محمد درویش مدیرکل دفتر مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص مصرف قلیان و تأثیرات زیست محیطی آن اظهار داشت: مهمترین و مشخص ترین مشکل ایجاد شده از مصرف قلیان، تشویق تبدیل درخت به زغال است که به تخریب غیر قابل جبران اندوختههای جنگی کمک میکند.
وی در خصوص دیگر مضرات محیط زیستی مصرف قلیان اذعان داشت: فرایند فرآوری زغال برای گلدان، باعث افزایش گازهای گلخانهای میشود.
مدیرکل دفتر مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست درباره کارکردهای زغال گفت: هر 2 کارکرد زغال که برای کباب و قلیان استفاده میشود در کشور ما به خصوص در مناطق غربی زاگرس رواج بیشتری دارد.
درویش ادامه داد: در یاسوج خیابانی کاملا اختصاصی برای فروش ادوات و ابزار قلیان وجود دارد که رقابت بین فروشندگان آن با بیان زیباتر و شکیلتر بودن قلیانها به وضوح مشاهده میشود.
وی با بیان اینکه در مناطق غربی زاگرس، هر کیسه زغال بین 15 تا 20 هزار تومان به فروش میرسد، تأکید کرد: طبق آمار ارائه شده از مدیر کل چهار محال و بختیاری سالانه 5 هزار هکتار از جنگلهای این استان تبدیل به زغال میشود.
مدیرکل دفتر مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه مصرف قلیان یک بزهکاری اجتماعی محسوب شده و خلاء قانونی در این باره به جد در کشور ما وجود دارد، اذعان داشت: نیروی انتظامی باید با اماکن عرضه و فروش قلیان مبارزه کرده و اجازه ندهد در رستوران و کافهها این محصول سرو شود.
درویش با تأکید بر اینکه صدا و سیما نباید مصرف قلیان را شخصیت مثبت سریالها و فیلمهای خود نشان دهد، گفت: باید هزینه اجتماعی قلیان و مصرف آن را در جامعه افزایش دهیم.
وی تصریح کرد: عرضه کنندگان سیگار موظف شدهاند تصاویر منزجر کنندهای بر روی بستههای این محصول حک کنند ولی در مورد قلیان هنوز اتفاق مشابهای در این خصوص نیفتاده است.
مدیرکل دفتر مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه متأسفانه در برخی از تشریفات قلیان سرو میشود، تصریح کرد: این افراد میتوانند در ترویج عدم استفاده از قلیان و در نهایت عدم تخریب و قطع درختان نقش تأثیر گذاری داشته باشند.
درویش با تأکید بر اینکه ضرر استفاده از قلیان چندین برابر استفاده از سیگار است، گفت: متأسفانه کسانی که از قلیان استفاده می کنند بر این باورند که به دلیل وجود فیلتر آب، خطری وجود ندارد.
وی با اشاره به هشدار جدی سازمان بهداشت جهانی درباره مصرف قلیان و مضرات آن، اذعان داشت: مسئولان سازمان بهداشت کشور برای آگاه سازی جامعه، با راه اندازی کمپین "قلیانها به گلدان بپیوندند" که به آرایه های محیط زیستی پیوند دادهاند، یک جنبشی اجتماعی با دعوت هنرمندان، مسئولان و سمنهای محیط زیستی تدارک دیده است.
مدیرکل دفتر مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، تأکید کرد: سرو قلیان نه تنها به نابودی سرمایه ملی میانجامد بلکه باعث افزایش بیماری برای نسلی میشود که باید طبیعت را حفظ کنند.
انتهای پیام/
مقصر سازمان محیط زیست هست....اگه ماموران محیط زیست در کارشان جدی و قاطع باشند هیچ کسی نمی تواند درختی رو قطع کند .....هرکسی درختی رو قطع کرد بگیرن بندازن زندان...چند وقتی زندان بمونه
دو تا ماهواره بفرستن هوا حداقل بدونن کجا اتش گرفته یا چوب
قاچاق میکنن. هر چند انقدر بودجه نمیدن هلیکوپتر بخرن که یک
وقت بدرد بخوره
باید به داد همه جنگل ها رسید و حتی باید جلوی ذغال سازی هارا گرفت و ذغال را وارد کرد.