به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل؛ منطقه فندقلو در استان اردبیل و در ۳۰ کیلومتری شهرستان اردبیل واقع شده و بخاطر داشتن جاذبههای منحصربهفرد جنگلی – مرتعی و گردنه زیبای حیران با جذابیتهای طبیعی متنوع، قابلیتی بسیار ممتاز برای توسعه در صنعت اکوتوریسم دارد و به دلیل نزدیکی به شهر نمین، همواره بهعنوان یک گردشگاه شناخته شده است.
به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل؛ جنگل فندقلو دارای درختان مختلف میوه مانند فندق، سیب وحشی، گوجه سبز، ازگیل، به، تمشک وتوت فرنگی است. در داخل جنگل هم یک استخر آبگرم به نام مشه سویی وجود دارد که آب آن خاصیت درمانی دارد و افراد زیادی به این دلیل و بسیاری هم برای گشت و گذار به آنجا میآیند و با خانواده چند روزی را داخل جنگل و در کنار استخر آبگرم و آبشاری که در منطقه قراردارد، اقامت میکنند.
جنگل فندقلو به دلیل نزدیکی به شهر نمین و برخورداری از رطوبت منطقه و دسترسی آسان از جاده بین شهری اردبیل - آستارا، همواره بهعنوان یک گردشگاه مورد توجه بوده است. این جنگل یکی از مناطق مهم گردشگری جنگلی است که به فاصله ۱۰ کیلومتر از شهر نمین و ۳۰ کیلومتر از شهر اردبیل قرار گرفته است. با توجه به اینکه درخت فندق بیش از سایر گونهها در این جنگل روییده است، این منطقه فندقلو نامیده میشود.
این جنگل در سطحی به طول تقریبی ۲۵ کیلومترمربع پراکندهاست که از شرق خانقاه علیا واقع در مسیر جاده بین شهری نمین - آستارا شروع و با جهت شمال غربی - جنوب شرقی در شرق روستای حور خاتمه مییابد که راه اصلی و آسفالته آن از آبیبیگلو میباشد.
شیب مراتع آن نسبتاً کم و به دلیل پوشش فشرده آن بخصوص چمن، آثار فرسایش به جز بخشهای تخریب یافته، کمتر به چشم میخورد و به همین دلیل است که این نواحی جهت ایجاد پیست اسکی روی چمن مورد توجه قرار گرفتهاست. در بین انواع شناسایی شده، گونههای نادری نظیر فندق، ممرز، راش، بلوط (بلندمازو)، بیدمشک یافت میشوند که به ارزش گیاهی منطقه میافزایند. در منطقه فندقلو خرس قهوهای و سمور و پرندگانی مانند قرقاول، کبک و عقاب طلایی زندگی میکنند.
طرح ملی رهاسازی مارال در جنگل های فندقلو در سال ۱۳۸۹ به تعداد ۸ راس ، با هماهنگی اداره محیط زیست و پاسگاه محیط بانی شهرستان نمین صورت پذیرفت و تا سال ۱۳۹۰ این تعداد به ۱۱ راس قرار بود برسد.
فرماندار نمین گفت: امسال برای اولین بار ۱۵۰ هزار نهال گلدانی از گونه فندق در ایستگاه تولید نهال فندقلو پرورش دادهشده است.
فرهاد عبدالعلی پور در بازدید از ایستگاه تولید نهال فندقلو با بیان اینکه امسال برای اولین بار 150 هزار نهال گلدانی از گونه فندق در این ایستگاه کاشته شده و به بار نشسته است افزود: جنگل فندقلو ازنظر اقلیمی و نوع نهالهای موجود مستعدترین منطقه برای پرورش نهالهای گوناگون است.
فرماندار نمین با اشاره به اینکه فندقلو استعداد و ظرفیت پرورش و تولید سالانه یکمیلیون نهال گلدانی را دارد بیان کرد: برای سه برابر کردن میزان تولید نهال در این منطقه، 2میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار نیاز است.
وی بابیان این مطلب که امسال برای اجرای طرح مطالعاتی پارک ملی در جنگلهای فندقلو بالغبر یک میلیارد ریال از محل اعتبارات شهرستان نمین در نظر گرفتهشده است افزود: مبلغ یک میلیارد ریال نیز از محل اعتبارات ملی منابع طبیعی استان برای افزایش تولید نهال در جنگل فندقلو اختصاصیافته است.
عبدالعلی پور حضور و مشارکت فعالانهی مردم در توسعه و نگهداری منابع طبیعی را بسیار مهم دانست و گفت: نهالهای تولیدی در نهالستان فندقلو در میان مردم توزیع خواهد شد تا طرح جنگلکاری اقتصادی به دست مردم و در اراضی ملی به انجام برسد.
فرماندار نمین با اشاره به بازدید گردشگران داخلی و خارجی از منطقه گردشگری فندقلو تصریح کرد: مسئولان منطقه باید با برنامهریزی همهجانبه و تلاش و پیگیری درصدد رفع مشکلات این منطقه گردشگری باشند تا بتوانیم زیرساختهای لازم برای سرمایهگذاری بخش خارجی در این منطقه را فراهم کنیم.
وی در ادامه به افزایش مساحت جنگل فندقلو از 17 هکتار به 50 هکتار اشاره کرد و افزود: با افزایش مساحت منطقه فندقلو، منابع در دسترس برای اجرای پروژههای گردشگری بخش خصوصی در این منطقه فراهمشده و ما میتوانیم شاهد پیشرفت روزافزون صنعت گردشگری در این منطقه باشیم.
انتهای پیام/ع