رییس سابق کمیسیون صنایع اتاق ایران گفت:باتوجه به موانع موجود برسر راه صنعت بنظر نمی رسد که امسال هم به رشد قابل توجهی دست یابیم.

حمد پورفلاح رییس سابق کمیسیون صنایع اتاق ایران درگفتگو با خبرنگار صنعت ،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت:باتوجه به سندچشم انداز 20 ساله و رسیدن به افق 1404بعنوان کشور اول منطقه،باید سالانه 8 درصد رشد داشته باشیم و سهم بخش مولد کشور یعنی صنعت دراین رشد 3.5 تا 4 درصد است.

وی درادامه تصریح کرد:متاسفانه درسال 94 بارشد منفی صنعت درکشور روبرو بودیم و باتوجه به شرایط موجود و رشد نیم درصدی درچند ماهه اول سال و ادامه روند موجود پیش بینی می شود که این رشد درسال جاری نیز به حدمطلوب نرسد.

وی اذعان داشت:حتی اگربرجام عملی شود تنها30تا35درصد مشکلات بخش اقتصادی کشور برطرف خواهد شد و65تا70درصد مشکلات زیربنایی بوده و از سال های پیش نیز وجود داشته است.

پورفلاح اظهار داشت : دولت باید به قوانین مصوب شده پایبند باشند بطورمثال قرار بود یارانه سوخت به واحدهای تولیدی که مشکل نقدینگی دارند اختصاص پیدا کند اما این مهم محقق نشد و یا مقررشده بود که قانون بهبود محیط کسب وکار زودتر عملی شود و بخش خصوصی و تشکل ها درتصمیم گیری ها ،مزایده و مناقصه ها درتدوین قوانین و مقررات اقتصادی وارد عرصه شوند که متاسفانه  اجرایی نشد .

رییس اتاق ایران و ایتالیا تاکید با اشاره به اینکه در زمینه فساد اداری برخوردها و مدیریت لازم صورت نگرفته، بیان کرد: بانک ها دارای مشکلات زیادی در زمینه عدم دریافت تسهیلات ارائه داده شده و بدهی هایشان هستند و حیاتشان به خطرافتاده است.

وی درادامه با اشاره به مشکلات دامنگیر کسب وکار تصریح کرد:شیب تند کاهش تورم از45درصد به 10درصد باعث رکود در فضای کسب و کار شده و عملا پول را از مسیر گردش خارج کرده و همچنین عدم تعیین تکلیف بدهی های دولت به پیمانکاران و بانک ها خودش از عواملی است که فضای کسب و کار راتحت تاثیر قرار داده است.

احمدپورفلاح با بیان این موضوع که وجود بسیاری ازمشکلات اقتصادی ما ارتباطی به تحریم ندارد، افزود: هرچندامیدواریم که برجام با موافقت طرفین عملیاتی شود اما درابتدا بایستی به فکر رفع موانع زیربنایی بود و با ایجاد نگاهی تازه به اصلاح 65 درصد مشکلات بنیادین صنعت و اقتصاد بپردازیم.

وی تاکیدکرد:علی رغم همه مشکلاتی که درزمینه تولید مولد در کشور وجود دارد ، دولت و بخش خصوصی باید دست به دست هم بدهند تا با منایع آزاد شده و منابع حاصل ازصادرات نفتی بتواند درآمد بیشتری برای کشور جذب کنند.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار