قربانعلی سعادت استاندار آذربایجان غربی در گفتوگو با خبرنگار
وزارت کشور گروه
سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره علل مختلف رکود و تعطیلی بازارچههای مرزی کشور اظهار داشت: برخی بازارچههای مرزی در دولت سازندگی با توافق کشورهای مقابل در مرزهای مشترک تعطیل شد.
وی افزود: در زمان حیات دولتهای گذشته، صادرات در برابر واردات انجام میگرفت و تعرفه کالاها نیز پایین بود، بنابراین مرزنشینان و حتی قاچاقچیان از بازارچهها استفاده میکردند و اشتغال خوبی هم در این زمینه ایجاد شد.
سعادت با بیان اینکه در گذشته اهداف بازارچههای مرزی کنترل قاچاق و توسعه صادرات غیرنفتی بود، متذکر شد: این بازارچهها از نظر امنیتی قابل ارزیابی بودند و اقدامات خوبی هم در این زمینه صورت گرفت اما به تدریج با افزایش تعرفههای بازارچههای مرزی، کشورهای مقابل با ارسال کالای ایرانی به عراق و ترکیه مخالفت کردند، به همین خاطر بود که بازارچههای مرزی تعطیل شدند.
وی با تأکید بر اینکه زمینه فعالیت در بازارچههای مرزی در کشور وجود دارد، یادآور شد: اگر تعرفه کالاها برای مرزنشینان اصلاح شود مجددا امکان رونق در بازارچهها وجود خواهد داشت.
استاندار آذربایجان غربی در پیایان خاطر نشان کرد: با پیشنهاد ما به مسئولان ذیربط، وزارت کشور با طراحی دستورالعملی خاص بازارچههای جدیدی را برای مرزهای کشور ساماندهی کرده، البته اگر این طرح مورد تصویب دولت قرار گیرد و نیاز به قانون داشته باشد در مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار میگیرد، اگر هم نیازی به قانون نباشد براساس قوانین وزارت بازرگانی و گمرکات از امکانات موجود برای رونق بازارچهها استفاده میکند که با این اقدام، مرزنشینان از منافع آن استفاده میکنند و پدیده قاچاق ساماندهی میشود.
انتهای پیام/