در این مطلب به معرفی تفکرات رایجی می‌پردازیم که مانع موفقیت انسان می‌شوند.

به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛شاید در حال حاضر موفقیت چندانی در زندگی احساس نکنید و تصور کنید هیچکدام از اهداف و آرزوهایتان محقق نشده است. اما شکی نیست که با تلاش می‌توانید موفقیت را که به عقیده بسیاری همان "نیل به اهداف" است، از آنِ خود کنید.

مفاهیم موفقیت و خوشبختی کاملاً به هم مربوطند، به طوری که عده‌ای رابطه علت و معلولی را برای آن‌ها متصور شده‌اند. موفقیت از دید هر شخص ممکن است تعریف منحصربه‌فردی داشته باشد؛ عده‌ای موفقیت را در پول، عده‌ای در قدرت و عده‌‌ای در برقراری رابطه دوستانه با دیگران می‌بینند. موفقیت از دید برخی ممکن است در یک رابطه عاشقانه و برای سایر افراد در انجام کارهای خسته‌کننده خانه خلاصه شود.

توجه به این نکته ضروری است که در کسب موفقیت عجله معنی ندارد. ممکن است شما در حال حاضر در میان دوستان و آشنایان فرد موفقی محسوب نشوید. اما باید بدانید تنها دلیلی که باعث می‌شود تغییری در این وضع صورت نگیرد، کمبود علاقه شما برای ایجاد تغییرات است.

در کتاب‌های بسیاری راهکارهای رسیدن به موفقیت معرفی شده‌اند. این راهکارها با ارائه نکات و تکنیک‌های بسیاری مسیر درست را به افراد نشان می‌دهند. سفر در طول این مسیر تنها زمانی محقق می‌شود که فرد موفقیت خود را "باور" داشته باشد.

در واقع، پایه‌های این باور زمانی قدرت می‌یابد که افکار منفی (افکاری که اشتهای فرد را برای رسیدن به موفقیت کور می‌کند) از ذهن خارج شوند. افکار منفی با رویدادهایی مثل شکست، یاس و نومیدی، تحقیر و رسوایی در ذهن فرد ریشه می‌دوانند.

7 تفکر منفی که اغلب به عنوان قاتل موفقیت مطرح می‌شوند، عبارتند از:

1.«فرصت‌های لازم در اختیار بنده قرار نگرفته است»
با دنیای ظالمی سر و کار داریم. فرصت‌ها به طور عادلانه تقسیم نمی‌شوند. اما چطور است از خواب غفلت بیدار شوید؟ در پاسخ به کسانی که جملات بالا را مدام در ذهن تکرار می‌کنند باید گفت: فرصت‌ها گرفتنی است نه دادنی!

قرار نیست در انتظار بنشینید تا ان‌شاءالله فرصت‌ها از سوی دیگران به سمت شما جاری شوند. شما در واقع چاره‌ای ندارید جز این‌که به سمت جلو گام بردارید و فرصت‌ها را بقاپید. به یاد داشته باشید این شما هستید که با عقب‌نشینی، خود را از فرصت‌های پیش رو محروم می‌کنید.

گفتنی است، ابزارهایی برای دستیابی به فرصت‌ها وجود دارند؛ شبکه‌های اجتماعی که شما را در تعامل مستقیم با سایرین قرار می‌دهند، این امکان را برایتان ایجاد می‌کنند تا به تبادل نظر بپردازید و اصطلاحاً برای خود فرصت ایجاد کنید.

2.«اگر می‌دانستم ارزشش را دارد، بهای آن را می‌پرداختم!»
موفقیت گرفتنی است! تعیین پاداش پیش از تلاش کردن کار چندان معقولی به نظر نمی‌رسد.

چنین کاری انگیزه شما را ازبین برده و ریشه‌های اراده‌تان را می‌خشکاند. افراد موفق صرف نظر از پاداش‌هایی که عایدشان می‌شود، در جهت کسب موفقیت تلاش می‌کنند. شاید همین امر را بتوان دلیلی برای کسب پاداش‌های روزافزون از سوی افراد موفق دانست.

3.«دیگران همیشه مانع پیشرفتم شده‌اند!»
کمی بی‌انصافی است که بگوییم افراد مانع موفقیت ما می‌شوند. شایان ذکر است، ما افراد پیرامون را کنترل نمی‌کنیم و فقط می‌توانیم افکار خودمان را تحت کنترل در بیاوریم. پس بهتر است از رویدادها و اشتباهاتی که طی آن افراد به ما زیان وارد کرده‌اند، درس بگیریم.

به یاد داشته باشید، افراد موفق، موفقیت خود را مدیون درس گرفتن از گذشته‌اند.

4.«اصلاً وقت ندارم!»
به جای گفتن جمله بیهوده "وقت ندارم" برای تلاش‌های خودتان ارزش قائل شوید و وقت را ایجاد کنید. وظایف خود را به سرعت و به طور موثر انجام دهید.

دوستان عزیز به یاد داشته باشند که برای کسب موفقیت جمله معروف "وقت طلاست" باید دائماً در ذهن تکرار شود. به جای این‌که زمان شما را کنترل کند، "شما" آن را تحت کنترل خویش در بیاورید.

5.«بنده نه آدم زرنگی‌ام و نه استعداد خاصی دارم!»
این تصور و افکار مشابه عزت نفس را از شما می‌گیرند. هیچگاه خود را با دیگران مقایسه نکنید. تلاش کنید مهارت‌های جدید را یاد گرفته و در طول مسیر ثابت‌قدم بمانید.

6.«من که در هر صورت موفق نمی‌شوم فلان کار را انجام دهم، پس چرا به خودم زحمت بدهم؟»
اذعان به ناتوانی و شکست قبل از شروع مسیر، روحیه شما را به کلی از بین برده و جایی برای تلاش نمی‌گذارد.

سعی کنید روحیه مثبت را که به عقیده بسیاری از صاحب‌نظران "سوخت موتور موفقیت" محسوب می‌شود، در خود تقویت کنید.

7.من یک نابغه‌ به حساب می‌آیم!
بین اعتماد به نفس و خود شیفته بودن مرز باریکی وجود دارد. اگر تصور می‌کنید که به دنیا آمده‌اید تا به دیگران امر و نهی کنید و از طرفی دیگران هم این مسئولیت را دارند تا در برابر فرامین شما سر تعظیم فرود بیاورند، بهتر است از خواب و خیال بیدار شوید! پروراندن افکار باطل در سر و ایجاد شخصیتی کاذب در ذهن نتیجه‌ای جز اقدامات نادرست و نتایج نامطلوب در پی ندارد.

منبع: lifehack.org 

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.