آیا رشتههای مولکولی جای هارددیسکها را میگیرند؟
آیا رشتههای مولکولی جای هارددیسکها را میگیرند؟
به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛به نقل از ماشابل، اگرچه ذخیره داده روی دی.ان.ای چیز جدیدی نیست، اما دستاورد رکوردشکن 200 مگابایتی یک جهش عظیم نسبت به میزان قبلی ذخیره 22 مگابایت بر روی دی.ان.ای به شمار میرود.
این محققان موفق شدند نسخههای دیجیتالی هنری از جمله یک ویدیوی با کیفیت از گروه موسیقی OK Go، اعلامیه جهانی حقوق بشر در بیش از 100 زبان مختلف، 100 کتاب برتر پروژه گوتنبرگ و پایگاه داده دانه بنیاد محصولات زراعی را در رشتههای دی.ان.ای ذخیره کنند.
به گفته مایکروسافت، تقاضا برای ذخیره داده به شکل تصاعدی در حال افزایش بوده و ظرفیت ابزارهای کنونی ذخیره سازی اطلاعات بسیار کم است. این امر، کار را برای سازمانهایی مانند بیمارستانها که به ذخیره میزان زیادی از داده نیاز دارند، سخت میکند چرا که اطلاعات ممکن است از دست برود.
دی.ان.ای میتواند پاسخی برای این مشکل باشد و از مزایای زیادی به عنوان یک واسطه ذخیره برخوردار است. تا زمانیکه حیات مبتنی بر دی.ان.ای روی زمین وجود دارد، دادهها نیز قابل ذخیره خواهند بود.
البته محققان اذعان کردهاند که هنوز راه درازی در پیش دارند. صنعت زیستفناوری در سالهای اخیر پیشرفتهای زیادی در زمینه کدگذاری و رمزگشایی دادهها داشته است. با این حال، دانشمندان هنوز مسیری طولانی را برای تبدیل دی.ان.ای به یک فناوری آرشیوی ماندگار در پیش دارند.
اگرچه روش ذخیره دی.ان.ای نسبت به سایر شیوههای موجود بسیار گران و کند است، اما این فناوری در آینده میتواند جایگزینی ماندگار برای دیسکهای سخت و نوری رایج شود.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/