به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان،از
لرستان؛ مهرداد غضنفری عصر امروز در دیدار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تشکلهای کارگری، کارفرمایی، تعاونگران و سازمانهای مردمنهاد استان لرستان که در سالن اجتماعات بانک صادرات مرکزی خرمآباد برگزار شد، به تدوین دو سند اشتغال و اقتصاد مقاومتی طی امسال در استان اشاره کرد و اظهار داشت: سند اشتغال استان که طی امسال با یک کارشناسی سه چهار ماهه و هدایتهای استاندار تدوین شد میتوان به جرأت گفت یکی از اسناد کمنظیر در کشور است.
وی با اشاره به اینکه در سند اشتغال استان برنامهریزی شده که طی سال جاری حدود 3 هزار و 700 میلیارد تومان در بخشهای مختلف اقتصادی استان سرمایهگذاری شود، افزود: طبق برنامهریزیهای انجام شده در این سند برای 25 هزار نفر در استان اشتغال ایجاد میشود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری لرستان با بیان اینکه پایداری هرگونه فعالیت در گرو مشارکت بخش خصوصی است، عنوان کرد: سند سرمایهگذاری به نحوی تدوین شده که در بیش از 70 درصد این طرحها از طریق سرمایهگذاری بخش خصوصی انجام میشود و مابقی سرمایه دولتی است.
وی با اشاره به اینکه در این سند بخش صنعت با 52 درصد سرمایهگذاری نقش 23 درصدی در اشتغال دارد، بیان کرد: بخش کشاورزی با 24.5 درصد سرمایهگذاری نقش 22.5 درصدی در اشتغال و بخش گردشگری که میتواند نقش بیشتری در اشتغال داشته باشد که با سهم 23.5 درصدی در سرمایهگذاری سهمی معادل 54.5 درصد در اشتغال دارد.
غضنفری گفت: در برنامه اقتصاد مقاومتی امسال استان از 155 طرح و 637 پروژه که تدوین شده، چیزی حدود 240 پروژه در حوزه تعاون که 207 پروژه از این تعداد دقیقا در ارتباط با مسائل اقتصادی، 19 پروژه در حوزه عمرانی و 14 پروژه در حوزه فرهنگی و اجتماعی است.
وی با بیان اینکه جهتگیری استان در هر دو سند به حوزه کار و اشتغال نشاندهنده توجه خاص مدیریت استان به حوزه تعاون، کار و رفاه اجتماعی است، تصریح کرد: اشتغال چالش اصلی ما در استان است و برای رسیدن به این اشتغال مطلوب و مفید باید سرمایهگذاری کنیم و این سرمایهگذاری را به بهترین وجه مورد بهرهبرداری قرار دهیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری لرستان با اشاره به اینکه فرماندهی اجرای اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری به دولت واگذار شده است، خاطرنشان کرد: توقع ما این است که همه مؤثرین، ذینفوذان، متولیان و همه تریبونهایی که مخاطبشان مردم هستند در این سمت حرکت کنند و بدانند هر گونه ایجاد خدشه در مسیر تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در راستای مقاومت در برابر فرامین مقام معظم رهبری است.
وی سرمایهگذاری برخوردار از منطق کارشناسی و پشتوانه علمی و به تناسب ظرفیتهای استان را یک سرمایهگذاری مفید دانست و اظهار داشت: اگر در این استان نتوانستیم به حد مطلوب از ظرفیتها و سرمایهها استفاده کنیم به دلیل کار بدون منطق کارشناسی بوده، نمیخواهیم فرصتسوزیها تکرار شود و با این پیش فرض و آسیبشناسی حرکت در راستای تقویت نقاط قوت بخشهای مختلف اقتصادی داریم.
غضنفری با بیان اینکه شنیدن برخی صحبتها از بعضی تریبونها جفا در حق استان است، گفت: مجموعه مدیران استان با مشارکت خوب مردم اقدامات بسیار خوبی انجام دادهاند.
وی سفر زودهنگام هیئت دولت برای آشنایی با واقعیات و مشکلات استان را نخستین گام مؤثر مدیریت استان در این دولت دانست و افزود: در زمینه ورود سرمایهگذاران به استان همایشهای متعددی برگزار شد و نشست بزرگ تجار جهان اسلام در استان انجام شد و استارت سرمایهگذاری از خارج استان زده شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری لرستان به احیای کشت و صنعت پس از 15 سال تعطیلی اشاره کرد و اظهار داشت: مصداق تولید صادرتگرا و مصداق درونزایی و بروننگری که از وجوه اصلی اقتصاد مقاومتی است در این مجتمع دیده میشود.
وی با اشاره به اینکه مجتمع بزرگ تجاری مسکونی کیو اقدام بسیار خوبی با سرعت پیشروی بالا است، بیان کرد: در حوزه آب افتتاح سه سد بزرگ حوضیان، مروک و ایوشان باعث شد حدود هشت هزار هکتار از اراضی دیم ما به آبی تبدیل شود.
غضنفری به رشد 97 درصدی اعتبارات سدسازی در استان اشاره کرد و گفت: آغاز عملیات احداث راهن دورود ـ بروجرد ـ خرمآباد ـ اندیمشک که با حجم سرمایهگذاری بیش از 600 میلیارد تومان یک کار بزرگ و عظیم است.
وی توسعه فرودگاه و خرید یک دستگاه هواپیما برای استان را از دیگر اقدامات دولت در استان دانست و تصریح کرد: احداث آزادراه خرمآباد - بروجرد - اراک و چهارخطههای مختلف در استان مصادیق بارز اقدام و عمل هستند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری لرستان اختصاص 300 میلیارد ریال از تسهیلات بانک سینا با بهره بسیار کم برای واحدهای تولیدی مشکلدار را اقدام دیگر در دولت یازدهم دانست و خاطرنشان کرد: اجرای حدود 10 هزار هکتار سیستم آبیاری مدرن طی دو سال اخیر در استان معادل 35 درصد سنوات گذشته بود که سبب شد راندمان تولید ما افزایش پیدا کند.
وی به تزریق اعتبارات 60 میلیارد تومانی مکانیزاسیون از طریق خط ویژه به استان که سبب افزایش تولید شد اشاره کرد و اظهار داشت: حدود 140 هزار تن به تولید گندم که یک محصول استراتژیک است، اضافه شد.
غضنفری افزایش راندمان آبیاری از 35 درصد به 65 درصد را از برکات سفر هیئت دولت دانست و گفت: احداث گاوداریهای بزرگ صنعتی که گاوداری دو هزار رأسی در حال اجرا در الیگودرز و گاوداری شش هزار رأسی در دلفان از جمله آنها هستند.
وی به افزایش 18 درصدی درآمدهای استان در سال گذشته به 271 میلیارد تومان اشاره کرد و افزود: افزایش صادرات دلار لرستان به 193 میلیون دلار با رشد 106 درصدی در سال گذشته مصادیق بازر اقدام و عمل است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری لرستان عنوان کرد: ما شاهد بودیم در گذشته چگونه با اعتبارات افسانهای هیچ اقدامی انجام نشده و اگر اقدامی هم شده چون کارشناسی و علمی نبوده ما در حال پرداخت هزینههای ساماندهی آن هستیم.
وی بیان کرد: در همین سفر دو روزه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به استان حدود 20 میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام شده در استان به بهرهبرداری رسید.
غضنفری با بیان اینکه در سه ماهه نخست سالجاری حدود هزار و 600 میلیارد تومان در قالب پتروشیمی، کشت و صنعت و سایر پروژهها به بهرهبرداری رسید، گفت: با برنامهای که تدوین شده و با پیگیریهای مستمر استاندار و توجه مقامات عالی کشور به استان به آینده بسیار امیدواریم و خوش بین هستیم با تحقق این برنامه گام بزرگی در راستای کاهش بیکاری استان برداریم.
وی تصریح کرد: سال گذشته با کاهش 1.6 درصدی بیکاری شاهد بهبود پنج پلهای لرستان در جدول بیکاری کشور بودیم.
انتهای پیام/پ