اگر شما نیز از آن دسته از افرادی هستید که از هدفون به صورت طولانی مدت استفاده می کنید، شما را به مطالعه عوارض ناشی از استفاده از هدفون و هندزفری، دعوت می کنیم.

به گزارش دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان ، این روزها در کوچه و خیابان و .. شاهد عابرانی هستیم  که هر کدام  هندزفری های رنگ‌به‌رنگی به گوش دارند که یک سر آن به گوشی هایشان متصل است و ساعت ها با آن موزیک گوش می کنند به حدی که وقتی صدایشان می کنید طنین صدایتان به گوششان نمی رسد.

سیاه چال


باید گفت  در کنار مزایای بی شمار هدفون ها  و هندزفری ها که گوش دادن به موزیک و صداها را در هر مکان، این روزها  برایمان لذت بخش تر کرده‌اند، صدمات جبران ناپذیری را هم به سلامت بدن شما وارد می کنند.

استفاده طولانی مدت از هدفون در شبانه روز ، مشابه روشن نگه داشتن کامپیوتر در شب و روز است، همان طور که روشن نگه داشتن شبانه روزی کامپیوتر ممکن است به دستگاه آسیب وارد کند، استفاده طولانی مدت از هندزفری ها هم به دستگاه شنوایی شما آسیب می زند.

حال در ادامه قصد داریم عوارض استفاده از هدفون روی بدن و مضرات دیگر استفاده طولانی مدت از هدفون که اطرافیان را نیز تحت تاثیر قرار می دهد را برای شما بازگو کنیم.

افزایش ریسک تصادف حین عبور از خیابان

زمانی که مشغول گوش دادن به موزیک هستید و از خیابان و معابر عمومی عبور می کنید، کاملا از دنیای اطراف خود بی خبر می شوید و متوجه هشدارهای رانندگان مختلف هنگام عبور از خیابان نمیشوید. توصیه میشود هیچ گاه هنگام عبور ازخیابان ، از هدفون استفاده نکنید.


تجمع باکتری ها در سری هدفون و ابتلا به بیماری

بعد از استفاده مداوم از هدفون ها ، سری هدفون به خصوص اگر اسفنجی باشند ، باکتری های گوش و تمام مواد زائدی که به واسطه تصفیه هوا در گوش خارجی تجمع یافته است ، به داخل گوش منتقل می کند که تنها یک مورد از مضرات هندزفری برای گوش میباشد، بنابراین توصیه میشود سری هدفون هر دو ماه یک بار عوض شود.



سیاه چال


افزایش عفونت های گوش حین استفاده مشترک از هدفون

شاید گوش دادن به موزیک با یک هدفون و به صورت مشترک با دوستان و همراهانتان ، لذت بخش تر باشد؛ اما این کار ، احتمال انتقال باکتری و عفونت های گوش میانی را افزایش می دهد و بهتر است اگر مجبورید از یک هدفون به صورت مشترک استفاده کنید ، حتما سری هدفون را با دستمال کاغذی یا هر چیز مشابه بپوشانید و سپس از آن استفاده کنید.


کاهش سطح شنوایی گوش و ایجاد مزاحمت!

گوش دادن به صدای بلند به موزیک و با استفاده از هدفون ، به صورت طولانی مدت ، سبب عارضه های مختلفی از جمله کاهش سطح شنوایی گوش به صورت موقت یا دائم میشود. همچنین بعد از مدتی برای گوش دادن به هرچیز حتی بدون هدفون ، مجبور به افزایش ولوم یا صدا هستید و این برای افرادی که در مجاورت شما هستند ، آزار آور است.


استفاده از هدفون در هواپیما و  آسیب به بخش های دیگر بدن

تحقیقات نشان داده است که استفاده از هدفون یا مطالعه کردن در وسایل نقلیه ای نظیر هواپیما و یا اتوبوس که آلودگی صوتی اطراف آن ممکن است زیاد باشد، نه تنها برای گوش ، بلکه برای سایر ارگان های بدن مضر است. آلودگی صوتی سطح دسیبل در گوش را افزایش میدهند و سبب میشوند که شما با صدای بلندتری به گوش دادن موزیک بپردازید.


تاثیر منفی روی گوش و حلق در صورت استفاده مداوم

در صورتی که از هدفون به صورت مداوم استفاده می کنید و معمولا فیلم و برنامه های دلخواه خود را با صدای بلندتر و به وسیله هدفون تماشا می کنید ، هر ۱ ساعت ، حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه به گوش های خود استراحت بدهید. هدفون به دلیل انتقال صدا به صورت مستقیم و بی واسطه ، روی سیستم شنوایی و حلق تاثیر گذار است. در صورتی که از هدفون روی کامپیوتر استفاده می کنید ، می توانید از تمرین های کاهش خستگی چشم که قبلا در ازنل وب معرفی کرده ایم نیز استفاده کنید.


آسیب به عصب شنوایی با هدفون های توگوشی

سیاه چال

هدفون یا هندزفری های توگوشی که تمرکز صدا را روی مجرای شنوایی بیشتر می کنند، عوارض بیشتری نسبت به سایر هدفون ها دارند و عصب شنوایی را تحت تاثیر قرار می دهند.

صرف مدت زمان زیاد جهت بازکردن گره هدفون

یکی دیگر از مصائب و مضرات استفاده از هندزفری یا هدفون ، گره خوردن سیم های آن می باشد. وسایل جانبی زیادی وجود دارد که می توانید سیم های هندزفری را دور تا دور صفحاتی ببندید و مدت زمان کمتری مشغول بازکردن سیم های آن باشید!

سردردهای مزمن با استفاده از هدفون های ساده

هدفون های ساده به دلیل تمرکز صدا روی مجرای گوش ، با بالاترین کیفیت ، موزیک را منتقل می کنند و بعد از مدتی ، این امواج صوتی سردرد را تشدید می کنند. توصیه می شود که برای جلوگیری از سردرد های مزمن ، از هدفون های صداگیر استفاده کنید که صداهای اضافی اطراف را حذف می کنند.


ایجاد سرگیجه حین استفاده از هدفون

سیاه چال


برخی از افراد به صورت عجیبی با قرار دادن هدفون داخل گوش ، دچار سرگیجه میشوند و افراد معمولی نیز بعد از استفاده مکرر و طولانی مدت از هدفون ، این سرگیجه ها را تجربه خواهند کرد.

کاهش تمرکز روی کار و فعالیت های روزانه

تحقیقات انجام شده نشان می دهد افرادی که عادت به گوش دادن به موزیک حین کار کردن ، مطالعه و درس خواندن دارند، تمرکز کمتری روی کار دارند و دچار حواس پرتی بیشتری میشوند ، این یکی از خطرات خاموش استفاده از هندزفری است.

افزایش خطرات احتمالی حین راه رفتن

هنگام راه رفتن تنها چیزی که باید توسط یک فرد عادی شنیده شود ، صدای راه رفتن و قدم گذاشتن خود و اطرافیان است. استفاده از هدفون ، شما را از اطراف غافل می کند و گاهی سبب سواستفاده سارقین میشود.


توصیه آخر ؛

برای جلوگیری از بیماریهای گوش و آسیب هایی که هدفون و هدست به بدن شما میزنند ، آنها  را به شکل زیر داخل گوش خود قرار دهید و اگر تا به حال نحوه قرار دادن هدفون داخل گوش شما تفاوت داشته است، طرز استفاده خود را از هدفون اصلاح کنید.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار