***10 هزار واحد تولیدی در کشور تحت پوشش اقدامات تأمین نقدینگی
محسن صالحینیا معاون تولید با بیان اینکه پیشبینی شده 10 هزار واحد تولیدی در کشور تحت پوشش اقدامات تأمین نقدینگی و رفع موانع تولید قرار گیرند، گفت: 26 هزار واحد تولیدی درخواست خود را ارائه کردهاند که 13 هزار و 200 مورد از تقاضاها به بخش صنعت و 13 هزار مورد نیز به بخش کشاورزی اختصاص داشته است.
وی تصریح کرد: از درخواستهای رسیده شرایط حدود 5 هزار و 700 واحد بررسی شده و پیشنهادات لازم به بانکها ارائه شده است.
به گفته صالحینیا، معرفی این واحدها از دو سه هفته قبل آغاز شده و تاکنون 300 واحد مصوبه نهایی را اخذ کردهاند.
*** انتخاب 150 طرح مهم و ملی
محمد ابویی معاون وزیر صنعت در امور برنامهریزی نیز با اشاره به پیشرفت بیش از 20 درصدی 20 هزار و 500 طرح صنعتی و معدنی از ابتدای دولت یازدهم تاکنون، گفت: در مدت فعالیت دولت 13 هزار و 500 طرح نیمهتمام با اشتغالزایی 230 هزار نفری به بهرهبرداری رسیده و در این مدت 3 هزار پروانه اکتشاف و 2 هزار پروانه بهرهبرداری در حوزه معدن صادر شده است.
وی با بیان اینکه 150 طرح مهم و ملی نیز انتخاب شدهاند، گفت: تاکنون 36 طرح راهاندازی شده و طی سال آینده نیز 36 طرح افتتاح خواهد شد و بقیه طرحها نیز در سال 96 به بهرهبرداری میرسند که به این ترتیب 11 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری وارد مرحله تولید خواهد شد.
ابویی با اشاره به پیشرفت بیش از 60 درصدی 8500 طرح صنعتی و معدنی، گفت: تاکنون 5400 طرح به بهرهبرداری رسیده که 22 هزار میلیارد تومان برای آنها سرمایهگذاری شده است.
*** افزایش 47 درصدی صادرات صنایع معدنی
جعفر سرقینی معاون معدنی وزیر صنعت نیز در این نشست خبری با بیان اینکه هیچ کدام از واحدهای سیمانی کشور ورشکست نشدهاند، گفت: به منظور تحریک تقاضا در بازار داخل جلسهای با حضور معاون اول رئیس جمهور، وزیر صنعت و تولیدکنندگان برگزار شد که مقرر شد قرارداد تحویل 5 میلیون تن سیمان به صورت اعتباری بین وزارت راه و انجمن سیمان منعقد شود.
وی با اشاره به کاهش 30 درصدی صادرات سیمان طی دو ماهه ابتدایی امسال، گفت: صادرات کاشی و سرامیک نیز در این مدت 33 درصد کاهش داشته، اما به طور کلی صادرات صنایع معدنی 47 درصد افزایش داشته است.
به گفته وی، صادرات مواد معدنی در دو ماهه ابتدایی امسال به 132 میلیون دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل دو برابر شده است.