یک ربات اطلاعاتی، گروه وسیعی از شماره‌های تلفنی را در اختیار دارد که پنج پیش شماره‌‌ یکی از اپراتورهای تلفن همراه را در بر می‌گیرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛انتشار طیف وسیعی از مشخصات صاحبان تلفن‌های همراه در قالب یک ربات تلگرامی، این پرسش را پیش آورده که آیا قرار است این اقدام خلاف قانونی کاملاً عادی سازی شود و یا پس از پنج سال، بالاخره نهادهای نظارتی به ویژه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، اقدامات لازم را برای توقف این روند در دستور کار قرار خواهند داد؟

خرید و فروش بانک اطلاعات تلفن‌های همراه اپراتورهای کشور، از سال ۱۳۹۰ به شکل علنی آغاز شد و ارسال پیامک‌های انبوه با تمرکز بر محدوده جغرافیایی محل زندگی، جنسیت و سایر ویژگی‌های کاربران تلفن همراه، به عنوان یک گزینه همراه با سامانه ارسال انبوه پیامک به فروش رفت و گستردگی فروش این بانک اطلاعات روز به روز گسترش یافت.

البته تنها بانک اطلاعات بر اساس مشخصات فردی نبود و‌‌ همان زمان آگهی‌هایی با نام فروش کامل‌ترین و ناب‌ترین بانک شماره موبایل مدیران کارخانجات، خدمات مواد شیمیایی، پزشکان، وکلا، اصناف، پیمانکاران ساختمانی و... در فضای اینترنت منتشر شد و در واقع علاوه بر جنسیت و سن و محل زندگی، مشاغل اشخاص نیز در این بانک‌ها ذکر شده بود.

نه در سال ۱۳۹۰ و نه پس از آن، هیچ‌گاه وزارت ارتباطات و اپراتور‌ها، توضیح روشنی درباره نحوه فروش بانک اطلاعات تلفن همراه مردم که حاوی اطلاعات خصوصی میلیون‌ها ایرانی نیز می‌شود، ارائه نکردند و مشخص نشد مطابق با کدام مجوز قانونی، بانک اطلاعات با هر سطح از دسترسی درباره جزئیات اطلاعات شخصی کاربران تلفن همراه فروخته شده و دست به دست می‌شود!

بنابراین، برخورد نکردن با این رویه باعث شد تا در سال‌های بعد تاکنون حتی وب‌سایت‌هایی رسماً در فضای مجازی فعالیت نمایند که این بانک‌های تلفن همراه را به خریداران عرضه می‌کنند و متاسفانه هیچ نشانه‌ای از برخورد با این قبیل سایت‌ها وجود نداشت تا بدین ترتیب فروش بخشی از مشخصات و جزئیات خصوصی مردم به عنوان کالای اطلاعاتی رونق نداشته باشد.

در دو روز اخیر، یک ربات تلگرامی به یکی از بانک‌های اطلاعاتی مرتبط با تلفن همراه فعال شده بود که با ارائه شماره تلفن، مشخصات صاحب تلفن همراه را ارائه می‌کرد. بر پایه بررسی‌های انجام شده، بانک اطلاعات متصل به این ربات جدید نیست و تازه‌ترین شماره‌های تلفن موجود در این بانک اطلاعاتی متعلق به سه سال پیش است.

بنابراین، این ربات اطلاعاتی گروه وسیعی از شماره‌های تلفنی را دارد که پنج پیش شماره‌ یکی از اپراتورهای تلفن همراه را در بر می‌گیرد؛ هرچند این ربات ظاهراً با عنوان غیرفعال، کارکردش متوقف شده، به دستورالعمل‌هایی که به این ربات داده شد، پاسخ‌هایی داده که نشان می‌دهد غیرفعال نشده است.

با توجه به اینکه احتمال می‌رود مشخصات کاربران سایر اپراتورهای تلفن همراه نیز در چنین بستری یا بستر دیگری انتشار عمومی یابد، انتظار می‌رود نهادهای ناظر به ویژه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این زمینه اقدامات قانونی لازم را در دستور کار قرار دهند و امنیت اطلاعات کاربران تلفن همراه به عنوان بدیهی‌ترین و ابتدایی‌ترین حق ایشان، حفظ شود.

منبع: تابناک

انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.