استاد دانشگاه کاتب گفت: دموکراسی در افغانستان نیازمند همگرایی قومیتی است و بدون شک پارلمانی که در آن سهم قومیت‌ها در نظر گرفته نشود، مشروعیت نخواهد داشت.

دموکراسی در افغانستان نیازمند همگرایی قومیتی است
ناصر عارفی هویدا استاد دانشگاه کاتب در گفتگو با خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، درباره طرح اصلاح انتخاباتی پیش از برگزاری انتخابات پارلمان در افغانستان، اظهارداشت: افغانستان تنها با خروج نیروهای خارجی می‌تواند به سوی اتّکا به خود و مقابله با ناامنی‌ها گام بردارد.

وی با بیان اینکه ایجاد شرایط زندگی آرام برای مردم افغانستان قطعا با مشکلات عديده‌ای روبروست، تصریح کرد: انتخابات پارلمان افغانستان، بایستی پیشتر از این‌ها برگزار می‌شد؛ ولی تاکنون مشکلات بر سر این راه این مهم را به تعويق انداخته است.

این فعال سیاسی افغانستانی تامين بودجه برای برگزاری انتخابات پارلمان از سوی کشورهای خارجی را مهم دانست و گفت: تا کنون هیچ گونه آمار دقیقی از همکاری‌های خارجی در مسئله انتخابات افغانستان در دست نیست.

عارفی‌هویدا شفاف نبودن پروسه برگزاری انتخابات را یکی از مشکلات برسر این راه خواند و تأکید کرد: اصلاح قانون انتخابات تنها راه حل برای برون رفت افغانستان از این بحران است.

هویدا تاکید کرد: دموکراسی در افغانستان نیازمند همگرایی قومیتی است و بدون شک پارلمانی که در آن سهم قومیت‌ها در نظر گرفته نشود، مشروعیت نخواهد داشت.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه اگر پروسه انتخابات به صورت کاملا شفاف و به دور از هرگونه تخلفی صورت پذیرد، شاهد حضور نمایندگانی از تمام قومیت‌ها در صحن مجلس خواهیم بود، گفت: توزین قدرت بین اقوام در تصمیم گیری‌های کلان مملکتی مسأله‌ای است که باید به صورت خاص در انتخابات پارلمان در نظر گرفته شود.

عارفی‌هویدا با تأکید بر اینکه دخالت‌های خارجی در مسائل داخلی افغانستان امریست که نمی‌توان آن را انکار کرد، گفت: حضور سیستم‌‎های اطلاعاتی خارجی در افغانستان قطعا نشانه‌ نادیده گرفتن قدرت تصمیم‌گیری مردم افغانستان برای سرنوشت و آینده کشورشان است.

وی تصریح کرد: این خود مردم افغانستان هستند که باید برای آینده‌شان تصمیم بگیرند و آنها هستند که باید تعیین کنند چه کسی وارد پارلمان شود و قوانین کشور را تدوین کند.
 
استاد دانشگاه کاتب با تاکید بر اینکه ساختار قدرت در افغانستان به گونه‌ایست که تفکیک قدرت را بین سه قوه پذیرفته‌اند و هر کدام به صورت مستقل مشغول به فعالیت می‌باشند، تصریح کرد: اما این حقیقت که باید هر کدام از این سه قوه در کشور نقش اساسی خود را بازی ایفا کنند، هنوز به شكل کامل نهادینه نشده است تا جایی که گاهی پارلمان در تقابل با دو قوه دیگر گام برداشته و یا بالعکس.

این فعال سیاسی افغانستانی اضافه کرد: مردم افغانستان نیز از عملکرد پارلمان هیچگونه رضایتی ندارند، چون تاکنون هیچ گام اساسی و موثری در راستای منافع و امنیت ملی افغانستان در برون رفت مردم از چالش‌های موجود از سوی نمایندگان مجلس برداشته نشده است.

عارفی متذکر شد: در دوره‌های قبل متاسفانه ما شاهد ورود افرادی به صحن مجلس بودیم که هیچگونه صلاحيت و آگاهی برای تصمیم‌گیری‎های کشوری را نداشتند.

این آگاه سیاسی خاطرنشان کرد: افغانستان در مجموع مشکلات زیادی را پیش رو دارد و مشکلات زیادی را هم پشت سر گذاشته است و من به آینده این کشور خوشبینم و اميدوارم انتخابات شفافی روبرو داشته باشیم و نمایندگانی فهیم و با درک، انتخاب و وارد پارلمان شوند.

 انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار