وی تصریح کرد: یکی از اقداماتی که میتوان برای مقابله با ریزگردها انجام داد این است که آبهای ذخیره شده رودخانههای عراق در ترکیه آزادسازی شود.
رییسانجمن انسان و زمین کرمانشاهافزود: ترکیه از بالادست بر روی دو رودخانه دجله و فرات کشور عراق سد بستهکه همین امر موجب شده تا با خشک شدن زمینهای اطراف این دو رودخانه بزرگ، کانونهای بزرگ ریزگرد ایجاد شود و آزادسازی این آبها قطعا به افزایش رطوبت زمینهای اطراف این رودخانهها کمک کرده و مانع بلندشدن ریزگردها میشود.
پیرصاحب با بیان اینکه حل مشکل ریزگردها از منشاء نیاز به همکاری چهار جانبه کشورهای ایران، عراق، سوریه و ترکیه دارد، گفت: این معضلی است که هرچهار کشور باید هماهنگ با هم در راستای رفع آن گام بردارند.
وی تصریح کرد: اقدام بعدی این است که زمینهایی که به کانون ریزگرد تبدیل شدهاند را به وضعیت قبل برگردانیم که اگر از همین حالا برای بیابان زدایی این زمینها اقدام شود 20سال دیگر جواب خواهیم گرفت.
رییسانجمن انسان و زمین کرمانشاهمالچ پاشی این بیابانها را هم گزینه دیگری برای مقابله با بلندشدن ریزگردها عنوان کرد و افزود: در این راستا بهتر است از مالچ شنی استفاده شود تا مالچ نفتی، زیرا مالچ نفتی خود میتواند آلودگیهای دیگری برای محیط زیست به همراه داشته باشد.
پیرصاحب با بیان اینکه 15 تا 20 درصد ریزگردها کانون محلی دارند، گفت: 20 درصد ریزگردها از مناطق اطراف وارد شهرها میشوند و چنانچه بتوان اقدامات موثری از قبیل کاشت درخت و بیابان زدایی را در این زمینها انجام داد، میتوان 20 درصد از بار ریزگردها کم کرد.
انتهای پیام/پ