اربانی، کارشناس محیط زیست اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان در گفتگو با خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص جدیدترین وضعیت سنبل آبی در تالاب انزلی اظهار داشت: در اواخر سال گذشته اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان با مشارکت مأموران یگان حفاظت محیط زیست، ذینفعان، تعدادی از زندانیان، جوامع محلی و سمنها طی چندین مرحله اقدام به جمعآوری سنبل آبی از سطح تالاب انزلی کرده است.
وی ادامه داد: در بازدید و پایش هفته گذشته به شکل محدود و بسیار کم شاهد حضور مجدد این گیاه مهاجم خطرناک در سطح تالاب بودهایم که در همان زمان به جمعآوری آنها اقدام کردیم.
کارشناس محیط زیست اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان در خصوص سنبل آبی اذعان داشت: سنبل آبی گیاهی مهاجم و بومی آمریکای جنوبی است، بسیار سریعالرشد بوده و با افزایش دما(دمای بالای 35 درجه) به شدت تکثیر میشود.
اربانی ادامه داد: با اینکه این گیاه گلدهی زیبایی به رنگ بنفش دارد اما گیاه ناسالمی است بطوریکه عمل فتوسنتز را مختل و اکوسیستم پهنه آبی را با بحران و مشکل مواجه میکند.
وی با اشاره به اینکه این گیاه هنوز ناشناخته بوده و اثرات آن در مرحله تحقیق است، اذعان داشت: در حال حاضر وجه سرطانزائی آن مطرح شده و از شهرواندان خواهشمندیم که به اشتباه در خصوص زینتی بودن این گیاه تبلیغ نکرده و از خرید و رهاسازی آن در استخرها، بستر رودخانهها و تالابها به جد خودداری کنند.
کارشناس محیط زیست اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان تصریح کرد: احتمال میدهیم که با گرمتر شدن هوا شاهد بازگشت مجدد این گیاه مهاجم خطرناک به سطح تالاب انزلی باشیم ولی اگر به شکل مداوم به جمعآوری آن بپردازیم قطعاً در ریشهکن کردن آنها از سطح تالاب و رودخانههای منتهی به آن موفق خواهیم بود.
اربانی با اشاره به اینکه تا کنون روشی برای جمعآوری مکانیکی این گیاه پیدا نشده افزود: در تلاشیم تا با تحقیقات انجام شده دریابیم که آیا این گیاه وجه استفاده دیگری دارد یا خیر.
وی در پایان گفت: بعد از حضور سالانه آزولا در بستر تالاب انزلی، ورود گیاه مهاجم سنبل آبی معضلی دیگر بر چالشهای این تالاب و محیط زیست گیلان افزوده است که اگر دست روی دست گذاشته و به مکاتبات بسنده کنیم بخش عمدهای از تالاب را از دست خواهیم داد.
انتهای پیام/