فریدون داودی شناخت ساختمان خاک و تامین مواد آلی مورد نیاز آن را از دیگر راهکارهای مهم و اثربخش در مدیریت منابع آبی و افزایش بهره وری آب دانست وافزود: در این راستا با جبران کمبودهای خاک از نظر مواد آلی مختلف می توان ذخیره سازی آب در خاک را افزایش داده و از این طریق گام موثری در صرفه جویی مصرف آب برداشت.
وی عنوان کرد: با شناخت بافت و ساختمان خاک های مورد کشت می توان آب را در داخل خاک مدیریت کرده و از این طریق دور و زمان آبیاری در روند تولید محصولات مختلف را به خوبی اعمال مدیریت کرد.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان تصریح کرد: تطبیق نوع گیاه مورد کشت با خاک مورد نظر به واسطه شناخت بافت و ساختمان خاک و اطلاع از وضعیت پراکنش بارندگی های هر منطقه عامل مهم دیگری در افزایش بهره وری آب و افزایش تولید در واحد سطح است.
این مسئول بیان کرد: کشت حفاظتی از جمله اقدامات ارزشمندی است که در راستای افزایش مواد آلی و حفظ رطوبت خاک هم اکنون در استان زنجان در حال پیگیری است
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با تاکید بر اینکه موفقیت در مدیریت منابع آبی و افزایش بهره وری آب همکاری و هماهنگی واحدهای زراعت، باغبانی و مرکز تحقیقات را می طلبد، گفت: برای رسیدن به نتیجه دلخواه در این زمینه همکاری ها باید همسو و هماهنگ با هم باشد.
وی افزود: جایگزین کردن ارقام با نیاز آبی پایین و مقاوم به خشکی با رقم های با نیاز آبی بالا و مقاومت پایین در برابر کم آبی در حوزه زراعت و باغبانی از دیگر راهکارهای افزایش بهره وری آب در بخش کشاورزی به حساب می آید.
انتهای پیام/ن