به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ حجت الاسلام جواد حاجی زاده در دیدار با کارکنان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اهر با اشاره به اینکه منطقه ارسباران از نظر آب و خاک جهت دامداری و کشاورزی بسیار مستعد است، اظهار داشت: بایستی با تمام توان و ظرفیت و طرحهای نوین و جدید در راستای اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل تلاش کنیم و این موضوع مطابق دستورات بر عهده مسئولان است.
وی با اشاره به اینکه مسئولان باید در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل خود را در بخش دامداری و کشاورزی کشور نشان دهند، افزود: هر یک از طرحهای اقتصاد مقاومتی بایستی مهندسی شده و به صورت علمی اجرایی شود و جهاد کشاورزی که با موضوعات مختلفی سر و کار دارد، باید برنامه ریزی نماید تا بهره وری بیشتری داشته باشیم.
امام جمعه اهر با تاکید بر اینکه اگر حتی زیر پایمان پر از گنج هم بوده باشد ولی علم و دانش نداشته باشیم قادر به استخراج آن نخواهیم بود خاطرنشان کرد: لازم است فعالان جهاد کشاورزی در زمینه تقویت علم و دانش بیش از پیش توجه داشته باشند.
حاجی زاده با تأکید بر اینکه هر یک از خانوادهها دارای جوانانی تحصیل کرده و بیکار هستند، تصریح کرد: متاسفانه در خانواده جوانانی بیکار داریم اما ادارات به دلیل محدودیت نمیتوانند برای بیکاران شغل ایجاد کنند و از طرفی دولت به جای توسعه ادارات و جذب منابع انسانی، ظرفیتها را کاهش میدهد.
وی تصریح کرد: با توسعه بخشهای خصوصی، شرکتها، تعاونیها و توجه به اصل 44 قانون اساسی، میتوانیم گامهای مثبتی را در جهت اجرای اقتصاد مقاومتی برداریم.
امام جمعه اهر با بیان اینکه زمانی در شهرستان اهر شیلات پرورش نمییافت، گفت: در حال حاضر طرحهای بسیار خوبی در منطقه اجرا میشود که این طرحها حاصل تلاشهای تلاشگران جهاد کشاورزی است.
وی افزود: باید با بروزرسانی طرحهای بخش کشاورزی و دامپروری، این طرحها را در اختیار قشر جوان جامعه قرار دهیم تا بتوانیم با ایدهها و طرحهای مختلف، نسبت به تخصصهای هر یک جوانان، اشتغال ایجاد کنیم.
وی بابیان اینکه بهبود وضع معیشتی مردم نیازمند عزم و اراده جدی است، بیان داشت: دین اسلام دین زندگی است و به مسائل دامداری و کشاورزی توجه بیشتری دارد.
امام جمعه اهر تصریح کرد: بایستی طرحهایی تدوین شود که اگر در آینده با کمبود منابع آبی مواجه شدیم جهت ادامه کشت و کار کشاورزی با استفاده از کمترین آب، بیشترین بهره وری را برده باشیم و از طرفی باید تدابیری اندیشه شود در صورت کاهش بارش، با پدیده خشکسالی مقابله نمائیم.
حاجی زاده، ایجاد صنایع تبدیلی را در کنار بخشهای کشاورزی و دام پروری را ضروری دانست و گفت: با ایجاد صنایع تبدیلی در کنار بخشهای کشاورزی و دام پروری میتوانیم اقدام و عمل را به خوبی نشان دهیم و ثابت کنیم که میتوانیم بدون نیاز به سایر کشورها تمامی نیازهای کشور را بر طرف نمائیم.
وی با تاکید بر اینکه فعالیتهای سازمان جهاد کشاورزی با دیگر سازمانها بسیار متفاوت است، خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی یک تشکیلات مقدسی است که به فرمان امام تأسیس شده است و در تمامی کارها و حرکتهای اجتماعی، سیاسی باید محور، ولایت فقیه و رهبر بوده باشد تا در عمل اثبات کنیم که ما سرباز ولایت هستیم.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان اهر نیز با اشاره به اینکه طرح مقابله با خشکسالیهای آینده از هم اکنون در شهرستان اهر اجرایی میشود، اظهار داشت: اگر در آینده با کمبود منابع آبی مواجه شویم با اجرای این طرح، باغاتی که آب بیشتری مصرف میکنند را اصلاح میکنیم و تلاش داریم از منابع آبی کمتری استفاده کنیم تا در آینده نتیجهی مطلوبی را شاهد خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه به مدت زمان یک ساله از هفتم مهرماه هر سال تا زمان مشابه سال بعد آن سال زراعی گفته میشود، افزود: مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان برای تحقق «اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل» در داخل محوطه اداره نزدیک به یک هکتار باغ ایجاد کردیم و به نوعی نمونهای از اصلاح الگوی کشت است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اهر، به اجرای طرحهای پدافند غیرعامل در این شهرستان اشاره کرد و گفت: برای به حداقل رسانیدن خسارتهایی که در مواقع بحران به کشاورزان و بخشهای مختلف کشاورزی وارد شود، برنامههایی را در قالب پدافند غیرعامل برنامهریزی کردهایم. وی ادامه داد: خوشبخانه طرحهایی که در پدافند غیرعامل آماده کردهایم حتی در سطح استان نیز قابل استفاده بوده و به برخی مسائل مهم که احتمال خسارتهای مالی و جانی را دارد به آنها توجه شده است.
وی با تاکید بر اینکه مرکز ترویج جهاد کشاورزی واقع در دهستان ورگهان ارتباط بین کشاورزان و مسئولان را کمتر میکند، اضافه کرد: با توجه به پراکندگی روستاهای شهرستان اهر، به صراحت میتوان گفت که هیچ روستایی وجود ندارد که کارشناسان جهاد کشاورزی هفتهای دو بار به آن مراجعه نکرده باشند و اگر هشدارهای هواشناسی نیز صادر شود در کمتر از یک روز، در تمامی روستاها نصب و اطلاع رسانیهای لازم انجام میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اهر با اشاره به اینکه کلاسهای ترویجی در تمام روستاهای شهرستان به صورت مداوم برگزار میشود، بیان کرد: علاوه بر این کلاسها، گاهاً کلاسهای خاص در زمینههای بیماری، آفات و هرس باغات برگزار میشود که برپایی این کلاسها نه تنها دانش فنی کشاورزی را افزایش میدهد، بلکه در تحقق اقتصاد مقاومتی نیز تأثیر میگذارد.
وی بابیان اینکه طی سال گذشته بیش از 49 هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان در شهرستان اهر خریداری شده بود که در مقایسه با سالهای قبل افزایش 6 برابری را شاهد بودیم، گفت: امسال امیدوار بودیم که میزان برداشت محصولات کشاورزی همانند سال گذشته باشد، ولی متاسفانه تا این لحظه میزان بارندگیها با 186 میلی متر، کمتر از مدت مشابه سال قبل که 460 میلی متر بود میباشد.. اسدی با تاکید بر اینکه طبق پیش بینیهای انجام شده طی سال جاری احتمالاً 30 هزار تن گندم توسط عاملین خریداری شود، اظهار کرد: با توجه به شیوع بیماری زنگ گندم که هر 5 سال یکبار در شهرستان اهر شایع میشود، خوشبختانه با هوشیاری کارشناسان و با صدور اطلاعیههای فنی توانستیم در 1 هزار و 50 هکتار از اراضی کشاورزی با این بیماری مبارزه کنیم.
وی در پایان تاکید کرد: حداقل تا دو هفته آینده
زمان برداشت محصول گندم در شهرستان اهر آغاز میشود، ولی به دلیل شیوع بیماری زنگ،
چنانچه در زمان برداشت گندم، این بیماری گسترش نیابد، خطر چندانی به محصول گندم نمیرساند.
انتهای پیام/ش