به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ والدینی که تصور میکنند کمک فراوان به فرزندان کار درست و معقولی است، بد نیست بدانند تحقیقات جدید نشان میدهد، چنین کاری قدرت تحلیل مسائل و اعتماد به نفس را از آنان گرفته و باعث افسردگی شدید آنان میشود.
محققان دانشگاه ملی سنگاپور با مطالعه وضعیت 263 دانشآموز 7 ساله مربوط به 10 مدرسه بین سالهای 2010 و 2014 متوجه آثار منفی چنین اقداماتی از سوی والدین شدند.
دانشمندان برای ارزیابی درجه دخالت والدین در امور فرزندان ابتدا آزمایش جالبی انجام دادند. آنان معمایی را در مقابل کودکان قرار دادند تا با همکاری والدین خود در زمانی مشخص آن را حل کنند. والدینی که به طور مستمر در حل معما دخالت میکردند به عنوان والدین مورد آزمون شناسایی شدند.
بر اساس مشاهدات، 60 درصد فرزندان والدین یاد شده تمایل داشتند که خود را مورد سرزنش قرار دهند و 78 درصد آنان علائم ترس و تشویش در مورد ضعفهای شخصیتیشان از خود بروز دادند.
«مارک داد»، سرپرست تیم تحقیقاتی در این خصوص میگوید: گاهی لازم است والدین کمی عقب بایستند و اجازه دهند خود فرزندان مسائل را حل کنند.
وی ادامه میدهد: هدف از انجام این تحقیق "کمک" به والدین در تربیت بهتر فرزندان است، نه "سرزنش" آنان. اگر بتوانیم فرزندان را در شرایطی قرار دهیم که بتوانند به طور مستقل مسائل را حل و فصل کنند، در واقع در تربیت آنان موفق ظاهر شدهایم.
این تحقیق همچنین نشان داد مداخله بیش از حد والدین باعث میشود فرزند از اشتباه کردن هراس داشته باشد. این ترس و دلهره تا جایی ادامه پیدا میکند که فرد دچار افسردگی حاد شده و ممکن است افکار عجیبی مثل خودکشی را از سر بگذراند!
مارک خاطرنشان کرد: باید اقداماتی جامع و ریشهای صورت گیرد تا والدین با اهمیت این موضوع آشنا شده و فرزندانی دارای عزت نفس و استقلال رای به جامعه تحویل دهند.
منبع: Daily Mail
انتهای پیام/