به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ آبدار در جلسه هماهنگی برگزاری این جشنواره گفت: غذا اهمیت بسیاری در صنعت گردشگری دارد به طوری که گردشگری غذا، به عنوان یک زیرشاخه مهم این صنعت معرفی شده است و از همین رو جشنواره منطقهای با عنوان سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری از 23 تیر تا 10 دی ماه سال جاری برگزار خواهد شد که در این جشنواره استانها به هشت منطقه فرهنگی و اقلیمی تقسیمبندی شدهاند.
وی افزود: استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان و اردبیل به عنوان استانهای منطقه دو در نظر گرفته شدهاند که شهر تبریز از 13 تا 15 مردادماه به مدت سه روز میزبان این جشنواره در منطقه 2 خواهد بود.
مدیرکل بازاریابی و تبلیغات گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور در این جلسه گفت: غذا به عنوان یک موضوع استراتژیک در صنعت گردشگری اهمیت بسیاری داد، چرا که دیگر نگاه به غذا صرفا برای رفع گرسنگی نیست و در نگاه گردشگران به عنوان یک فاکتور مهم، در انتخاب مقصد اهمیت دارد.
نعمتی زرگران افزود: بر اساس مطالعات صورت گرفته 10 درصد گردش مالی صنعت گردشگری مربوط به غذاست و 88 درصد گردشگران آشنایی با سبکهای مختلف طبخ غذا و خوردن غذاهای سنتی را از مهمترین فاکتورهای سفر میدانند که با توجه به تنوع غذایی موجود در ایران این مورد میتواند عاملی برای جذب گردشگران باشد.
وی گفت: در ایران بالغ بر 1400 نوع غذای اصلی برای ناهار و شام وجود دارد، اما در حال حاضر این تنوع جای خود را به چند غذای تکراری داده است، بر همین اساس این نیاز احساس شده است تا با برگزاری این جشنوارهها در احیای این تنوع غذایی گام برداریم.
مدیرکل دفتر مطالعات و آموزش گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور نیز در این جلسه با تبیین چرایی برگزاری این جشنواره گفت: احیای غذاهای سنتی، تنوعبخشی به جاذبههای گردشگری و تبدیل غذاهای بومی و سنتی به یکی از جاذبههای هر منطقه و ترغیب رستورانها برای قرار دادن غذاهای محلی در منوی خود از اهداف برگزاری این جشنواره است.
وی افزود: جشنواره در دو بخش اصلی عرضه و مسابقه برگزار خواهد شد و داوری در مرحله مسابقه توسط داوران مطرح کشور انجام خواهد شد و در هر بخش از هر استان، 3 برگزیده برای حضور در جشنواره تهران انتخاب خواهند شد.
وی با بیان اینکه رقابتها درون استانی خواهد بود، خاطرنشان کرد: رویکرد اصلی این جشنواره فرهنگی است و به همین منظور در بخشی از جشنواره به معرفی فرهنگی منطقه پرداخته خواهد شد و نمایشگاه صنایع دستی مرتبط با تهیه و طبخ غذا نیز در کنار جشنواره برگزار خواهد شد.
گفتنی است در این جلسه مدیران کل و معاونان گردشگری ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و زنجان نیز حضور داشتند و به بحث و تبادلنظر پیرامون جشنواره پرداختند.
انتهای پیام/ش