موزه سفال تبریز آثاری از هنر تاریخی بشریت، سفالگری را با نقوش آبی رنگ در معرض دید مخاطبانش می‌گذارد.

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دوران قدیم وقتی که کودک بودیم و میخواستیم از فضای بازی‌های مدرن دور باشیم، با دوستانمان به کوچه‌ها یا حیاط خانه می‌رفتیم و با گِل دست و پنجه نرم می‌کردیم، که اَشکال جالبی هم ساخته می شد اما متاسفانه هیچکدام نگهداری نشد تا ماندگار شود.
هنر سفال و سفالگری برای مدتی آنچنان میان مردم محبوب شد که توی هر خانه‌ای کوزه یا ظروفی ساخته می شد تا روی طاقچه ها خودنمایی کند. اما این هنر، هنر تازه‌ای نبود زیرا در گذشته‌های دور ظروف سفالی بسیاری کشف شدند.

موزه زنده سفال تبریز

موزه زنده سفال تبریز فضایی است که پیغام نیاکان ما را در عرصه سفالگری به گوش، چشم، دست و روح ما می‌رساند، به روح انسان قرن بیست و یکم که از فطرت خویش فاصله زیادی یافته و در تکاپوی وصل به اصل خود است.

سفال آبی در تبریز/نقش و نگارهای آبی رنگ روی ظروف گلی تبریز

خاک در دسترس‌ترین و نخستین ماده‌ای بوده که بشر آغازین با آن بسیاری از نیازهای خود را برطرف کرده است. خاک را با آب مخلوط کرده، از آن گل ساخته و با گل به لذت و قدرت آفرینش رسیده است. گل فرم پذیر و نقش پذیربود، با آن تشت و پیاله ساخته تا به نیازهای زندگی روزمره اش جواب دهد و بعد اندیشه‌هایش را بر آنها نقش زده است. باساخت پیکره هایی از گل به باورها و ترسهایش پاسخ داده است.

سفال آبی در تبریز/نقش و نگارهای آبی رنگ روی ظروف گلی تبریز

موزه زنده سفال تبریز یکی از خانه های با ارزش قدیمی شهر تبریز است که در سال 1379 با پشتیبانی مالی محمد زاده استاندار وقت و به همت آقای مهندس اکبرتقی زاده اصل ریاست سازمان میراث فرهنگی و گردشگری وقت خریداری و مرمت شد.

سفال آبی در تبریز/نقش و نگارهای آبی رنگ روی ظروف گلی تبریز

زمانیکه وارد حیاط خانه این موزه می شوید، در مقابلتان یک خانه سلطنتی به چشم می خورد، خانه ای که از معماری و ستون هایش تاریخچه اش واضح است . یکی از ویژگی های این موزه با فضایی که برای اطراف آن در نظر گرفته شده بردن یک دوربین با چشم شکاری نماهای بکر و دوست داشتنی است. می توانید با بازدید از این موزه زوایای عکاسی خوتان را پبدا کنید و به ثبت برسانید چرا که با هر شات دوربین به نکته قابل توجهی از این موزه خواهید رسید.

سفال آبی در تبریز/نقش و نگارهای آبی رنگ روی ظروف گلی تبریز

نکته دیگر برای افرادی است که در شهر تبریز زندگی می کنند زیراکه این موزه ،هنر سفالگری را زنده نگاه داشته و کلاس های آموزشی را برای هنرجویان مستعد برگزار می کند. پس اگر ساکن این شهر هستید فرصت را از دست ندهید و سری به این موزه و کلاس های آموزشی بزنید. اگرهم مسافر این شهر هستید، رفتن به این عمارت را از یاد نبرید و سفال های آبی رنگ با نقوش زیبایش را از نزدیک ببینید. 

گزارش از نیلوفر جوانشیر





انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار