نوزادانی که 2 الی 3 هفته زودتر از زمان مقرر به دنیا می آیند بیشتر در خطر مرگ قرار دارند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛  کودکانی که یک تا سه هفته زودتر از موعد به دنیا می آیند، در هفته ی اول تولد، شش برابر و در سال اول تولد سه برابر بیشتر از نوزادانی که در زمان مقرر به دنیا می آیند، در معرض خطر مرگ قرار می گیرند. صرف نظر از میزان مرگ و میر، این گروه از نوزادان نسبت به بقیه آسیب پذیرتر هستند.

زمان تولد نوزاد طبیعی، هفته 37 بارداری به بعد است. نوزادان زودرس که در هفته 34 تا 36 بارداری متولد می شوند، 71 درصد نوزادان را شامل می شوند.

در مطالعات زیادی مشخص شده است که این کودکان بیش از بقیه در معرض مشکلات تنفسی و تغذیه ای قرار می گیرند، در تنظیم دمای بدن خود با مشکلات بیشتری مواجه هستند و احتمال ابتلا به زردی هم در آنها بیشتر است. همچنین این کودکان در فرآیند رشد مغز نیز با مشکلاتی مواجه می شوند.
در مواردی به دلیل ناهنجاری های رحمی، مادر قدرت نگهداری جنین را تا زمان معمول ندارد. در حال حاضر نیز با توجه به روش های باروری مصنوعی،  به دلایل مختلف مادران قدرت کمتری در نگهداری جنین تا پایان 9 ماه دارند و در نتیجه شیوع نارسی نوزاد بالا می رود.

عواملی همچون شب کاری، استرس شغلی و تماس با داروها، علاوه بر تاثیرات منفی بر جنین، احتمال زایمان زودهنگام را در افزایش می دهد، اما به طور کلی علت عمده زایمان های زودرس معلوم نیست.

خطر زایمان پیش از موعد در افرادی که نگرانی آنها درباره بارداری شان زیاد است، تا سه برابر افزایش می یابد.
از علل دیگر زایمان زودرس، ابتلای مادر به افسردگی است.

مادران باردار افسرده بیشتر در معرض خطر زایمان زودرس قرار دارند. هورمون استرس در مادران افسرده به طور قابل توجهی بیشتر است که منجر به زایمان زودرس می شود.

به طور متوسط مادران مبتلا به افسردگی ، دو روز زودتر از معمول زایمان می کنند، اما مادرانی که دچار افسردگی شدید هستند، زیر 37 هفته زایمان می کنند.


عفونت های دهان و دندان در زنان، احتمال زایمان زودرس را تا هفت برابر بیشتر می کند که تحقیقات نشان داده است، انتقال سریع عفونت های دهان و دندان به جنین، باعث زایمان زودرس می شود. قرار گرفتن زنان غیرسیگاری در معرض  دود دخانیات  و به ویژه دود سیگار در دوران حاملگی، باعث کاهش وزن نوزاد و زایمان زودرس می شود.


همچنین مواجهه با دود دخانیات در دوران حاملگی می تواند باعث تاخیر در رشد درون رحمی و سقط ناگهانی جنین شود.


با کنترل بیماری های مادر و کنترل تغذیه  و تأمین شرایط مناسب برای حاملگی می توان از تولد نوزاد نارس جلوگیری کرد، اما بعد از تولد نیز با استفاده از امکانات جدید پزشکی می توان نوزادان نارس را با بهترین کیفیت نگهداری کرد و در نتیجه از مرگ و میر آنها جلوگیری کرد.

برای کاهش خطر زایمان نوزاد نارس نیز باید مورادی را رعایت کرد؛ مثلا در مورد مادران افسرده و مضطرب، اگر پزشک متخصص با این افراد گفتگو کند می تواند ترس و اضطراب آنها را به حداقل برساند و همچنین حمایت و نقش پدر نیز در کاهش این اضطراب ها و نگرانی ها بسیار تاثیرگذار است.

انتهای پیام/ی

برچسب ها: یز ، یزد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار