد کرد.
مقامات "دوحه" هم تلاش می کنند تا یک پیمان دو طرفه داشته باشند و همچنین اعتقاد دارند ائتلاف نظامی قدرتمند با ترکیه موجب تقویت صنایع نظامی قطر شده ، بخش آموزشی نظامی این کشور را ارتقا داده و وابستگیبه آمریکا کاسته و شاید حتی موجب توسعه همکاری مستحکمتر با ناتو از طریق ترکیه شود.
رسانه های غربی مدعی هستند که برای ترکیه نیز این پایگاه نظامی موجب عرض اندام بیشتر این کشور در خلیج فارس شده و دسترسی این کشور را به بازار پرسود منطقه میسر سازد . پایگاه مذکور همچنین روشی راهبردی را به ترکیه برای مواجهه با نفوذ ایران در منطقه نشان می دهد و نقش این کشور را در ترتیبات امنیت جهانی و امنیت جهانی انرژی فراهم میآورد.
سوالی که مطرح می شود اینکه آیا از نفوذ معنوی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران با ساخت یک پایگاه نظامی جلوگیری خواهد شد؟ اگر اینگونه است که آمریکا باید با داشتن بیش از 30 پایگاه نظامی در منطقه غرب آسیا این اقدام را انجام می داد. ثبات در منطقه غرب آسیا با هم افزایی کشورهای مختلف ممکن است و احداث یک پایگاه نظامی ترکیه در قطر با وجود انبوه موشک های بالستیک جمهوری اسلامی خطری برای کشورمان به حساب نمی آید. گزارش از محمد زرچینی
انتهای پیام/
آخه ثبات در خلیج فارس کجا و ترکیه کجا؟!
اللهم عجل لولیک الفرج
امنیت و ابهت ایران چشم همه را کور کرده
پاینده و سرافراز باشی ای وطن
یا داره سیانمایی میکنه