به گزارش خبرنگار گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان ؛ورزش تیروکمان از ادوار گذشته در تاریخ کشورمان موجود بوده به طوری که در بسیاری از متون تاریخی و ادبی از تیروکمان به عنوان یک ارزش یاد شده است.
اما درگذر تاریخ این ورزش جایگاه والای خود را از دست داد و ورزشهایی نوپا جایگزین آن شدند .
اگر بخواهیم نگاهی به ورزش تیروکمان ایران را در رقابت های بین المللی بیندازیم سابقه چندان زیادی دراین عرصه ندارد به طوری که با وجود سابقه طولانی مسابقات المپیک کمانداران تنها دو بار در المپیک شرکت کردند.
تیروکمان دارای 2 رشته ریکرو وکامپوند است اما فقط رشته کامپوند آن در المپیک حضور دارد .
این ورزش برای نخستین بار در المپیک 1900 پاریس ظهور کرد وتا سال 1920 به طور مرتب به عنوان رشته المپیکی مطرح بوده است.
در ادوار مختلف المپیک کره جنوبی با 16مدال طلا 9 نقره و5 برنز رتبه اول به خود اختصاص داد وکشور های آمریکا وچین در جایگاه های بعدی قرار دارند.
*نخستین المپیکی های تیروکمان ایران
تیروکمان ایران تاکنون توانسته فقط دوبار درالمپیک شرکت کند .نجمه آبیتن وحجت الله واعظی نخستین المپیکی های تیروکمان ایران هستند که در سال 2008 موفق به صعود المپیک چین شدند.
در این رقابت ها آبتین اولین کماندار زن ایران بود که دور نخست دررقابت با 32 کماندار حذف شد .واعظی هم در مسابقه اول در رقابت با حریف هندی از المپیک خداحافظی کرد.
اما المپیک بعدی که در لندن برگزار شد ایران بار هم دوسهمیه المپیک کسب کرد .زهرا دهقان و میلاد وزیری نمایندگان ایران درالمپیک لندن بودند.
این بار ایران با دوسهمیه در بخش انفرادی مرد ان در مسابقات آسیایی وسهمیه المپیک تهران توانست جواز حضور در المپیک را بگیرد اما سرنوشت سهمیه تیمی مردان و زنان و انفرادی زنان در آمریکا رقم خورد .
با وجود موفقیت هایی تیروکمان در دو دوره گذشته داشت اما نوار این پیروزی ها قطع شد به طوری که ایران در المپیک ریو تنها یک سهمیه دارد و آن سهمیه را زهرا نعمتی ورزشکار معلول ایران کسب کرد.
زهرا نعمتی ورزشکار پارالمپیکی ایران که در رقابت های المپیک لندن به مد ال طلا دست یافت این شانس حضور در المپیک را امتحان کرد که سرانجام توانست در مسابقات تایلند تندا سهمیه تیروکمان ایران را به ارمغان آورد.
*موفقیت نیاز به مولفه های متعددی دارد
احمد صاحبی کارشناس تیراندازی با کمان درباره علل ناکامی کمانداران به خبرنگار ما گفت : با توجه به فضایی که بر ورزش کشور ما حاکم است مولفه های متعددی باعث موفقیت ورزشکاران می شود که مهمترین آنها تامین زیر ساخت ها ،نیروی انسانی ،بودجه ،وتجهیزات که اگر همه این ها در کنار هم نباشند هدف حاصل نمی شود.
وی افزود : در حال حاضر هیات استان های کشور یک زمین اختصاصی مناسب برای تیروکمان ندارند وحتی لیگ تیروکمان باید به کونه ای برگزار شود که هرساله خروجی های مثبتی به تیم ملی معرفی شوند.
وی در پایان خاطر نشان کرد : برای رسیدن به هدف تمامی فرایندها باید هماهنگ و همسو با هم حرکت کنند در غیر این صورت موفقیتی حاصل نمی شود.
انتهای پیام/