به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، از
کرمانشاه، خسرو شهبازی افزود: در بسیاری از کشورهای جهان سالهاست که یولاف را به صورت تجاری کشت می کنند، در برخی از کشورها میزان تولید سالانه دانه یولاف زراعی بالای یک میلیون تن است .
وی با بیان اینکه در سال 1386 توسط دکتر صحبت بهرامینژاد عضو هیئت علمی دانشگاه رازی تحقیقات همه جانبهای با 100 رقم و ژنوتیپ یولاف زراعی در اغلب نقاط استان کرمانشاه و حتی ایلام شروع شد افزود: در سال 1392 و با دست یافتن به هفت رقم سازگار شده با شرایط اقلیمی منطقه، کار تکثیر یولاف زراعی در استان آغازشد.
شهبازی ادامه داد: در سال زارعی جاری نیز به منظور تولید بذر مناسب و کافی جهت تولید در مزارع کشاورزان، برای اولین بار در سطح هفت هکتار کشت شد که این میزان سطح زیر کشت در ایران کم سابقه و یا بی سابقه است.
وی با اشاره به نهایی شدن مراحل ثبت دو رقم از ارقام مذکور توسط موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کشور گفت:یولاف گیاهی است زراعی از خانواده غلات که علاوه بر غنی بودن از نظر پروتئین، دارای مواد معدنی سودمند، اسیدهای چرب ضروری، ویتامینها و فیبر محلولی بهنام بتاگلوکان است.
بتاگلوکان بهعنوان ضامن سلامتی قلب، کاهنده کلسترول خون و ابتلاء به دیابت یاد می شود همچنین یولاف دارای خاصیت آنتیاکسیدانتی و ضدسرطانی بوده و در کنترل چاقی و بیماری سلیاک نیز بسیار مفید است.
انتهای پیام/پ