به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
آبادان؛رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان در جلسه بررسی آخرین وضعیت شیوع بیماری تب کریمه کنگو در جنوب غرب خوزستان گفت: مصاحبهای به نقل از اینجانب در خصوص تب کریمه کنگو در فضاهای مجازی منتشر شده است که تکذیب میکنم.
علیرضا آموزنده افزود: اقدامات لازم برای کنترل تب کریمه کنگو صورت گرفته است و بهتر است مردم نگران این موضوع نباشند.
وی گفت: تب خونریزیدهنده کریمه کنگو از بیماریهای ویروسی مشترک بین انسان و دام است که بهصورت ناگهانی شروع میشود. بیماری در دامها علائم قابل توجهی ندارد و پس از گزش کنه آلوده، ویروس کمتر از یک هفته در بدن دام باقی میماند.
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان افزود: امروزه در اکثر کشورهای همسایه مثل عراق، پاکستان، افغانستان و ترکیه این بیماری شایع است.
آموزنده گروههای پرخطر در برابر این بیماری را دامداران، چوپانها، کشاورزان، دانشآموزان، کارکنان دامپزشکی، سلاخان، قصابان، کادر بیمارستانی و کارکنان رستورانها برشمرد.
وی گفت: تب ناگهانی، بدن درد، کوفتگی، ضعف، سردرد، درد شدید عضلات، بیاشتهایی، درد پشت حدقه چشم، ترس از نور، تهوع، استفراغ، گلودرد، دل درد، تغییرات خلقی مثل بیقراری و افسردگی از جمله علائم تب کریمه کنگو هستند.
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان با اشاره به روشهای حفاظت شخصی در برابر این بیماری افزود: خودداری از رفت و آمد در محلهای کشتار غیرمجاز، اجتناب از خوردن جگر خام و نیمپخته، آموزش افراد در معرض خطر، جدا نگاه داشتن جایگاه دام از محل زندگی، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس بدن با ترشحات و خون دام و کشتار دام در محلهای غیرمجاز، تهیه گوشت از محلهای تحت نظارت دامپزشکی از جمله این روشها به شمار میروند.
انتهای پیام/