مقابله الکترونیکی و هوشمند با قاچاق،از نمونه تمهدیات و تدابیری به شمار می رود که اجرای آن پس از گذشت بیش از یک دهه از تصویب آن بر مبنای مواد قانونی 5 ،6 و7 مبارزه با قاچاق بر عهده دولت گذاشته شده است.

مقابله هوشمند با قاچاق پس از 13 سال اجرایی می‌شود؟/کدام کالاها در اولویت قرار دارند
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،راه اندازی سامانه جامع الکترونیکی و هوشمند برای مقابله با پدیده شوم قاچاق از نمونه دستورکارهایی به شمار می رود که با تاخیری 13 ساله،بر اساس ماده قانونی 5 ،6 و7 مبارزه با قاچاق کالا ارز به دولت واگذار شده است.

آنچه که باعث تاخیر در اجرای این دستورکار وقانون حائز اهمیت شده به آماده نبودن آیین نامه ها باز می گردد که ظاهرا با مرتفع شدن برخی از موانع،زمینه و بستر اجرایی آن تسهیل و فراهم شده است.

چندی پیش،قاسم خورشیدی،سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا در جمع خبرنگاران از آماده شدن اجرایی مواد5 و6 قانون مبارزه با قاچاق کالا  ارز خبر داد.

بر اساس اظهارات این مقام مسئول مقرر است 7 سامانه جامع با 37 زیرسامانه تشکیل و راه اندازی شود که سامانه شناسایی  و مبارزه با قاچاق کالا و ارز،تجارت،حمل و نقل کشور،انبارهای کشور و سامانه جامع ارزی کشور از نمونه های آن به شمار می رود.

بر اساس اخبار و گزارشات منتشر شده در برخی رسانه ها ،تاکنون برخی از سامانه ها راه اندازی شده و برخی  دیگر در شرف راه اندازی و در دست اقدام است.

*رهگیری رفتارهای اقتصادی کارکنان دولت

آنچنان که عنوان شده،سامانه مذکور صرفا در عرصه مقابله با قاچاق کالا و ارز کارآمد نیست،بلکه در حوزه های دیگر همچون رصد رفتارهای اقتصادی فعالان این عرصه و کارکنان دولت نیز موثر خواهد بود.

شناسایی کالای قاچاق و رصد و کشف آن از طریق این سامانه تسهیل می شود،آنچنان که در طول ماه های گذشته توفیقاتی نیز در این خصوص حاصل شده که افزایش 57 درصدی درآمدهای گمرکی در سال 94 در مقایسه با سال 93 و ارتقای 33 درصدی درآمدهای کمرگی درماه های فروردین و اردیبهشت سال جاری در مقایسه با مدت زمان مشابه در سال 94 از نمونه های آن به شمار می رود.

البته موفیقت ها فوق در سایه پنجره واحد امور گمرکی کسب شده که بیش از یکسال از فعالیت آن می گذرد و یقینا در صورت تکمیل و راه اندازی دیگر سامانه ها،ضریب توفیقات با افزایش هر چه بشتری همراه خواهد شد.

* قاچاق ارز،زیر ذره بین نظارت هوشمند

با اجرایی شدن سامانه جامع ارزی کشور،تمامی معاملات صرافی ها به نحوی دقیق تر کنترل و بررسی می شود و با چنین اوصافی اگر ارزی بدون منشا در دست اشخاص کشف شود،قاچاق خواهد بود و به واقع عملیاتی شدن این سامانه عاملی باز دارنده در وقوع بسیاری از مفاسد حوزه ارزی به شمار می رود،زیرا ضریب شناسایی و کشف آن به نحو قابل توجهی افزایش می یابد و متعاقبا ریسک چنین اقداماتی نیز افزایش خواهد یافت.

خورشیدی با اشاره به فعال شدن رجیستری تلفن همراه از ماه جاری(مرداد ماه)عنوان می کند:طرح مذکور در 28 اردیبهشت ماه سال جاری مصوب شده و مقرر است بعد از اجرای پایلوت دو ماهه،در کل کشور عملیاتی شود.

*کدام کالاها در اولویت مبارزه با قاچاق قرار دارند

مجتبی خسرو تاج،قائم مقام وزیر صنعت،طی اظهاراتی عنوان کرد:در صورت عدم ورود کالای قاچاق همچون پوشاک در نقاط مرزی،بازیگر اصلی قاچاق این کالا در کشور محرز و مشخص خواهد شد.

آنچنان که این مقام مسئول می گوید،مقرر است مقابله و مبارزه با قاچاق کالا در حوزه عرضه،با تمرکز و جدیت هر چه بیشتری اجرایی شود.

اولویت مبارزه نیز بر 6 گروه کالایی همچون پوشاک،دخانیات،لوازم خانگی،آرایشی و بهداشتی و لوازم خودرو متمرکز می شود.

به نظر می رسد با تدابیر پیش بینی شده،عرصه برای جولان فعالان عرصه قاچاق کالا و ارز،محدودتر از گذشته خواهد شد،امری که قضاوت در خصوص میزان موفقیت آن مستلزم زمان هر چه بیشتری است.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۸ ۰۲ مرداد ۱۳۹۵
در جنوب کشور و شهرهای بندر دیده شده که ماشین های وانت میتونن یکدستگاه یخچال و لباسشویی و ... قاچاق رو حمل کنند و به استان های همجوار ببرند و به راحتی بفروش برسانند و چون از هر کالا یک دستگاه همراه خود دارند کاری باهاشون ندارند ک خود این حرکت میتونه ضربه بزرگی ب اقصاد کشور وارد کنه
لطفا پیگیری کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۴ ۰۲ مرداد ۱۳۹۵
جلوگیری از دسترسی مردم به کالای حلال و مفیدی که به امنیت جانی و سلامتی مردم ارتباط دارد ( مثل اتومبیل ایمن تر ) حرام است. همچنین از دسترس مردم دور کردن و ایجاد انحار و افزایش قیمت دادن در مورد چنین کالاهایی مصداق کامل انجام کار غیر شرعی و حرام است .
مثال اینکه اگر با گران کردن خودروی با کیفیت خارجی( نه هر نوع خودروی خارجی) و جلوگیری از ورود آن و غیر مردم را ناگزیر به خرید اتومبیل کم ایمنی ساخت هر کشوری و به هر نامی کنید در صورت بروز حادثه مسئولین دینی و شرعی آن را ه مبر عهده گرفته اید
اگر قبول ندارید یا از مراجع تقیلد بپرسید ( شاید هم من اشتباه می کنم ) بپرسید بهتر است ولی صرفا دنبال توجیه نباشید متشکرم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۵ ۰۲ مرداد ۱۳۹۵
دستتون دردنکنه فقط مواظب باشین این کالاها قیمتشون مثل ماشینامون بالا نره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۷ ۰۱ مرداد ۱۳۹۵
بابا این کالا رو بدین زوجای جون برا جهیزیه.... نکنه آتیششون بزنید هوا آلوده بشه یا تقسیم کنیدااااا.......
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۸ ۰۲ مرداد ۱۳۹۵
کمیته های کمک به افراد کم بضاعت به این کالاها خیلی نیاز دارند و کلا تخریب کالای مفیدی که کسی در جایی از دنیا بهش احتیاج داره (( حرام )) است .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۱ ۰۱ مرداد ۱۳۹۵
راستی این کالاهای کشف شده قاچاق کجا میرن ؟مثل تصویر فوق؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۰ ۰۱ مرداد ۱۳۹۵
دست مسعولین درد نکنه ممنون از زحماتشون ... تو این زمینه دارن خوب عمل میکنن .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۰ ۰۱ مرداد ۱۳۹۵
واقعا اگر میخوان جمع کنن کنارگوششون تو بازار بزرگ پره کالای قاچاقه
اول برید اونجارو جمع کنین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۹ ۰۱ مرداد ۱۳۹۵
انشالله که بهش عمل شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۱ ۰۱ مرداد ۱۳۹۵
اینهایی که گفته شد ذره ای از قاچاق.
رانت ورود لوازم و قطعات الکتریکی ؛ قرار داد های نفتی ویژه ؛ قرار دادهای ویژه دارویی و.........................................................
آخرین اخبار