ایشان با اشاره به حدیثی مبنی بر اینکه انسان ها همچون معادن هستند، تصریح کردند: انسان ها برخلاف آنچه که بعضی ها می گویند، جانی بالفطره خلق نمی شوند؛ همه انسان ها پاک آفریده شده اند و ریشه های صفات برجسته اخلاقی نظیر علاقه به عدالت طلبی، صداقت و ... در درون ذات آنها می باشد.
معظم له تصریح کردند: معمولا معادن در طبیعت خالص نیستند و با مواد دیگر فیزیکی و شیمیایی آمیخته هستند و بر این اساس باید آنها را تلخیص کرد.
*پیغمبران نفوس انسان را خالص می کنند
این مرجع تقلید با بیان اینکه معدن وجود انسان نیز باید خالص شود، گفتند: پیغمبران معدن شناس هستند و به خالص سازی نفوس انسانی از ناخالصی ها می پردازند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به اینکه گاهی انبیاء را به باغبان تشبیه می کنیم، ابراز داشتند: خداوند در درون وجود ما که بذرهای وجود ما باشد، استعدادها را آفریده است و پیامبران بذر گل و میوه وجود ما را پرورش می دهد.
ایشان در ادامه به آیه 17 سوره رعد «أَنْزَلَ مِنَ السَّماءِ ماءً فَسالَتْ أَوْدِيَةٌ بِقَدَرِها فَاحْتَمَلَ السَّيْلُ زَبَداً رابِياً» اشاره داشتند و گفتند: قرآن می فرماید «خداوند از آسمان آبی فرستاد و از هر درّه و رودخانه ای به اندازه آنها سیلابی جاری شد سپس سیل بر روی خود کفی حمل کرد؛ این کف ها نشانه آلودگی های آب است.
معظم له افزودند: خلقت ما نیز همچون آبی می باشد که از آسمان نازل شد؛ این آب از ابتدا پاک بوده اما محیط های الوده آن را ناپاک می کند.
*آلودگی رسانه های اجتماعی خطری جدی است
این مرجع تقلید با بیان اینکه گاهی خانواده، فضای اشتغال، جامعه و رسانه ها تبدیل به محیطی آلوده می شوند، ابراز داشتند: محیط رسانه های آلوده در زمان ما به صورت بسیار خطرناکی درآمده است.
*شبکه های اجتماعی فاسد، دنیا را لجنزار کرده اند
حضرت آیت الله مکارم شیرازی خطر فضای مجازی برای جامعه را بسیار جدی توصیف کردند و گفتند: امروز شبکه های اجتماعی و رسانه های غربی و خارجی آلوده که هیچ خط قرمزی را به رسمیت نمی شناسند، دنیا را به لجنزار تبدیل کرده اند.
*انتقاد از توهین به مقدسات در شبکه های اجتماعی
ایشان با بیان اینکه انواع آلودگی ها در این رسانه ها وجود دارد، ابراز داشتند: در این شبکه های اجتماعی به خداوند، پیامبر(ص)، ائمه معصومین(ع)، اولیاء الله و مسئولان نظام ما اهانت می کنند.
معظم له افزودند: همچنین متاسفانه گاهی تصاویر و برنامه های مربوط به اراذل و اوباش بدون اینکه فیلتر شوند در این شبکه های اجتماعی منتشر می شوند.
*ابراز نگرانی از انتشار تصاویر مستهجن
این مرجع تقلید با ابراز نگرانی از انتشار تصاویر مستهجن در شبکه های اجتماعی، گفتند: بدترین و زشت ترین مطالب، تصاویر و فیلم ها درون این شبکه ها منتشر می شود.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی بر لزوم پرهیز جوانان از شبکه های اجتماعی آلوده تاکید کردند و گفتند: این شبکه های اجتماعی آلوده، عمر، جوانی، انسانیت، افتخار و ایمان جوانان را بر باد می دهد.
ایشان تصریح کردند: متاسفانه افراد زیادی به این فضاهای مجازی، آلوده شده اند و از همه بدتر که این شبکه ها در دسترس حتی کودکان می باشد.
*لزوم چاره اندیشی مسئولان
معظم له با تاکید بر اینکه آیا مسئولان امور نباید در این باره به طور جدی چاره اندیشی کنند، ابراز داشتند: همه اطلاع داریم که شورای عالی فضای مجازی وجود دارد، اما باید به صورت فعال دربیاید و به خط قرمزها توجه داشته باشد.
*شبکه های اجتماعی تاثیرگذار راه اندازی شود
این مرجع تقلید بر لزوم راه اندازی شبکه های اجتماعی تاثیرگذار تاکید کردند و افزودند: کاش به قول بعضی دغدغه مندان می توانستیم شبکه های اجتماعی خوب، سازنده و پویایی را بوجود بیاوریم که جوانان و فرزندان جامعه جذب آنها شوند.
*شبکه های اجتماعی یکی از عوامل طلاق
حضرت آیت الله مکارم شیرازی، یکی از عوامل افزایش آمار طلاق در جامعه را مربوط به استفاده از شبکه های اجتماعی آلوده عنوان کردند و گفتند: زن و مردی که در این شبکه های اجتماعی حضور داشته و هرکدام به راه خطایی رفته و آلوده شده اند، دیگر نمی توانند زندگی مشترک خود را ادامه دهند.
*ابراز نگرانی شدید از تزلزل بنیان خانواده
ایشان با ابراز نگرانی شدید از تزلزل بنیان خانواده ها، گفتند: بنده نمی خواهم پرده برداری و از این صریح تر در این رسانه عمومی عرض کنم، اما مسائلی پیش می آید که دیگر زن و شوهر یکدیگر را قبول ندارند و طلاق توافقی می گیرند.
*انتقاد شدید از آگهی طلاق توافقی در مطبوعات
این مرجع تقلید با انتقاد شدید از انتشار آگهی های طلاق توافقی در مطبوعات، ابراز داشتند: در بعضی از روزنامه ها آگهی می شود که ما حاضر هستیم طلاق توافقی را در یک هفته برای شما انجام دهیم.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با تاکید بر اینکه باید از برخی اموال دنیا و وسوسه های شیطان به خدا پناه ببریم، گفتند: آیا واقعا کار وکلای دعاوی باید این باشد که تبلیغ به طلاق توافقی در یک هفته کنند؟
ایشان تاکید کردند: مسئولان باید تا جایی که توان دارند فکری به حال سم پاشی های شبکه های مجازی فاسد و آلوده کنند.
معظم له بر لزوم مراقبت والدین از کودکان در استفاده از شبکه های اجتماعی تاکید کردند و گفتند: امیدواریم با همت معلمان مدارس، اساتید دانشگاه و رسانه های با هدف بتوانیم جلوی مفاسد شبکه های اجتماعی را بگیریم.