معاون فرهنگی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در آئین تشییع پیکر این استاد فقید دانشگاه با اشاره به جایگاه علمی و فرهنگی استاد ترابی، گفت: ایشان از جمله مفاخر بنام و عالی مقدار حوزه فرهن، ادب، جامعه شناسی و دانشگاهی آذربایجان بود و فقدان این عزیز ضایعهای جبران ناپذیر برای کشور است.
محمدحسن چمیده فر افزود: این استاد فقید یک عمر با عزت و رادمردی زندگی کرد و با عشق، علم و معرفت به جایگاه ابدی پر کشید.
این استاد بنام جامعه شناسی به سال 1305 شمسی در تبریز متولد شد و پس از طی دورههای ابتدائی و متوسطه در زادگاه، تحصیلات عالی خود را در فلسفه علوم و جامعهشناسی در دانشگاه سوربن فرانسه تکمیل کرد.
پرفسور ترابی به مدت 30 سال در دانشگاه تبریز به تدریس جامعه شناسی، مردمشناسی و فلسفه علوم پرداخت و به موازات تدریس و تحقیق علمی، افزون بر 22 عنوان کتاب نیز به رشته تحریر در آورد.
جامعهشناسی و دینامیسم اجتماع، مردمشناسی، مبانی جامعهشناسی، فلسفه علوم، شناخت علمی جامعه، جامعهشناسی روستایی، مجموعه مصاحبهها، لغات و اصطلاحات، مکاتب جامعهشناسی معاصر و جامعهشناسی در ایران امروز از جمله آثار ذیقیمت استاد ترابی است که بسیاری از آنها به دلیل مخاطب بالا امروز جزو کتابهای نایاب به شمار میرود.
سه کتاب از این استاد فقید با عناوین مکاتب ادبی و اجتماعی، رادمردی و فرزانگی، جامعهشناسی اخلاق و دانش نیز آماده چاپ است.
پرفسور ترابی علاوه بر حوزههای جامعه شناسی و فلسفه در ادبیات نیز قلم موثری داشت و با عنوان حلاج اوغلی تخلص میکرد.
کتاب شعر وی با عنوان عینالی، ائل داغی در وصف ارتفاعات شمالی مشرف به تبریز از جمله آثار نظم پرفروش این کلانشهر کشورمان در سالهای اخیر بود.
پیکر پرفسور ترابی در قطعه هنرمندان وادی رحمت تبریز در کنار دیگر شخصیتهای بهنام این خطه از کشورمان به خاک سپرده شد.
انتهای پیام/ش