وی با بیان اینکه در قالب این طرح 10 راهبرد، 39 سیاست، 140 برنامه و 825 پروژه برای اجرا در طول پنج سال درنظر گرفته شده است، گفت: برای اجرای این پروژه ها دو هزار میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است که 65 درصد از طریق مشارکت های بخش خصوصی و مابقی از منابع دولتی تامین می شود.
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی به تبیین سرفصل پروژه ها به تفکیک موضوع پرداخت و افزود: از این تعداد به ترتیب 72، 100، 56، 216، 217، 88 و 77 مورد مربوط به حوزه های اجتماعی، اقتصادی، امنیتی، رفاه و گردشگری، فرهنگی، مدیریتی-سیاسی و معماری و گردشگری است.
واحدی گفت: در آینده نزدیک فراخوان برای جذب بخش خصوصی در اجرای پروژه های طرح جامع زیارت استان آغاز می شود و زمینه برای جذب اعتبارات از صندوق توسعه ملی، بودجه بخش زیارت استان و استفاده از تسهیلات بانکی فراهم می شود.
وی افزود: در برنامه ششم توسعه برای زیارت یک بخش جداگانه در نظر گرفته شده است که در همین راستا کارگروه زیارت با ریاست این معاونت یک جلسه تشکیل داده تا خواسته های دستگاه های اجرایی برای مطالبه سهم خود از بودجه حوزه زیارت و زائر را بررسی کند.
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی گفت: همچنین از طریق برگزاری جلسات مستمر با مجمع نمایندگان استان خواستار تشکیل فراکسیون زیارت در مجلس شدیم.
وی در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه ستاد خدمات سفر استان با برگزاری جلسات مستمر آماده پذیرایی از مسافران دور دوم سفرهای تابستانی است، تصریح کرد: 256 برنامه برای این ایام در ستاد مذکور مصوب و برای اجرا به دستگاه ها ابلاغ شده است.
واحدی از راه اندازی نرم افزار تردد شمار در مبادی ورودی شهر مشهد با هدف اکتساب آمار دقیق مسافران خبر داد و گفت: با انجام برنامه ریزی های لازم به دنبال اجرایی شدن این برنامه در تمام سطح استان هستیم.
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی اظهار داشت: اتمام فاز دوم جاده ولایت در مسیر نیشابور به طول 10 کیلومتر و تعریض جاده محور قوچان در دستورکار قرار دارد.
وی با بیان اینکه در قالب طرح مبدا تا مبدا بهار امسال هشت هزار نفر به مشهد مقدس سفر کردند، تصریح کرد: این طرح با هدف ترویج سفرهای گروهی، سکونت در مکان های مجاز، کاهش هزینه ها برای فراهم ساختن شرایط تمامی اقشار از طریق اجرایی کردن تورها در ایام غیرپیک توسط انجمن دفاتر خدمات مسافرتی به عنوان مجری عملیاتی شده است.
واحدی افزود: در این طرح انواع خدمات با 50 تا 30 درصد تخفیف در قالب برنامه های زیارتی و سیاحتی در نظر گرفته شده است.
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی بر لزوم حمایت از بازار سوغات تاکید و تصریح کرد: با پشتیبانی از تولید کنددگان داخلی و نهادینه کردن فرهنگ مصرف کالاها و صنایع دستی بومی می توان زمینه را برای بهبود وضعیت اقتصادی استان در بازار سوغات، ایجاد فرصت های جدید اشتغال و اجرایی شدن سیاست های اقتصاد مقاومتی فراهم کرد.
وی گفت: در قالب اجرای طرح زیارت سالمندان تاکنون دو هزار و 500 نفر از مناطق محروم و روستاهای استان به زیارت بارگاه منور رضوی مشرف شده اند.
توسعه تعاملات با آستان قدس رضوی به منظور همسویی برنامه های حوزه زیارت، توسعه زیارت امام رضا(ع) با هدف تعمیق فرهنگ زیارت، بهره گیری از ظرفیت خیران زیارت، افزایش تعداد سازمان های مردم نهاد این بخش، راه اندازی پژوهشکده زیارت برای انجام طرح های تخصصی و تشکیل کارگروه رسانه زیارت از دیگر موارد مطروحه توسط معاون استاندار در این جلسه بود.
انتهای پیام/