به گزارش خبرنگار
سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، چند ماهی بیشتر به اسباب کشی مستأجر کاخ سفید و تحویل مسند ریاست جمهوری آمریکا بر نامزدی دیگر نمانده است. مستقل از اینکه چه کسی برنده انتخابات سال 2016 ایالات متحده خواهد شد ،کشور آمریکا با رخدادی جدید در این عرصه سیاسی مواجه است.
"پدیدهای به نام ترامپ!" کسی که گفته میشود فارغ از هرگونه مشی سیاسی و نگاهی خردورزانه پا به عرصه سیاست گذاشته است .این میلیاردر نیویورکی از حزب جمهوری خواه مترصد نشستن بر صندلی عالی ترین سمت اجرایی ایالات متحده صرفا با رانت مالی چهره سرشناس این حزب گردیده است.
دونالد جان ترامپ در سال 1946 در نیویورک و در خانوادهای مهاجر (پدر آلمانی- اسکاتلندی) به دنیا آمد. وی با بهرهمندی از ثروت شخصی در چند سال اخیر به یکی از غولهای بازار مسکن امریکا تبدیل شده است.
از کازینوی تاج محل تا عمارت ریاست جمهوری
به طور کلی دامنه فعالیتهای اقتصادی ترامپ فراوان است این غول سرمایه داری کشور آمریکا از مدیریت مرکز قمار شرق آمریکا در شهر آتلانتیک گرفته تا ساخت مسکن و برج سازی فعالیت داشته است ناگفته نماند شهرت ترامپ تنها مرهون فعالیتهای اقتصادی و تجاری وی نبوده است. البته غول مالی آمریکا از سال 1996 تا 2015 مالک مسابقات ملکه زیبایی و دوشیزه جهان بوده است!
ترامپ سیاسی
براساس گزارشهای کمیسیون فدرال انتخابات آمریکا میلیاردر نیویورکی حزب جمهوری خواه به مانند سایر ثروتمندان این کشور اقدام به حمایتهای مالی قالب احزاب سیاسی آمریکا نموده است به طور نمونه در سالهای 1988، 2004 و 2012 دلارهای این بازرگان آمریکایی سر از کمپین هر دو حزب دموکرات و جمهوری خواه در آورده است.
از این جهت، شاید بتوان حزب اصلی آقای ترامپ را حزب باد نامید چرا که در هر جهتی که منتفع شده لبخند زده است.
آقای داماد در پشت پرده کارزار تبلیغاتی پدر زنش
"گجرد کوشنر" که سرمایهگذار املاک و مستغلات است نه تنها با ترامپ هم شغل است، بلکه خویشاوند او هم محسوب میشود. کوشنرِ 35 ساله داماد دونالد ترامپ است. او هم در آمریکا فردی شناخته شده است، هم صاحب روزنامهای است که موجب میشود نفوذ قابلتوجهی در میان افکار عمومی داشته باشد. وی معتقد است، پدرزنش در مقایسه با متحدانش، از قابلیت بالاتری برای ورود به کاخ سفید برخوردار است.
باز هم پای صهیونیست در میان است
"ایوانکا"، دختر ترامپ پیش از اینکه با کوشنر ازدواج کند، تغییر دین داد و یک یهودی بهحساب میآید. حالا کوشنر نیز به جمع این خانواده اضافه شده است. کوشنر و خانوادهاش ارتباطات قوی با کارتلهای صهیونیستی دارند. پدر کوشنر که خود یکی از با نفوذهای بازار املاک و مستغلات آمریکاست، در سال 2015 به آیپک (لابی صهیونیسم در آمریکا) رقم کلانی را کمک کرد. حداقل کمک مالی به آیپک 36 هزار دلار است؛ اما گفته میشود کمک مالی صورت گرفته از سوی پدر کوشنر فراتر از این رقم است. همچنین والدین کوشنر در سال 2014 میلادی رقمی در حدود 20 میلیون دلار به دانشگاه داروسازی رژیم اشغالگر قدس کمک کردند.
کاخ سفیدم آرزوست
سرانجام ترامپ با شعار "ما کشورمان را دوباره عالی خواهیم کرد"، رسما پا به عرصه سیاسی و انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گذاشت. اما در سالهای اخیر و در کوران مبارزات انتخاباتی ترامپ با رقبای خود (براساس نظرسنجیها نزدیکترین نامزد به وی هیلاری کلینتون از حزب دموکرات است) مواضع مختلفی را اتخاذ کرده است:
طرفداری از منع ورود مسلمانان به آمریکا- حمایت حمل سلاح به صورت آزادانه و... چند روز پیش هم در جمع هوادارانش از جنایات صدام حسین دیکتاتور سابق عراق تمجید نمود و گفت: کار خوبی که صدام انجام داد آن بود که تروریستها را کشت! آنها تروریست بودند و همه چیز تمام شد.
پیشتر هم ترامپ عنوان کرده بود که چنانچه دیکتاتورهایی مانند قزافی و صدام در رأس حاکمیت بودند، حال و روز جهان در شرایط بهتری قرار داشت! این گونه اظهارات نشان میدهد حضور چنین افرادی در رأس هرم قدرت یک دولت تا چه اندازه میتواند برای جهان خطرناک باشد. شخصی که هنوز قدرت سیاسی را در دست نگرفته از جنایات قرن افراد خودکامه تأیید و تجلیل میکند. این در حالیست که جنایات جنگی صدام در جنگ هشت ساله علیه مردم ایران و نیز درنده وی حتی علیه مردم خود، هیچ وقت از بایگانی ذهن و صحنه بینالملل حذف نخواهد شد.
برداشتی که شاید چندان هم صحیح نباشد!
با اینکه رئیس جمهور آینده ایالات متحده میتواند در چشمانداز سیاسی جهان امروز به ویژه تحولات میدانی خاورمیانه و مشخصا تعاملات دیپلماتیک با جمهوری اسلامی (فضای پسابرجام و تعهدات آمریکا بدان) نقش داشته باشد، لیکن با نگاهی بر سبقه سیاست خارجی واشنگتن در قبال منطقه و تهران در مییابیم که؛ احزاب موجود در آمریکا چندان تفاوتی با هم ندارند. بنابراین فریضه شخص بهتر و بدتر در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در نگاه سیاستهای بالادستی تهران، چندان مصداقی نخواهد داشت.
به طور کلی پیش فرض سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در طول 37سال گذشته بر مبنای مخالفت و مبارزه با امپریالیسم بینالملل و تمام اشکال آن بنا نهاده شده است. از اینرو ضرورت دارد بدانیم هر حزبی که در آمریکا بر اریکه قدرت تکیه زند، راهبرد و خط مشی دیپلماسی جمهوری اسلامی تغییر قابل ملاحظهای نخواهد کرد. چنانکه در هیچ زمان چشم غارت آمریکا از منابع این سرزمین برداشته نخواهد شد.
از طرفی شوربختانه تئوری توطئه کاخ سفید همواره در سیاهه تخاصم دولت آمریکا نسبت به ایران وجود داشته است و دولت واشنگتن نمیتواند این عنصر ناگسستنی را از وجه خود بزداید. شاید پروژههای انزوا کننده ایران در سطح بینالملل از کمترین مصادیق آن باشد. مضاف بر اینکه وضع تحریمهای دولت آمریکا علیه مردم بسیار بدتر از دولت جورج بوش تحلیل میگردد.
اگرچه شخص بوش سودای فراوانی برای جنگ سخت ( Hard War ) با ایران را داشت لیکن اعمال تحریمهای دولت اوباما در بالاترین حد ممکن عملیاتی گردید. بنابراین مادامی که روحیه سلطه گری و افزونخواهی، جزء تردیدناپذیر دولتمردان آمریکایی باشد مقابله و پایداری کشورهای مستقل همچون ایران با سیاستهای توسعه طلبانه ایالات متحده مستدام خواهد بود. حال چه بانوی اول ایالات آرکانزاس اول شود، خواه غول پوپولیست آمریکا.
محمدرضاشجاعیان
انتهای پیام/