به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، امید یوسفی افزود امسال فقط 10 درصد بر تعداد فلامینگوهای استان اضافه شده وپیش بینی می شود در فصل مهاجرت تعداد آنها به بیش از 20 هزار قطعه برسد.
وی گفت: به علت آبگیری مجدد دریاچه ارومیه و پرواز این دسته از پرندگان از تالابهای اقماری به حوضچه اصلی دریاچه ارومیه، تعداد آنها بسیار مشهودتر بوده و تصور بر افزایش چشمگیر و حضور آنها در دریاچه است.
وی بیان کرد: در سالهای قبل به علت خشکسالی در پارک ملی دریاچه ارومیه اغلب فلامینگوها در مصب رودخانه ها و در مناطق پر آب فرود می آمدند که این موضوع امسال به همه نقاط دریاچه تعمیم یافته است.
یوسفی ادامه داد: تالابهای سولدوز، حسنلو، کانی برازان و پارک ملی دریاچه ارومیه مهمترین مکان زیست فلامینگوها در آذربایجان غربی به شمار می رود.
وی اظهار کرد: به علت افزایش و زیست دوباره آرتمیا در دریاچه ارومیه، احتمال افزایش فلامینگو در تالابهای استان و دریاچه ارومیه دور از انتظار نیست.
در سالهای قبل از بروز بحران کم آبی در دریاچه ارومیه، این زیستگاه مکانی امن برای حضور فلامینگوها و تخم گذاری انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی در کشور و حتی در خاورمیانه محسوب می شد.
پیش از بروز بحران خشکی دریاچه ارومیه، سالانه 100 تا 200 هزار قطعه فلامینگو در پارک ملی دریاچه ارومیه و تالابهای اقماری آن برای زمستان گذرانی و حتی در بهار برای جوجه آوری فرود می آمدند.
فلامینگوها در پاییز از معمولاً از مناطق نسبتاً سردسیر کشور به مناطق نسبتاً گرمتر مهاجرت کرده و در مناطق مساعد به زندگی و زمستان گذرانی می پردازند که آذربایجان غربی و تالابهای آن که در کریدور مهاجرتی پرندگان واقع شده، بهترین مکان برای جوجه آوری و حتی در برخی از موارد زمستان گذرانی این پرندگان است.
با توجه به کاهش روزهای یخبندان و عدم صدور مجوز های شکاردر سال 93، تعداد فلامینگو و پرندگان اردک سان در این استان افزایش یافت.
همچنین با توجه به مساعد بودن هوا، از پارسال فلامینگوهای مهاجر که در استان حضور می یابند، اقدام به آشیانه سازی و حتی جوجه آوری نیز می کنند.
فلامینگو پرنده ای با پاهای دراز و منقاری منحنی و گردنی بلند و خمیده، آبچر با بدنی بسیار کشیده و پر و بالی به رنگهای سفید و صورتی است.
فلامینگوها به آرامی راه می روند و سر و منقار خود را در آب کم عمق فرو برده و تغذیه می کنند.
این پرندگان از 90 سانتیمتر تا یک و نیم متر بلندی دارند و بیشتر از حلزون و گیاهان آبی تغذیه و به صورت دسته جمعی و در دسته های چند هزار تایی زندگی و مهاجرت می کنند
انتهای پیام/س