به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان یو اس ای تودی در مطلبی نوشت: توافق هسته ای ایران در سال گذشته، که به لغو تحریم های اقتصادی علیه این کشور منجر شد، جوانب مثبت و منفی بسیاری داشت؛ اما دست کم این قرار داد در زمینه تجارت مزایایی با خود به همراه دارد.
در پی سال ها تحریم و دور بودن از بازارهای غربی، سطح تقاضای ایران برای کالاهای تولیدی، کالاهای اساسی و تجهیزات نفتی بسیار بالاست. این کشور ذخایر نفتی بالایی دارد و بازار بزرگی برای صادرات انواع و اقسام کالاهاست؛ از قطعات خودرو گرفته تا گوشی های هوشمند تلفن همراه.
بوئینگ به تازگی اعلام کرد برای فروش 100 فروند هواپیما به ارزش 25 میلیارد دلار با ایران به توافق رسیده است. ظاهرا گروهی از جمهوری خواهان موافق معامله با ایران نیستند. آنها در نامه ای به دنیس مویلنبرگ، مدیرعامل شرکت بوئینگ، از او خواستند از این قرارداد پا پس بکشد. آنها همچنین امیدوارند وزارت خزانه داری آمریکا مانع از اجرایی شدن این توافق شود. این اقدامات، رفتارهایی خرابکارانه است. توافق هسته ای ایران هر چه که باشد، یک مزیت غیر قابل انکار دارد.
شرکت ایرباس، رقیب اروپایی بوئینگ، به تازگی برای فروش هواپیما به توافقی بزرگ با ایران رسیده است. حتی برخی شرکت های مخالف توافق هسته ای، برای وارد شدن به بازار ایران از یکدیگر پیشی می گیرند. اگر بوئینگ از معامله با ایران سر باز بزند، این کشور به راحتی از ایرباس هواپیماهای بیشتری خواهد خرید؛ همان طور که اگر جنرال الکتریک به ایران تجهیزات نفتی نفروشد، تهران با دیگر کشورهای اروپایی و آسیایی وارد معامله خواهد شد.
یو اس ای تودی در ادامه نوشت: با این حال، هنوز هم آینده همکاری و معاملات تجاری غرب با ایران در هاله ای از ابهام است. جمهوری اسلامی ایران با متوقف کردن برنامه غنی سازی خود، به تعهداتش در قبال توافق هسته ای به طور کامل عمل کرده است؛ اما اکنون نگرانی هایی درخصوص برنامه موشکی ایران وجود دارد. علاوه بر این، ایران سابقه ای طولانی در حمایت از حزب الله لبنان و حماس دارد.
جمهوری خواهان می گویند بهترین راه حل، تلاش برای نگاه داشتن ایران در انزوای اقتصادی است؛ اما (به ادعای نگارنده این مطلب) واقعیت این است که حفظ روابط با ایران در زمینه های اقتصادی و تبادلات تجاری با این کشور یکی از بهترین راهکارها برای بازداری تهران از اعمال خصمانه است.
مخالفان قرارداد بوئینگ و تهران مدعی هستند هرگونه قرارداد تجاری با ایران، به دلیل آنچه آنان حمایت از تروریسم می دانند، باید منتفی شود. آنها معتقدند شرکت ایران ایر تا حد زیادی متعلق به دولت ایران است و باید از معامله با آن خودداری کرد. اما دیدگاه آنان کوته بینانه است.
بوئینگ برای متعهد نگه داشتن ایران به تعهداتش در توافق هسته ای، باید به قرارداد خود با ایران پایبند باشد. علاوه بر این، قرارداد بوئینگ و تهران به اشتغال زایی در آمریکا کمک خواهد کرد.
انتهای پیام/
با ارزوی موفقیت برای ایران همیشه سربلند