به گزارش خبرنگار
دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ "سید ابوالفضل رضوی" معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاول اول رییس جمهور در "اولین نشست همیاران توسعه روستایی با نگاه اقتصاد مقاومتی" که صبح امروز در سالن پیامبر اعظم وزارت کشور برگزار شد، اظهار داشت: اینکه وزیر کشور، فرصتی را در اختیار دانشجویان قرار داده تا در کنار آموزش مباحث نظری در دانشگاهها به کسب تجربه در محیطهای عملی بپردازند، امتیاز ویژهای است که همه وزرا این چنین فکر نمیکنند تا از افکار پویا و جوان برای شناخت مشکلات و کارهای حوزه خود استفاده کنند.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات بزرگ کشور ما فاصله زیاد بین تئوریپردازی و عملگرایی است، تأکید کرد: اعزام همیاران توسعه روستایی به روستاها فاصله زیاد تئوریپردازیها و عملگرایی را به حداقل میرساند که برای کشور خدمت بزرگی است.
رضوی با بیان اینکه مشکل شناسی روستاییان مسئله بسیار مهمی است، تأکید کرد: شناخت سرمایه روستاها هم بسیار مهم است.
وی اضافه کرد: یکی از مشکلات روستاها تعریف آن در قانون است چرا که در قانون آمده روستا یعنی سکونتگاه 20 خانوار یا 10 نفر به بالا.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول رییسجمهور گفت: اگر دقت کنیم، اولین اعتراضات به تعریف روستا برمیگردد چراکه روستا، تنها سکونتگاه یک تعداد خانواده نیست بلکه روستا یک واحد تولیدی- فرهنگی است.
رضوی با بیان اینکه آثار تاریخی و جاذبههای گردشگری که ثروتهای بسیار زیادی برای کشور هستند اکثرا در روستاها قرار دارند، خاطرنشان کرد: تحلیل دانشمندان و علما از جامعه نیز بیشتر نسبت به روستاها صورت گرفته و بسیاری از اساتید دانشگاه و صاحبنظران نیز روستازاده هستند؛ بنابراین این ثروتها نباید نادیده گرفته شوند.
وی افزود: شناخت مشکلات روستاها از زبان مردم، کار بسیار مهمی است ولی مردم، تنها مشکلات نزدیک را میبینند و از مسائل و مشکلات پشت پرده بیاطلاع هستند که باید آنها را راهنمایی کرد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول رییسجمهور یادآور شد: همیاران روستاها باید مشکلات و موانع روستاها را شناسایی کنند و با توجه به این مسائل، مشکلات را در سطح روستاها اولویتبندی کرده و به مردم این مناطق جهتدهی کنند تا آنها با مسائل جدی منطقه خود آشنا شوند.
وی در ادامه اظهارات خود گفت: طرح استفاده از حضور دانشجویان مقطع دکتری را علاوه بر دانشگاه شهید بهشتی با گروه اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی مورد گفتگو قرار دادهایم و تأکید کردهایم اگر دانشجویان مقطع دکتری که به سربازی نرفتهاند رساله دکترای خود را در ارتباط با موضوع روستاها پیش ببرند کمک خواهیم کرد تا امریه شوند و در حوزه توسعه روستاها فعالیت کنند.
رضوی اظهار داشت: بحث مشکل شناسی موضوع مهمی است که اگر همیاران توسعه روستایی خوب کار کنند مشاوران خوبی برای مجموعه دستگاهها خواهند بود.
وی همچنین گفت: امروز خیلی از مشکلاتی که در حاشیه شهرها با آنها مواجه هستیم، ناشی از مهاجرت روستاییان است و متأسفانه 60 درصد از کارتنخوابهای تهران روستاییان هستند.
رضوی با بیان اینکه اگر همیاران توسعه روستایی خوب کار کنند میتوانند جلوی این مهاجرت را بگیرند و طبق فرمایش مقام معظم رهبری زمینههای مهاجرت معکوس را فراهم کنند افزود: در بعضی از روستاهای کشور مانند روستاهای همدان ما شاهد افزایش جمعیت هستیم بنابراین این کار شدنی است.
انتهای پیام/