به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
زنجان؛ دکتر ضیغمی گفت: بروسلوز بیماری زئونوتیک کلاسیک قابل انتقال از مخازن حیوانی آلوده به انسان است. در حالی که بروسلا کنیس در انسان بسیار نادر است. همچنین در ایران دو عامل بروسلا آبورتوس و تنسیس شایع است.
وی افزود: باکتری بروسلا در انواع مختلف شیر، خامه و پنیر تازه برای دوره های زمانی متغیر زنده باقی می مانند. پنیر سفید نرم غیر پاستوریزه تهیه شده از شیر بز منبع متداول بروسلا تنسیس است که به مدت 8 تا 11 هفته باکتری را در خود حفظ می کند.
دکتر ضیغمی در پایان گفت: بروسلا برای مدت چند ساعت در شیر غیر پاستوریزه دمای 37 درجه سانتی گراد و تا 48 ساعت در شیر 8 درجه سانتی گراد حفظ می شوند. بنابراین مصرف کنندگانی از شیر خام و غیر پاستوریزه استفاده می کنند، لازم است که آن را حداقل به مدت 10 دقیقه در دمای 60 تا 75 درجه سانتی گراد بجوشانند.
انتهی پیام/ب