به گزارش حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آیتالله هاشمی رفسنجانی عصر امروز در دیدار رئیس، اعضای هیأت امنا و مدیران دانشگاه آزاد اسلامی، بیعدالتی و تبعیض نسبت به دانشگاه آزاد اسلامی را همیشگی دانست و با اشاره به مانع تراشیهایی که در زمان تأسیس و بعدها در طول فعالیتهای این دانشگاه انجام میشد، گفت: حتی در مقطعی اساسنامه دانشگاه را به شکلی کاملاً غیرقانونی تغییر دادند، در حالی که صراحتاً پیشنهاد تغییرات قانونی با هیأت مؤسس است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، اظهار داشت: اگر مجموعه کارشکنیها در مسیر پیشرفت این دانشگاه جمعآوری شود، کتاب قطوری میشود که نشان از اهمیت و موفقیت این دستاورد علمی و فرهنگی نظام اسلامی است.
آیتالله هاشمی رفسنجانی، با اشاره به سوابق بحثها و مخالفتهای مسؤولین دانشگاههای دولتی با ورود بخش خصوصی به آموزش عالی کشور، گفت: امروز همان مخالفان و هر یک از دانشگاههای دولتی پردیسهای متعددی دارند که چندین برابر دانشگاه آزاد شهریه میگیرند.
وی با بیان این جمله که «کسی مخالف افزایش توان علمی کشور نیست»، به برنامههای دولت سابق برای رقابت با دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد.
آیتالله هاشمی رفسنجانی، با بیان برخی از منفی بافیهای رسانههای متعدد کشور، مخصوصاً رسانه ملی علیه این دانشگاه، گفت: بدون ذکر یک خبر از موفقیتهای داخلی و بینالمللی این دانشگاه، با ذرهبین میگردند و با مخالفان مصاحبه میکنند و برنامه میسازند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، افزود: البته نتایج دو انتخابات اخیر در سالهای ۹۲ و ۹۴ ثابت کرده که مردم بر خلاف آنها فکر میکنند و نظر میدهند.
رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی، با اظهار خرسندی از موفقیتهای دانشگاه آزاد اسلامی در زمینههای متعدد علمی مجامع بینالمللی، گفت: یکی از افتخارات این دانشگاه و حتی ایران اسلامی این است که نماینده جمهوری اسلامی، یک دانشمند دانشگاه آزاد است که همین الان با همکارانشان مشغول مذاکره با مسؤولین هفت کشور پیشرفته در صنعت ایتر هستند تا درباره نوع همکاری به تفاهم برسند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی، با بیان این مطلب که «ایتر، یعنی تولید انرژی و حرارت از طریق جوش هستهای»، گفت: هر کس که بتواند در دنیا با این سیستم انرژی تولید کند، جامعه بشری را مدیون خود کرده است. البته این موفقیت از ثمرات برجام است که در آنجا تعهد شده ایران بتواند عضو پایگاه ایتر باشد و از این دانش بینظیر بهرهمند شود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، پلاسما را یکی دیگر از صنعتهای پیشرفته دنیا دانست و با اشاره به ورود دانشگاه آزاد اسلامی به این بحث، گفت: اولین دستاورد آن حل معضل زباله، مخصوصاً زبالههای بیمارستانی است که از یک تهدید، به عنوان فرصتی برای تولید انرژی و برق استفاده میکند.
وی وجود ۷۵۰۰ آزمایشگاه و ۳۵۰۰ کارگاه را یکی از فرصتهای دانشگاه آزاد اسلامی برای محققان و پژوهشگران سراسر کشور و حتی در ابعاد بینالمللی توصیف کرد و گفت: هرکس با یک کد و همچنین هزینهای اندک، میتواند از امکانات وسیع این مجموعه تحت عنوان «ساها» بهره ببرد، ضمن اینکه منبعی برای درآمد دانشگاه آزاد اسلامی شده است.
آیتالله هاشمی رفسنجانی، تأسیس واحدهای مجازی را یکی از برنامههای بسیار موفقیتآمیز این دانشگاه دانست و گفت: مطمئناً ایرانیان را از سراسر کشور و جهان جذب مینماید که بدون حضور در کلاسهای درسی و با استفاده از شیوههای نوین آموزش میدهد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در پایان خطاب به مسؤولان و مدیران دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: بدون توجه به کم لطفیها و کارشکنیهای عدهای تندرو، فقط برای مردم عزیز، پیشرفت کشور و جلب رضایت خداوند، با علاقه و نشاط کار کنید.
در آغاز این دیدار، حمید میرزاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با ارائه گزارشی از وضعیت تولید علم در کشور و سهم دانشگاه آزاد در این زمینه، گفت: از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۵ میلادی براساس اطلاعات پایگاه اسکوپوس، رتبه ایران در تولید علم ۲۱ بود که این رتبه در سال ۲۰۱۵ به ۱۶ ارتقا پیدا کرد، در حالی که اگر دانشگاه آزاد اسلامی نبود، ایران پنج رتبه سقوط میکرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان این جمله که «انصاف، نصف دین است»، نسبت به انتقادهای غیرمنصفانه درباره دانشگاه آزاد اسلامی و تبعیض مجامع علمی داخلی، اظهار تأسف کرد و با ارائه آماری از ۳۲ هزار و ۵۰۰ هیأت علمی تمام وقت، ۱۷ هزار استادیار، یک میلیون و ۷۰۰ هزار دانشجو و ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار فارغالتحصیل، گفت: امیدواریم در ماه مبارک رمضان، انصاف ملکه اخلاق شود و واقعیتهای دانشگاه آزاد اسلامی را به عنوان شجره طیبه و پدیده جهانی برای تولید علم، بگویند.
انتهای پیام/