مهدی امامی روان شناس در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به نتایج منفی مقایسه کردن، اظهار داشت: مقایسه کردن خود با دیگران معضلی است که برخی افراد به آن مبتلا هستند و در شکل پیشرفته آن می تواند شدیداً مشکل آفرین باشد. احساس سرخوردگی، نارضایتی از شرایط، خودکم بینی و پایین آمدن اعتماد به نفس از تبعات مقایسه کردن است.
وی افزود: متأسفانه ما همیشه باطن زندگی خود را با ظاهر زندگی اطرافیان مقایسه می کنیم و در نتیجه آنها را از خودمان خوشبخت تر می دانیم زیرا مشکلات واقعی آنها را نمی بینیم و فقط با ظاهر امر مواجه هستیم.
این کارشناس ادامه داد: در نخستین گام باید واقع بین باشیم و بدانیم که همه انسان ها در زندگی شان با مشکلات و مسائلی روبرو هستند و لزوما آن چیزی که ما از بیرون می بینیم نمایانگر وضعیت واقعی آنها نیست، همه ما در کنار نقاط قوت، امتیازات و موفقیت هایمان با مشکلاتی نیز مواجه هستیم.
امامی تصریح کرد: یکی از مشکلات ما این است که فکر می کنیم افرادی که موقعیت مالی خوبی دارند خوشبخت ترند، در این صورت ممکن است ما همه چیز را زیر سوال ببریم و به قوانین اجتماعی و اقتصادی موجود بدبین شویم اما همان کسی که ما او را خوشبخت ترین آدم دنیا می دانیم ممکن است به یک بیماری لاعلاج مبتلا باشد که حتی با صرف مبالغ هنگفتی هم قابل درمان نباشد.
وی در پایان گفت: بهتر است برای رسیدن به رضایت باید شکرگزار باشیم، از مقایسه خودمان با دیگران دوری کنیم، به داشته هایمان توجه کنیم و در جهت رسیدن به اهداف و آرزوهایمان تلاش کنیم.