ابراهیم کارخانه نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص چاههای غیرمجاز اظهار داشت: با توجه به اینکه مشکل کمبود منابع آب در کشور یک چالش جدی است لذا مدیریت مصرف آب در سراسر کشور توسط دستگاههای ذیربط باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به چاههای غیرمجاز گفت: تا قبل از سال 85 کلیه چاههایی که در مزارع کشاورزی و دشتهای احداث، پروانه اخذ نمودند مجاز هستند اما گفتنی است که احداث سایر چاهها از این تاریخ به بعد غیرمجاز شناخته شده و به طوری که طی سالهای اخیر تعداد چاههای غیرمجاز افزایش چشمگیری داشته و اکنون به بیش از 750 حلقه رسیده است.
کارخانه در ادامه یادآور شد: در حال حاضر مصرف آب در چاههای مجاز دشتهای کشاورزی باید مدیریت شود چرا که منابع آبی جز منابع ملی کشور هستند و به همین خاطر با کشاورزانی که از چاههای بیش از حد برداشت می کنند بایستی برخورد شود.
وی با اشاره به نصب کنتورهای هوشمند بیان کرد: از دو سال گذشته با توجه به برداشت بیش از حد مجاز از چاهها در دشتهای کشاورزی نصب کنتورهای هوشمند در دستور کار قرار گرفته که متاسفانه تا کنون این امر اجرا نشده و حال باید گفت که یکی از وظایف اصلی وزارت نیرو هوشمند کردن چاههای بخش کشاورزی است تا بر اساس آن سطح زیر کشت مدیریت شود.
نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخورد قانونی صاحبان چاههای غیرمجاز اشاره کرد و گفت: هر چند به صورت پراکنده در این خصوصی اقداماتی صورت گرفته اما مشکلاتی وجود دارد چرا که برخی کشاورزان از بیست سال گذشته تا کنون از این چاهها استفاده نمودند در حالی که در موعد مقرر پروانه بهرهبرداری دریافت نکردند و به همین خاطر بایستی برخورد با این افراد در مقابل کسانی که بعد از سال 85 بهره برداری نمودند متفاوت باشد.
انتهای پیام/