وی با اشاره به اینکه دولت به جای تعدد قوانین تصمیم به جمعآوری همه آنها در ذیل قانون خدمات کشوری گرفت، گفت: قرار است قانون خدمات کشوری تا ماه آینده در مجلس شورای اسلامی اصلاح شود، دولت در انتظار اصلاح این قانون نیست و در ماده 74 این قانون اختیاراتی را به شورای حقوق و دستمزد داده تا بتواند هرگونه افزایش حقوقها را کنترل کند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی اظهار داشت: شورای حقوق و دستمزد مصوبهای را طی این هفته اجرا کرد تا حقوق و دستمزدهای تمام سازمانها را منسجم کرده و دیگر کسی نتواند از قوانین خاص استفاده کند.
نوبخت تصریح کرد: دستگاههای اجرایی مشمول قانون پنجم و همچنین مستثنیات قانون 117 که شامل قضات، مجلس، مرکز پژوهشهای مجلس، مؤسسات و نهادهای غیردولتی تمامی سازمانها و شرکتهایی که زیر نظر مقام معظم رهبری بودند مانند بنیاد مستضعفان و شرکتهای تابعه، بنیاد مستضعفان، مجمع تشخیص مصحلت نظام، شهرداریها، خبرگان، دیوان محاسبات، قوه قضاییه، صداوسیما، بانک مرکزی، بیمه ایران، بیمه مرکزی و کلیه سازمانها و شرکتهای دولتی مشمول لیست بلندی شدند تحت این قانون قرار گرفتند.
وی تأکید کرد: حتی اعلام کردیم اگر قرار است قانونی شامل حال دستگاه شود این امر مستلزم نام بردن آن اشخاص خواهد بود.
**سقف حقوق مقامات سیاسی کمتر از 10 میلیون و بنگاهداران اقتصادی بیش از 18 میلیون تعیین شد
سخنگوی دولت با تأکید بر اینکه این مجموعه از دستگاهها و سازمانها را به دو بخش تقسیم کردیم گفت: بخشی از آن اشخاصی هستند که در ماده 71 قانون خدمات کشوری تحت عنوان مقامات سیاسی یاد شده بودند، که این مقامات سیاسی شامل رؤسای سه قوه، معاون اول رئیس جمهور، نواب رئیس مجلس، اعضای شورای نگهبان، وزرا، نمایندگان مجلس، معاونان رئیس جمهور و مقامات هم تراز را در یک گروه قرار دادیم و قرار شد همه پرداختها به زیر 10 میلیون تومان برسد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی با اشاره به سایر مقامات تصریح کرد: دولت برای مدیرانی که جزو مقامات سیاسی نیستند یعنی مدیران کارخانجات و بنگاهها، سقف خالص پرداختشان را بعد از کسر مالیات اینگونه قرار دارد که ماهیانه از سه برابر سقف حقوق تعیین شده و طبق ماده 76 نباید بیشتر باشد و برای آنهایی که میتوانستند در گذشته چند ده میلیون هم پاداش و پولهای دیگری هم دریافت کنند اعلام کردیم که حداکثر میتوانند سه برابر 6 میلیون و 300 تومان دریافت کنند و این یعنی هیچ کسی نباید افزایش سقف دریافتی داشته باشد.
نوبخت با اشاره به استثنائات پرداختها در برخی دستگاهها ادامه داد: شورای حقوق و دستمزد باید در مورد پرداخت این استثنائات رسیدگی کند، به طور مثال مبلغ دریافتی جراحان باید به تایید این شورا برسد.
وی بیان داشت: البته یکسری موارد خاص نیز در این میان وجود دارد مانند افرادی که در مناطق بد آب و هوا مشغول خدمت هستند مانند جزایر خلیج فارس و... آنها نیز حداکثر میتوانند 30 درصد نسبت به شرایط بنگاههای نامبرده شده بیشتر دریافت کنند.
سخنگوی دولت با بیان اینکه از ذیحسابان خواستهایم تا کنترل کافی را بر روی دریافتیها داشته باشند گفت: از همه دستگاههای نظارتی این انتظار میرود که نهایت کنترل ماهانه را انجام دهند و در صورت مشاهده تخلف به ما گزارشهای لازم را ارائه کنند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی تأکید کرد: براساس قانون دیوان محاسبات، سازمان بازرسی کل کشور و ذیحسابان به طور مرتب باید کنترلهای لازم را بر روی دریافتیها از سوی مسئولان داشته باشند، لذا هر نوع پرداختی غیر از قانون موجود از دیدگاه ما تخلف و جرم محسوب میشود که باید تحت تعقیب قرار بگیرد.
نوبخت با اشاره به دو مصوبه شورای عالی اداری طی هفته جاری بیان داشت: یکی از مصوبات مربوط به تشکیل سازمان مدیریت و ساماندهی آسیبهای اجتماعی در وزارت کشور بود، لذا تصمیم گرفته شد برای کاهش آسیبهای اجتماعی دستگاههای موجود را تقویت کنیم، بر این اساس مقرر شد شورای عالی فرهنگی علاوه بر رسیدگی به مسائل فرهنگی به موضوعات اجتماعی هم رسیدگی کند لذا وزیر کشور نیز به عضویت در این شورا درآمد.
نوبخت تصریح کرد: همچنین قرار شد شورای موجود در وزارت کشور که به آسیبهای اجتماعی رسیدگی میکند به ریاست رئیس جمهور ادامه کار دهد و وزیر کشور به عنوان قائم مقام وی انجام وظیفه کند.
وی با بیان اینکه آن مرکزی که قرار بود به عنوان دبیرخانه اقدامات مربوط به مسائل اجتماعی را رصد کند نیز ارتقا پیدا کند، گفت: آن مرکز تبدیل به یک سازمانی میشود تا بتواند از یک موضع قویتر مسائل اجتماعی و معضلات آن را بررسی کند.
سخنگوی دولت با اشاره به مصوبه دیگر شورای عالی اداری اظهار داشت: مصوبه دوم در ارتباط با اصل 126 قانون اساسی یعنی مباحث برنامه، بودجه و همچنین موضوعات استخدامی بود.
**سازمان مدیریت منحل نشده است
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی تصریح کرد: سازمان مدیریت و برنامه ریزی در سال 86 منحل شد و تنها به جای آن دو معاونت به وجود آمد، و در استانها نیز یک معاونت برنامه ریزی در استانداری قرار داده شد.
نوبخت ادامه داد: طبق اصل 126 قانون اساسی بحث برنامه، بودجه و استخدامی از جمله وظایف خاص رئیس جمهور است که البته میتواند آن را به افراد دیگر تفویض کند.
نوبخت تأکید کرد: طبق اعلام رئیس جمهور سازمان مدیریت و برنامه ریزی در استانها را فعال کردهایم و اکنون در 31 استان این سازمانها در حال فعالیت هستند که این سازمانها کار برنامه، بودجه و استخدامی را انجام میدهند.
وی ادامه داد: اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی مأموریت جدیدی بود که سال گذشته به وظایف سازمان مدیریت و برنامهریزی افزوده شود، برای اجرای این مهم یک ستاد اجرایی تشکیل شد و کار دبیرخانه این ستاد را بر عهده سازمان مدیریت و برنامهریزی قرار داده شد.
سخنگوی دولت ادامه داد: علاوه بر برنامه ششم و بودجه، برنامهها و پروژههای مختص به اقتصاد مقاومتی باید تعریف شود، ما به عنوان دبیرخانه گزارش عملکرد در این مورد را به ستاد اقتصاد مقاومتی اعلام کنیم، برای تحقق این مهم همت و وقت بیشتری را نسبت به تدوین برنامه پنج ساله و لایحه بودجه اختصاص دادهایم.
نوبخت تاکید کرد: نه سازمان مدیریت منحل شده و نه مراکز استانی آن، بلکه فقط بخشی از آن به سازمان امور اداری و استخدامی محول شده است تا هم سازمان مدیریت وقت بیشتری برای انجام فعالیتهایش داشته باشد و هم چابک سازی در اجرای امور صورت گیرد. برخی از رسانهها بهتر است به جای تشویش اذهان و ناامیدکردن مردم این موضوع را تبیین کنند که قطعا اتفاق مبارکی خواهد بود.
نوبخت اظهار داشت: هر روز مقامات بلند پایه کشور از وزرا تا مسئولان نهادهای فرهنگی و نمایندگان از بنده درخواست وقت ملاقات میکنند اما بنده فرصت کافی برای تمامی این ملاقاتها ندارم لذا بدون انحلال سازمان مدیریت تنها با بالا بردن بخشهای اداری در یک سازمان دیگری تحت نظارت رئیس جمهور میتوان بیشتر به این مسائل رسیدگی کرد.
وی با اشاره به سفرهای استانی رئیس جمهور و تعهداتی که طی این سفر به مردم داده است گفت: مردم در سفرهای استانی از رئیس جمهور خواستههای جدیدی دارند که براساس درخواست مسئولان استانی و نمایندگان مجلس قرار شد کارهای نیمه تمام در این استانها در اولویت قرار بگیرند، ما تعهد دادهایم ظرف دو سال قولهای داده شده در سفرهای استانی را محقق کنید اما برخی موارد مانند سدسازی و یا احداث راه آهن مسلما زمان بیشتری را به خود اختصاص میدهد.
سخنگوی دولت بیان داشت: رئیس جمهور قبل از سفرهای استانی و دادن وعده به مردم ابتدا با سازمان مدیریت و برنامهریزی هماهنگ میکند که چه میزان بودجه و اعتبار میتوان به این استان و کارهای نیمه تمام آن اختصاص داد، البته ما خود را همچنین نسبت به تعهدات دولت قبل موظف میدانیم و تمامی وعدهها و کارهای نیمه تمام را به اتمام خواهیم رساند.
وی با بیان اینکه توزیع اعتبارات برعهده سازمان مدیریت و برنامهریزی است گفت: اگر قصوری در این رابطه صورت بگیرد بنده با صراحت اعلام میکنم که سازمان مدیریت و برنامهریزی باید پاسخگو باشد و نه شخصه رئیس جمهور.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی تصریح کرد: این سازمان طی سال گذشته 150 تا 160 طرح را با حضور مسئولان استانی افتتاح کرد که البته 650 طرح و پروژه هنوز باقی مانده که آن را هم تا پایان سال به اتمام خواهیم رساند.
سخنگوی دولت بیان داشت: سازمان مدیریت و برنامهریزی سال گذشته توانست 50 درصد اعتبارات عمرانی را طی شش ماه اول تخصیص دهد اما در نیمه دوم سال به دلیل کاهش قیمت نفت نتوانست این اعتبارات را بپردازد تا حدی که حتی در پرداختهای ماهیانه خود هم دچار مشکل شد.
نوبخت با تأکید بر اینکه امسال از ظرفیتهای قانونی استفاده کرده و اعتبارات سال گذشته را پرداخت کردهایم افزود: امسال تلاش میکنیم اعتبارات سال گذشته و همچنین سال جاری را بپردازیم و در هفته دولت بخشی از طرحهای خود را افتتاح خواهیم کرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با اشاره به گران شدن اخیر برخی از اقلام خوراکی همچون گوشت مرغ در بازار خاطرنشان کرد برخی از مواد غذایی با نوسانات مقطعی مواجهاند، سیاست دولت مهار تورم است و گزارش تیرماه نشان میدهد شاهد کاهش نرخ تورم به 9 درصد هستیم. در پارهای از موارد کالاها دچار افزایش قیمت شدهاند که پیشبینی میکنیم این افزایشها کوتاه مدت باشد، چراکه دستگاههای ذیربط برای تعادل بازار، واردات مواد غذایی را نیز در دستور قرار میدهد.
انتهای پیام/