اکبر کوشانفر استاد دانشگاه شهیدبهشتی و متخصص اطفال در گفتوگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: انرژی حاصل از برق های فشار قوی قابل مشاهده و لمس نيست، اما در عين حال بسته به شدت ميدان های الکترومغناطيسی، مدت زمان پرتوگيری و فاصله انسان از اين منابع انرژی، گاهی تاثیر مخربی بر سلامت انسان می گذارد.
وی ادامه داد: از آنجاکه کابلهای فشار قوی به منظور برقرسانی، پراکنده در تمام سطح کشور وجود دارند به دلیل اشعههایی که ساطع می کنند بسیار مضر هستند.
کوشانفر با بیان اینکه این اشعههای کاملا شناخته شده برای انسان بخصوص در دراز مدت زیانبار است، اظهار داشت: کابلهای برق به ویژه روی رشد و نمو مغزی کودکان اثر بیشتری دارند. آثار زيان بار اين امواج بسته به نوع و شدت ميدان آن ها متفاوت است، اما مجموعا عوارضی از جمله اختلالات خونی و مغزی ناشی از اين امواج برای افرادی که به طور مداوم در معرض آن هستند، به اثبات رسيده است.
این متخصص اطفال بیان کرد: ثابت شده کودکانی که در نزدیکی کابلهای برق فشار قوی زندگی می کنند نسبت به همسالان خوداز ضریب هوشی پایینتری برخوردار هستند.
وی به خانوادهها توصیه کرد: اگر خانوادهها مجبور به زندگی در نزدیکی این کابلها هستند باید خانه خود بخصوص اتاق فرزندانشان را نسبت به نفوذ اشعهها مقاوم کنند، بدین صورت که به منظور کاهش اثرگذاری روی سلولهای مغزی و رشد بدنی ، می توانند برای شیشهها از پنجره دوجداره استفاده کنند.
کوشانفر با اشاره به اینکه کمتر در معرض این کابل ها قرار گرفتن، تنها راه پیشگیری است، یادآور شد: درست است که تغذیه مناسب شامل انواع پروتئینها و ویتامینها برای رشد مناسب کودکان ضروری است اما با تغذیه و مواد خاص نمی توان اثرات اشعهها را از بین برد یا کمرنگ کرد.
انتهای پیام/