تولیت آستان قدس رضوی در دیدار با نیکوکاران، خیران و مسئولان موسسات خیریه مردم نهاد مشهد مقدس، اقتصاد مقاومتی را تنها راه حل برون‌رفت کشور از مشکلات اقتصادی دانست و بر تلاش همه آحاد جامعه و مسئولان برای تحقق شعار «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» تاکید کرد.

لزوم تلاش همگانی برای تحقق اقتصاد مقاومتیبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،‌ حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی در این دیدار که همزمان با عصر بیست و سوم ماه مبارک رمضان در تالار ولایت حرم مطهر رضوی برگزار شد، افزود: نسخه نجات محرومان و مستضعفان، تنها ایجاد اشتغال، رونق اقتصادی و توانمند کردن این قشر از افراد جامعه است و تا زمانی که تولید ملی رونق نیابد و اقتصاد مقاومتی محقق نشود، قطعا کمک‌های آستان قدس رضوی، کمیته امداد، موسسات خیریه و خیران تنها التیام بخش و مرهمی بر آلام مستضعفان خواهد بود.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری یکی از وی‍ژگی‌های سالکان الی الله و آموزه‌های ماه مبارک رمضان را توجه به غیر در پرتو خداخواهی خواند و افزود: یکی از آموزه های اساسی اسلام، دگرخواهی در پرتوی خداخواهی است و این عمل حسنه از جمله اعمال منحصر به جوامع اسلامی است، زیرا بسیاری از کمک‌های انسان دوستانه‌ در کشورهای غربی برای کسب منفعت و تحکیم موقعیتهای شخصی و تهی از نیات خداجویانه است.

وی با تاکید بر اینکه کمک به محرومان و مستضعفان پیش از اینکه به دست آنها برسد به دست خداوند می‌رسد، به روایتی از امام محمد باقر علیه السلام اشاره و گفت: نقل شده است که امام باقر علیه السلام هنگامی که به نیازمندی صدقه می دادند، دست خود را می بوسیدند. شخصی از آن حضرت راز بوسیدن دست را پرسید. امام در پاسخ فرمود: «صدقه مؤمن پیش از آنکه به دست نیازمند برسد، به دست خداوند می رسد. (از این رو من دستم را می بوسم)».

عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان، رفع نیازهای اساسی فقرا و نیازمندان را در گرو نگاه کلان اقتصادی و تصمیم‌گیری‌های دولت‌مردان دانست و گفت: قطعا حل مشکلات اساسی و کلان نیازمندان و محرومان کشور از عهده خیران و نهادهای کمک رسان خارج بوده و در گروی تصمیمات کلان اقتصادی،‌ رونق کسب و کار، صنعت،‌ تولید داخلی و ایجاد اشتغال است. اما حال که ما نمی‌توانیم تمام نیاز محرومان را برطرف کنیم، باید در حد وسع و توان برای التیام بخشیدن به آلام محرومان و کمک‌رسانی به آنها بکوشیم و آستان قدس رضوی نیز از هیچ تلاشی در این راه کوتاهی نخواهد کرد.

وی حضور مردم را در پیشرفت مطلوب امور، حائز اهمیت خواند و با اشاره به نقش مثبت موسسات خیریه مردم نهاد در رفع محرومیت‌ها تصریح کرد: مردم خیرخواه ایران از دیرباز عَلَم کمک به دیگران و نوع دوستی در پرتو خداخواهی را در این کشور اسلامی برافراشته‌اند و حضور این رقم بالا از نهادهای مردم نهاد خیریه مایه مباهات است، اما از آنچه هست تا آنچه باید باشد، راه بسیار پیش رو داریم. اگر به تعداد محرومان کشور نگاه کنیم، آنگاه درخواهیم یافت که موسسات خیریه بیشتری باید در کشور وجود داشته باشد.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی مشهد را از غنی‌ترین مناطق کشور از حیث خیران معرفی کرد و گفت: به برکت وجود مبارک امام علی بن موسی الرضا علیه السلام ظرفیت بی‌نظیری از کمک‌رسانی و خیرخواهی در مشهد مقدس ایجاد شده است و آمار بالای خیریه‌های این شهر خود گواه این حقیقت است، اما با توجه به حجم مهاجرت‌ها به مشهد و افزایش روز افزون حاشیه نشینی هنوز هم آمار خیریه‌ها با آمار نیازمندان تناسب ندارد.

تولیت آستان قدس رضوی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت رفع نیاز فقرا از جمله نیاز مسکن، درمان، اشتغال و ...، جایگاه طعام را در این کمک رسانی منحصر به فرد عنوان و خاطرنشان کرد: همان گونه که در سیره ائمه معصومین به وی‍ژه امام رضا علیه السلام آمده است، ایشان همواره برای اطعام نیازمندان جایگاه ویژه‌ای قائل بودند و ما معتقدیم در کنار اهمیت بالای رفع نیاز محرومان، کمک‌های غذایی نقش با اهمیتی دارد.

وی با اشاره به طرح جدید آستان قدس رضوی در توسعه خدمت، خادم و مخدوم، گفت: بارگاه مطهر رضوی ظرفیت بی‌نظیری را در جذب بسیاری از خدمت‌ها و متخصصان دارد، ما باید از این اشتیاق خدمت اقشار مختلف و ارادتمندان به ساحت امام علی بن موسی الرضا علیه السلام برای کمک رسانی، ‌حل مشکلات و گره گشایی در کار نیازمندان استفاده کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با اشاره بر تاکید رهبری معظم انقلاب در توجه به نیازمندان در منشور هفتگانه آستان قدس رضوی، افزود: توجه به فقرا، محرومان و مستضعفان و خدمت‌رسانی به آن‌ها یکی از رسالت‌های مهم آستان قدس رضوی است.

وی با تاکید بر افزایش همکاری میان نیکوکاران و موسسات خیریه با آستان قدس رضوی،‌ تصریح کرد: باید ساز و کاری مدون برای توسعه همکارهای آستان قدس رضوی با سایر نهادهای خیریه ایجاد شود، زیرا ما هدفی مشترک داریم.

در ابتدای این دیدار مداح خاندان عصمت و طهارت(ع) حاج سید جعفر ماهرخسار اشعاری را در رثای ثامن الحجج علی بن موسی الرضا(ع) و کرامت بزرگ مرد عالم بشریت، حضرت امیرالمؤمنین علی بن ابی‌طالب علیه السلام قرائت کرد. در ادامه نیز مصطفی خاکسار؛ معاون امداد مستضعفان آستان قدس رضوی با بیان اینکه انجام کار خیر و توجه به نیاز دیگران ریشه در فطرت بشریت دارد، گفت: اینکه انسانهایی عمر و سرمایه خود را وقف امر خیر کمک رسانی به دیگران می‌کنند، نشان از اعتقاد عمیق و اندیشه الهی خیران دارد که نور الهی در آن‌ها متجلی شده است.

انتهای پیام//


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.