محمد حسین بازگیر،رئیس اداره محیط زیست شهر تهران در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،در تشریح این حادثه عنوان کرد:محدوده طعمه حریق در داخل این منطقه نظامی مربوط به جنگل های مصنوعی و دست کاشت بوده که متولی و مسئولیت چنین اراضی و زمین هایی بر عهده دستگاه های ذیربط است.
بر اساس اظهارات این مقام مسئول،منابع طبیعی شهر تهران از این آتش سوزی مطلع بوده و سریعا برای اطفای حریث ورود می کنند.
وی عنوان کرده منطقه ای که در داخل پادگان نظامی دچار حریق شده،فضای سبز مختص به این مجموعه بوده و در عرصه جنگل طبیعی قابل تعریف نیست،خوشبختانه در زمان گفت و گوی بازگیر با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،حریق مهار شده بود و از تسری آتش به دیگر نقاط این محدوده جلوگیر شد.
*علت حادثه؟
رئیس اداره محیط زیست شهر تهران در خصوص علت اصلی ظهور و بروز حریق مذکور عنوان کرد:به دلیل بارش های مناسب و رشد بالای گیاهان،پوشش های گیاهی خشک شده به عنوان یک ماده سوختنی در کف و سطح تمامی اراضی جنگل به مثابه یک ماده سوختنی و اشتعال زا عمل می کند که طبیعتا در چنین شرایطی کوچک ترین سهل انگاری،کم توجهی یا بی توجهی همچون پرتاب ته سیگار،عدم خاموش کردن کامل آتش بعد از برافروختن آن می تواند به بروز چنین حریقی منتهی شود.
*وقتی سخنگوی آتش نشانی از بیخ تکذیب می کند
از نکات قابل توجه ماجرا،به تکذیبیه سخنگوی آتش نشانی باز می گردد،ملکی در گفتگویی کوتاه با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،ضمن تکذیب آتش سوزی منطقه جنگلی عنوان می کند:صرفا مقداری علوفه خشک آتش گرفته و اصلا ربطی به اراضی جنگلی ندارد.
با توجه به فیلمی که از حادثه مذکور منتشر شد و به سرعت در سایت ها و شبکه های اجتماعی دست به دست شد،زبانه های آتش به میزانی است که از قضا تنها تصویری که به چشم نمی خورد،مقداری علوفه خشک است،زبانه آتش و ارتفاع حریق در تصاویر ثبت شده به میزانی است که از لحاظ حجم و وُسعت ، فراتر از مقداری علوفه مشتعل به نظر می رسد،این اظهار نظر آتش نشانی در شرایطی مطرح می شود که سخنان بازگیر نیز مویدآتش گرفتن و حریق مقداری علوفه خشک نیست.
بدون تردید خدمات شبانه روزی آتش نشانان در اقصی نقاط کشور را نباید با یک اظهار نظر تامل برانگیز نادیده گرفت و خدمات صادقانه فعالان حوزه آتش نشانی بر هیچکس پوشیده نبوده و از این پس هم نخواهد بود،اما این انتظار چندان برخلاف عقل و منطق به نظر نمی رسد که یک مقام سخنگو با کسب اطلاع دقیق از حوادث حوزه پیرامونی فعالیتی خود،به اظهار نظر مبادرت ورزد.
قاعدتا مسکوت ماندن ماجرا در برخی از موارد امنیتی،اطلاعاتی،امری دور از ذهن نیست و ملاحظات خاص به این حوزه می طلبد تا در انعکاس اخبار و تشریح جزئیات وسواس،دقت و سکوت خبری را تا زمان مقتضی مد نظر قرار داد،اما این امر در خصوص حوادثی که بعضا با اطلاع رسانی دقیق می توان از تکرار آن جلوگیری کرد منافات دارد و امید است از این پس با دقت نظر و شناخت بیشتری به وقایع و حوادث،پاسخگویی به خبرنگاران مد نظر قرار گیرد.
انتهای پیام/