با مقاوم تر شدن باکتری ها، فاجعه ای در پایان عصرطلایی آنتی بیوتیک ها در کمین است.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از لس آنجلس تایمز، اوایل ماه آوریل، متخصصان یک آزمایشگاه نظامی، انجام تحقیقات خود را برای یافتن شواهدی مبنی بر ورود یک تهدید زیست شناختی جدید از مرزهای آمریکا، سرعت دادند.

خیلی زود در 18 ماه می، گروهی که در موسسه پژوهشی ارتشی والتر رِید فعالیت می کردند اولین مشاهدات خود را بر روی باکتری «اشریشیا کلی» انجام دادند که از بدن یک زن 49 ساله در پنسیلوانیا گرفته شده بود. او به عفونت ادراری مبتلا بود و نسبت به تاثیرات آنتی بیوتیک ها مقاومت می کرد. نمونه اخذ شده از او، جزو شش نمونه اولیه سرتاسر آمریکا بود که به آزمایشگاه پاتریک مک گان تحویل شد.

تجزیه و تحلیل اولیه، ظرف چند ساعت، باعث نگرانی عمیق در آزمایشگاه شد. طی چند روز بعد نیز نقشه ژنتیکی دقیق تری، به نگرانی های مسوولان آزمایشگاه، مهر تایید زد. در دی ان اِی این باکتری، یک ژن وجود دارد که آن را به آنتی بیوتیک ها مقاوم می کند.

از همه بدتر این که وجود این ژن در پلاسمید (حلقه دی ان اِی متحرکی که می توان به یک باکتری دیگر متصل کرد) باعث می شود بتواند به باکتری های اشریشیا کلی دیگر، یا به ارگانیسم های عامل بیماری دیگر جهش کند. این فرایند باعث می شود آن ها هم به آنتی بیوتیک مقاوم شوند.

مقامات بهداشت عمومی، سال ها بود که انتظار چنین پدیده ای را داشتند. میکرب های بیماری زا به طور پیوسته، راه هایی برای نفوذ از دیواره های دارویی را پیدا می کنند که قبلا برای درمان عفونت های باکتریایی به کار می رفت. تنها کولیستین (نوعی آنتی بیوتیک) است که تا کنون در برابر آن ها مقاومت کرده است. حالا این آخرین خط دفاعی هم در حال متلاشی شدن است.

گویا عصر طلایی آنتی بیوتیک ها به پایان رسیده و ترکیب عوامل دارویی، اجتماعی و اقتصادی به آن دامن زده است. دهه ها بود که پزشکان برای درمان عفونت ها، از این داروها استفاده می کردند. حالا بیماری های عادی، دوباره قدرت کشتن انسان ها را به دست می آورند.

ویلیام اچ هنج، همه گیر شناس بیماری های عفونی دانشگاه هاروارد، هشدار می دهد که قرار نیست «یک شبه به عصر تاریکی برگردیم». بیمارستان ها روز به روز روش های کنترل عفونت خود را بهتر می کنند و متخصصان بهداشت عمومی، تهدیدهای جدید را با دقت بیشتری ردیابی می کنند. اما به نظر می رسد انسان در برابر طبیعت، رقابت را به حریف خود واگذار می کند. «ما شاهد عفونت های بیشتری هستیم که به داروها مقاومند. و مردم جان خود را از دست خواهند داد».

کارشناسان معتقدند فقط کمی زمان می برد که عوامل بیماری زای دیگر هم این ژن مقاوم به آنتی بیوتیک را مورد استفاده قرار دهند. چون اولین مورد کشف این ژن، در نوامبر سال 2015 در چین گزارش شد، بنابراین به غذا، حیوان، انسان و باکتری های محیطی سرتاسر زمین پخش شده است. تا کنون 19 مورد از این باکتری مقاوم گزارش شده است.




انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار