به گزارش خبرنگار
دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛
در هفتهای که گذشت حقوق بشر دنیا شاهد یکی از تلخترین رویدادهای تاریخ بشریت بود. حلب سوریه ذبح کودکی 11 ساله به نام عبدالله عیسی را به نظاره نشست که تنها جرم او همکاری پدرش با ارتش سوریه و نیروهای دفاع وطنی بود.
بنابر گزارش رسانههای وابسته به تروریستها، آخرین درخواست کودک شهید سر بریده عبدالله عيسى از تروریستهای نورالدین زنگی این بود که مرا با تیر خلاص بکشید نه سربریدن که آنها در پاسخ به ایشان میگویند که اصلا در مورد سربریدن جای بحثی نیست.
نکته جالب ماجرا آنجاست که گروه تروریستی نورالدین الزنکی در زمره گروههایی قرار دارد که آمریکا آنها را معترضین میانهرو میخواند!!!
زنکیها به کجای تاریخ تعلق دارند
علت نامگذاری این گروه از نورالدین ابوالقاسم محمود بن عماد الدین زنگی گرفته شده است (نورالدین زنگی (1118 فوریه 15 می 1174)، از حاکمان ترک حکومت زنگیان بود که بر سوریه حکومت میکرد. او از سال 1146 تا 1174 حاکم بود.
جنبش تروریستی نورالدین زنگی از گروههای مسلح است که حضور پررنگی در ریف حلب داشته و به همین واسطه، توانسته نفوذ قابل ملاحظهای در شهر نیز به دست بیاورد. تعداد نفرات این گروه، حدود سه هزار نفر تخمین زده میشود. مهمترین بخش تشکیل دهندهٔ جنبش نورالدین زنگی تیپ الانصار است که خود از گروههای کوچکتری چون امجاد الخلافة و گردانهای قدس تشکیل میشود.
گروه نورالدین زنگی در ابتدا تحت نفوذ ترکیه بود، ولی رهبر آن شیخ توفیق شهابالدین، گروه را به خوبی در ماه مارس گذشته و پس از سفرش به دوحه، از دامن ترکیه به دامان قطریها (و غیر مستقیم به دامان آمریکاییها) برد. به محض بازگشت از دوحه، توفیق شهابالدین جدایی گروهش از جیش المجاهدین را اعلام کرده و نام گروهش را نیز از گردانهای نورالدین زنگی به جنبش نورالدین زنگی تغییر داده و ائتلاف با جنبش حزم را اعلام نمود.
جنبش تروریستی حزم
اوایل سال 93 بود که 12 جناح نظامی در سوریه اعلام کردند که که جنبشی را به نام جنبش حزم برای تصحیح نمودن مسیر به اصطلاح انقلاب خود و حفظ اصول آن و ... تشکیل دادهاند. امیر جنبش حزم در بیانیهای اعلام نمود که این جنبش برای ایستادن در مقابل تمام کسانی است که سعی دارند انقلاب سوریه را تضعیف نمایند تشکیل شده است و همچنین اعلام نمود که ما با تمام جناحهای انقلابی که در مسیر این جنبش و اهداف آن حرکت نمایند همکاری مینماییم.
جنبش حزم متشکل از كتائب فاروق الشمال، لشکر هفتم نیروهای ویژه، لشکر اول زرهی، تیپ الإيمان بالله، كتيبه أبی الحارث، كتيبه أحرار السلمية، تیپ أحباب الله، تیپ 60 پیاده، كتيبه الشهيد عبد الغفار حميش، كتيبه الشهيد عبد الله بكار، سرايا صوت الحق و كتيبه أبی أسعد النمر میباشد.
زنکیها در حلب
این گروه اواخر سال 2011 میلادی در حومه غربی شهر حلب واقع در شمال سوریه و به طور مشخص در روستای قبتان الجبل به سرکردگی توفیق شهابالدین متولد 1973 میلادی تشکیل شد، گروه موسوم به کتائب نورالدین زنکی از قویترین گروههای تشکیل دهنده آنچه جیش المجاهدین خوانده میشود، به شمار میرود و اعضای این گروه تروریستی به زنکیین (زنگیها) مشهور هستند.
شهاب الدین پیش از شعلهور شدن آتش بحران سوریه و آغاز تحرکات مسلحانه در شهر حلب، شغل قصابی داشت. وی به حمایت از گروههای شبه نظامی موسوم به الجیشالحر به سرکردگی ریاض الاسعد پرداخت که وی هم، فرماندهی الجیش الحر را در منطقهاش یعنی قبتان الجبل به او سپرد تا بعدها، یک گروه مسلح را تشکیل دهد که در مدت کوتاهی، منطقه الشیخ سلمان در مجاورت روستای قبتان الجبل در حومه حلب را به اشغال خود در آورد.
گروه موسوم به کتیبه نورالدین الزنکی پس از چند ماه به چندین شاخه تبدیل شد که در مناطق مختلف حومه غربی حلب پراکنده شدند و در نبردهایی که در روستاهای قبتان الجبل، تقاد، عنجاره، بسرطون، حوّر، المنصوره، الأبزمو، کفرناها، الشیخ سلیمان، عویجل، الأتارب و سرمدا در ادلب رخ داد، مشارکت کردند.
به تدریج شمار کسانی که به این گروه مسلح پیوستند، افزایش یافت. این گروه نیز پس از تشکیل گروه موسوم به لواء التوحید در هجدهم روز هفتمین ماه(جولای) سال 2012 میلادی به این گروه تروریستی پیوست، اما در پایان سال 2012 میلادی از این گروه خارج شد و به گروه موسوم به تجمع الویه فاستقم کما امرت پیوست، گروهی که به اخوانالمسلمین نزدیک است تا پس از پیوستن به این گروه، پسوند الاسلامیه به زنگیها اضافه شد و عنوان جدید این گروه مسلح، گروه کتائب نورالدین الزنکی الاسلامیه شد، اما در ژوئن 2013 از گروه موسوم به تجمع الویه فاستقم کما امرت هم خارج شد.
لواء التوحید
تیپ توحید یکی از گروههای درگیر در جنگ سوریه است که نیرومندترین سازمان مخالفین اسد در شهر حلب و مناطق اطراف آن محسوب میشود. لواء التوحید به فرماندهی عبدالعزیز سلامه فعالیت میکند و بیشتر اعضای آن را طرفداران اخوان المسلمین تشکیل میدهند. آنان یک گروه اسلامی افراطی و عضو ائتلاف جبهه اسلامی هستند. آنان بیشتر در نواحی روستایی استان حلب مشغول نبرد هستند و علاوه بر جبهه حلب در استان ادلب نیز حضور دارند. نفرات آنها از کسانی است که روی آنها شناخت دارند و کسی را از جداشدگان رده بالای ارتش به خدمت نمیگیرند. به گفته رسانههای بینالمللی این گروه مورد حمایت قطر است و ارتباطاتی با اخوانالمسلمین مصر نیز دارد.
گروه نورالدین الزنکی از اولین گروههای تروریستی مسلحی بود که در نبردهای حلب علیه ارتش سوریه شرکت کرد که از محله صلاحالدین آغاز شد که شاهد درگیریهای شدیدی بود. همچنین این گروه در بستن راه اثریا-خناصر به حلب و نبردهای فرودگاه نظامی منغ در حومه غربی حلب مشارکت داشت.
در آغاز سال 2014 میلادی، کتائب الزنکی به تشکل تروریستی موسوم به جیش المجاهدین تحت فرماندهی مرکزی و با اتاق عملیات مشترک پیوست. الزنکی تحت فرماندهی جیش المجاهدین تا می 2014 عمل کرد،اما از این گروه هم خارج شد و اینجا بود که نام خود را از کتائب نورالدین الزنکی الاسلامیه به حرکه نورالدین الزنکی تغییر داد که نشان دهنده تغییر اساسی در رویکرد کلی زنگیها قلمداد شده است. در ادامه تعداد جنگجویان و گروههای وابسته به حرکه نورالدین الزنکی افزایش یافت و گروههایی همچون لواء ابناء الصحابه از لواء التوحید جدا شد و به الزنکی پیوست تا اینکه تعداد تروریستهای حرکه الزنکی به دو هزار نفر برسد.
گروه تروریستی جیشالمجاهدین
جیش المجاهدین ائتلافی از گروههای اسلامگرای شورشی در جنگ داخلی سوریه است که هدف اصلی خود را مبارزه علیه داعش اعلام کرده است. به گفته فرمانده جیشالمجاهدین اقدامات این گروه تنها به حلب خلاصه نمیشود، بلکه در اهداف آنها خارج کردن حومه حلب و ادلب از دست داعش در اولویت قرار دارد.
وی اعلام کرده است که توفیق شهاب الدین فرمانده گردانهای نورالدین الزنکی به عنوان فرمانده اصلی جیشالمجاهدین فعالیت میکند. این گروه تروریستی مدعی شده که با اقدامات داعش در هدر دادن خون مجاهدان، ایجاد رعب و وحشت میان مردم، سرقت و غارت اموال ساکنان مناطق مختلف، گروگانگیری و ربودن برخی فرماندهان نظامی و قتل آنها و برخی اقدامات افراطی دیگر آنها مخالف است.
درباره دلایل جدایی حرکهالزنکی از جیش المجاهدین گفتهاند که حمایت شورای موسوم به هیئه حمایه المدیین القطریه طرفدار اخوانالمسلمین از جیش المجاهدین سبب این جدایی شده است، چرا که الزنکی از حمایتهای آمریکا از طریق اتاق عملیات الموم برخوردار است. حامیان آمریکایی الزنکی به این گروه مسلح اعتماد دارند و به همین سبب آن را وادار به جدایی از جیش المجاهدین کردهاند. حرکه نورالدین الزنکی در اواسط سال 2014 میلادی به سطح بالایی از سازماندهی رسید و چندین دفتر برای خود ایجاد کرد که هر یک ماموریت ویژهای را برعهده گرفته است که مهمترین آن به این شرح است :
دفتر نظامی: 33 گردان و پنج گروهان شامل ضد زره، ضد هواپیما، توپخانه، تانک و مهندسی نظامی
دفتر امنیتی و پلیس: شامل 10 پایگاه پلیس و 15 ایست نظامی
دفتر تسلیحات: ماموریت ضبط سلاح و ثبت آن و نیز توزیع مهمات را برعهده دارد.
دفتر ارتباطات: به تامین تماسها و اشارههای نظامی و سازماندهی آن میپردازد.
پنجم آگوست 2014 میلادی، 18 گروه مسلح در بیانیهای از تاسیس آنچه مجلس قیاده الثوره خواندند، خبر دادند که به زعم خود، آن را گروههای میانهرو میخواندند تا این شورا بر اساس بیانیه مذکور، پیکره واحد آنچه انقلاب سوریه میخوانند، باشد. (آمریکا همواره برای توجیه حمایتهای خود و متحدانش از گروههای تروریستی، تروریستها را به میانهرو و تندرو تقسیم میکند.) شورای جدید گروهها در جبهههای مختلف شمالی، شرقی، جنوبی و غربی پراکنده شد.
حرکة نور الدین الزنکی مسئول جبهه شمالی در حلب و حومه آن قلمداد میشود که گروههای دیگری از جمله گروههای موسوم به جیش الإسلام، ألویة صقور الشام، جبهة ثوار سوریا، حرکة حزم، جیش المجاهدین، الاتحاد الإسلامی لأجناد الشام، فیلق الشام، لواء الحق وهیئة دروع الثورة در این مناطق فعالیت میکنند.
در تابستان 2015 بود که آنچه به مجلس شورا یا مشورتی باند نورالدین زنگی موسوم شد، بیانیهای قرائت کرد که بر اساس آن توفیق شهابالدین که عنوان فرمانده کل این باند را با خود یدک میکشید، برکنار شد، البته علت برکناری وی، وضعیت جسمانی و سلامتی وی اعلام شده بود و فردی که علی سعیدو خوانده میشد به عنوان جانشین وی تعیین شد. در زمستان 2015 باند نورالدین زنگی در بیانیهای از هلاکت اسماعیل ناصیف فرمانده نظامی خود در حلب در نبرد بزرگ ارتش سوریه که در حومه جنوبی شهر حلب با حمایت نیروی هوایی روسیه آغاز شد خبر داد. تروریستهای گروه زنگی در جبهههای متعدد حلب به ارتکاب خشونت و جنایت میپردازند که مهمترین این مناطق، لملّاح، البریج، الصناعة، حندرات، الراموسة، صلاح الدین، العامریة، الصاخور، الشیخ سعید، سیف الدولة و سلیمان الحلبی است.
گروه تروریستی نورالدین الزنکی، گروهی چند ملیتی است
گروه نورالدین زنگی از حمایت شخصیتها و دولتهای متعددی برخوردار است، هنگام تشکیل این باند تروریستی، برخی شخصیتهای عرب کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و اپوزیسیون سوری در خارج به حمایت از آن روی آوردند و در ادامه منابع مالی این باند توسعه یافت به طوری که قطر پس از پیوستن این گروه به تشکل تروریستی موسوم به فاستقم کما امرت به حمایت مالی از آن پیوست که این تحول، سبب برقراری روابط حسنه با اخوانالمسلمین سوریه شد که عملیات ارسال کمکها را میان دولتهای قطر و ترکیه هماهنگی میکردند به طوری که ترکیه به عنصر نخستین تبدیل شد که ورود پولهای قطریها برای گروههای تروریستی مسلح به اصطلاح و میانهرو اسلامی در سوریه تسهیل کرد. باند نورالدین زنگی همچنین از حمایت آشکار پارلمان کویت(به استثنای نمایندگان شیعی) و آنچه به شورای مردمی کویتی موسوم است به سرکردگی حجاج العجمی از شخصیتهای سلفی کویت برخوردار شده است.
حجاج العجمی عامل تغییر شیوه تامین نیازهای مالی تروریسم در جهان است: او مبالغ هنگفتی را به سازمان داعش و جبههالنصره وابسته به القاعده رساندند و با فروش نفت و باج گیری، در شیوه تامین نیازهای مالی، طرحی نو در انداخت.
شبکه الجزیره از مهمترین تریبونهای رسانهای گروههای تروریستی از جمله گروه نورالدین زنگی است. الجیش الحر و الجبهه الاسلامیه از جمله همپیمانان این گروه تروریستی به شمار میروند.
گزارش از حمیدرضا قربانی
انتهای پیام/