گفتنی است، در طول چرخه قاعدگی اغلب زنان با درد مواجه می شوند و به جز درد تغییراتی در خلق و خوی آنها رخ می دهد که دراثر ترشح هورمون های استروژن، پروژسترون و تستوسترون است.
این تحقیقات که در مجله PNAS نیز به چاپ رسیده است نشان می دهد علاوه بر ترشح هورمون ها میزان حجم قسمت هیپوکامپ، هیپوتالاموس و آمیگدال مغز زنان نیز در این زمان تغییر می کند و کوچک می شوند.
بخش هیپوکامپ اثری مستقیم بر یادگیری مهارت های جدید ، حافظه و آموزش دارد و به همین دلیل زنان در هنگام سیکل قاعدگی معمولاً با افت راندمان درسی و کاری مواجه می شوند ولی این حالت موقت است و بلافاصله پس از پایان سیکل قاعدگی وضعیت ماده خاکستری ، تعادل هورمون ها و نیز اندازه ماده هیپوکامپ مغز آنها به حالت عادی باز می گردد.
کارشناسان بر همین اساس تعبیر می کنند که چرا زنان قبل از سیکل قاعدگی دارای انرژی مضاعف هستند و احساس شجاعت و علاقه به انجام ورزش درآنها بیشتر است، این عامل به دلیل افزایش سطح هورمون استروژن در بدن است که باعث می شود هورمون های کورتیزول و آدرنالین در بدن سرکوب شوند که عامل استرس و نگرانی در حالت عادی در بدن انسان ها هستند.
همینطور زنانی که دچار درد قاعدگی بیشتر به نسبت سایر زنان هستند با کاهش حجم ماده خاکستری به میزان بالاتر مواجه می شوند و بازده کارایی آنها کاهش می یابد.
کارشناسان به بانوان توصیه می کنند در طول دوران قاعدگی علاوه بر استراحت و تغذیه مناسب از انجام فعالیت هایی چون تصمیم گیری های مهم و یا کارهای پراسترس پرهیز کنند زیرا به دلیل فعل و انفعالات شیمیایی امکان تصمیم گیری های اشتباه وجود دارد.
درک نوسانات مغزی زنان در دوران قاعدگی می تواند به پزشکان کمک کند تا بهتر بتوانند وضعیت روحی و روانی بانوان را در این دوران درک کنند و راهکارهایی برای افزایش سطح بهره وری کاری و تحصیلی بانوان ابداع کنند.
منبع: Health
انتهای پیام/
ببخشید ولی من یه جای دیگه خوندم که هیپوکامپ رشد میکنه درحالی که شما نوشتید کوچیک میشه!!!